Elküldenéd a lányodat bentlakásos iskolába?
Bocsi, ha rosszul fogalmaztam meg a kérdést. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy mit "kéne" tennie a lányodnak, hogy bentlakásosba küld?
Mi az a határ, amit ha átlépne, nem maradna már megoldás csak egy szigorú bentlakás iskola?
De mégis működnek bentlakásos iskolák, gondolom a tanulók egy része "rosszat" tett, azért kerül oda.
Ott mégis 24 órás felügyelet alatt vannak. És gondolom az ottani nevelők/tanárok jobban tudnak vigyázni rá, mint egy szülő, aki dolgozik, háztartást vezet stb.
unokatesóm 14 éves korában külföldre került be egy ilyen suliba (nem azért meg büntetni akarták, épp ellenkezőleg) azóta kint elvégezte a fősikolát is és arany élete van.
nekem furcsa volt akoriban ez, de igazából ha a gyereknek ezzel biztosítva van a jövője akkor talán igen.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Én tettem fel ezt a kérdést, emiatt kérdeztem.
Egy bentlakásos iskola semmiképp sem megoldás. Ez a szülő megfutamodását jelenti. Egy kamasz ilyenkor úgy érzi, hogy elárulják őt a szülei,lemondanak róla. Tengődik ott x. évig,s közben csak arra gondol,hogy a szülei juttatták ide. Nem látja be, hogy a viselkedése miatt került ide,csupán annyit "hajlandó" felfogni ebből, hogy a szülei nem szeretik őt,lemondtak róla. Másrészt, ott se 100%-os az ellenőrzés, a nevelők is emberek,s bizony sokszor nekik is meglágyul a szívük. Persze szigor van, de nem olyan,ahogy azt a szülő elképzeli. Egyik bentlakásos iskola sem dicsekszik arról, hogy mindennaposak a szökési kísérletek (melynek 10-15%-a sikeres is) gyakori az öngyilkossági kísérlet. Ezt tapasztalatból mondom. Egy ilyen iskolában hatalmas szélsőségek uralkodnak, vagy hatalmas vasszigor van,ami a gyereket teljesen tönkre teszi idegileg s lelkileg is.(Gondolok itt verésre,s más középkori fegyelmezési eszközökre.)Vagy pedig a nevelők tojnak a diákokra,s azok ugyanúgy hozzájuthatnak a droghoz,alkoholhoz, cigihez,mint mikor a szüleiknél éltek.
Úgy gondolom, hogy minden problémára létezik megoldás,kompromisszumot lehet kötni a gyerekkel. A bentlakásos iskola a gyáva szülők módszere, s csupán azt érik el, hogy a gyerek gyűlölködve tekintsen rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!