Létezik életre szóló, szeretetre épülő házasság?
okat gondolkodom ezen a kérdésen, mert a környezetemben sajnos nem túl sok jó példát láttam, szüleimet is csak a lepke szárnya tartja össze, meg gondolom mi a testvéremmel...
Szerintem liberális világ ide vagy oda, mindenki eljut egyszer odáig, hogy most már inkább egy jól működő családot szeretne, a "nagy függetlenség" helyett..
Ha hosszú ideje élsz boldog házasságban, mesélnél egy kicsit róla, hogy mitől és hogyan alakult azzá, ami?
22L
Off: Tök jó olvasni ezeket a véleményeket:D meghatóak sokszor:)
On:
Szerintem is létezik,jó példa erre szüleim és anyósék házassága,25 ill. 27 éve tart mindkettő,voltak hullámvölgyek mindkét kapcsolatban,de kitartottak egymás mellett,nem rohantak rögtön,hogy akkor válunk,és meg tudták oldani,és ennyi év után is olyanok,mint a friss házasok,kézen fogva sétálnak,puszik,becézgetések,szóval jó rájuk nézni. Annak pedig külön örülök,hogy ezek az emberek mutattak/mutatnak nekünk példát,és mi is bár fiatalok (mai szemmel nézve)vagyunk,de egy életre gondoltunk,mikor aláírtuk az anyakönyvi kivonatot:)
Mi gyerek fejjel kerültünk össze, és a mai napig imádjuk egymást.Pedig annak már 15 éve.És én 16 éves voltam, Ő 18.
Nem tud úgy elmenni mellettem, hogy meg ne simogasson, a nyakamba ne pusziljon, vagy csak megöleljen, látom a szemében a lángolást még mindig, és tudom, hogy soha sem csalt meg.A tenyerén hordoz, nem tudok Tőle olyat kérni, amit ne tenne meg, elkényeztet minden téren, és sokszor még a gondolatomat is kitalálja.A házassági évfordulónkon mindig ugyanarra a szigetre visz, ahol a nászúton voltunk.Én szerelmes vagyok a mai napig, és Ő is elmondja szinte minden nap, hogy mennyire szeret minket -van egy 14 éves fiunk is-, mi vagyunk a példa rá, hogy igen is van szereteten, szerelmen alapuló házasság.
Nagyon örülök ezeknek a beszámolóknak... teljesen felvidít :) És azt gondolom, hogy azért mondják, hogy a házasságnak "befellegzett" a statisztikák szerint, mert válási adatok vannak, szakítási adatok nincsenek... alapvetően szerintem értékválság van, ami az élet minden területére, emberi kapcsolatára kihat, ha az ember hagyja magát sodortatni..
De ahogy nektek sikerült úgy én is tiszta szívből bízom benne, hogy ha nagyon akarom, akkor sikerülhet és csak rajtunk múlik, hogy megbecsüljük-e, tiszteljük-e egymást egy életen át...
Csak attól félek, hogy megismerek valakit, aki tökéletes és aztán egy idő után teljesen megváltozik... és én nem tehetek semmit.. ettől félek csak.. mert ilyet is mennyit láttam :S vagy, ami még rosszabb: én változom meg negatív irányba és észre sem veszem.. na szerintem megyek is és megkérek valakit, hogy ha látja, h menthetetlen vagyok, lőjön le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!