Hogyan lesz a szerelemből szeretet?
tök jó a kérdésed én is szoktam ezen gondolkozni, én nem szeretném hogy megszünjön a szerelem :( felnőtt barátaim azt mesélik hogy a megszokás meg az egyre jobban való kötődés és ragaszkodás alakítja át szeretetté a szerelmet. elmondásuk szerint ez egy magasabb szint de sajnos már nincsen lángolás és ilyenek
20L
Bizonyos tanulmányok szerint a szerelem újra és újra fellángol még azután is hogy "átalakult szeretetté", legalábbis ha figyelnek rá a felek.
Amúgy, ha voltál már szerelmes, akkor tudod, hogy amikor szerelmes vagy semmi másra nem tudsz figyelni, csak az adott személyen jár az agyad... se tanulni, se dolgozni de még pihenni sem tud igazán az ember nélküle.
Szerintem ez az "átalakulás", legalábbis az igaz szerelemnél, csak annyit tesz, hogy ez elmúlik. Tehát tudod végezni a dolgod, anélkül hogy megőrülj a hiányától. És szerintem ennek az "átalakulásnak" az oka a bizalom. Az hogy tudod hogy ott van neked. Már nem kell küzdened érte, elértétek, hogy együtt legyetek. Nincs kilátásban annak lehetősége, hogy elveszíted.
Az utolsó válaszoló válaszából nekem az jött le, hogy ez is olyan, mint az elhunyt rokonokkal való viszony. Amíg van, addig nem érdekli az embert, mert nem tudja azt megbecsülni, ami van. Csak akkor fogja, amikor már nincs.
Lesarkítottam volna?
Igen kicsit lesarkítottad. :)
Nem azt mondtam, hogy nem érdeklik egymást a felek, hisz akkor még csak szeretet sem lenne, csak a félelem szűnik meg.
Az első nagyon jól leírta...
Én bár még fiatal vagyok , már sokkal inkább szeretem a páromat mint "szerelmes" vagyok...
Elég rég vagyunk együtt, ez a negyedik éve...az első években inkább szerelem és rajongás volt, ami mára picit átalakult. Természetesen én azt mondom "magasabb fokra értünk" mivel már annyira magabiztosan szeretem és ő is engem, hogy bármelyik családtagommal egy "rangba" tenném. Ő a társam, az az ember aki mellett megöregedni szeretnék...akitől segítséget várok el, akinek támogatást adok és akitől ugyanezt kapom, akit szeretnék majd a gyermekeim apjaként látni...ha "csak" szerelmes lennék az nem lenne elég erős talaj mindennek...természetesen most is megbolondulok ha megcsókolhatom, és fantasztikus vele az ágyban is, pont a mély érzelmek miatt...
Oké nem vagyunk 2o éves házasok, de később is így tudom elképzelni...Egy idő után vannak dolgok amik fontosabbak lesznek mint a szerelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!