Jolán névről mi a véleményetek, mi jut eszetekbe róla?
Ez a második nevem,úgy vettem észre,nem igazán tetszik az embereknek.Van,aki nevetgél rajta,mikor ez a nevem szóba kerül,azt mondja,olyan"cselédes"...(?)
Nekem tetszene,ha nem ilyen reakciókat láttam volna,igaz,nekem ez a név csak magában tetszik,mert úgy látom,egyetlen más névhez sem igazán passzol .
Valahol olvastam, hogy a Jolán, a jó lány-ból alakult névvé!
Ha ezt nézed, már nem is olyan rossz! Nem?
A nagymamám... :)
Egyébként rengeteg neven röhögnek, meg gùnyolódnak az emberek. Pl: Zsó-FIKA, BI-anka, maszturBÀL-int, stb...
Egyébként sok embernek furcsák a régi nevek, mert ritkán hallják.
De szerintem sokkal jobban illenek a magyar nevek a magyar vezetéknevekhez, mint a külföldi keresztnevek.
Aki egy neven nevet, az saját magát minösíti.
Nekem tetszik :) Én egy számítógépes játékban neveztem el az egyik karakteremet Jolánnak, félig-meddig poénból (bár az ilyeneknek mindig vmi ritkán használt magyar nevet szoktam adni), és aztán nagyon megtetszett. Szép, és mégse Titanilla, Liliána vagy Kármen, amiktől falnak megyek.
Néha már komolyan elgondolkozom azon, hogy ha majd lesz lányom, Jolán lesz, csak attól félek, hogy furcsának fogják találni vagy kigúnyolják majd. De hátha addigra divatba jön :) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!