Tényleg ennyire felvállalhatatlan 20 év korkülönbséggel egy kapcsolat?
20 évesen össze hozott a sors egy 20 évvel idősebb férfival, akivel nagyon jól megértjük egymást. Eleinte én sem tartottam ezt normálisnak, de én már eljutottam arra a szintre, hogy elfogadom a különbséget, viszont ő nem tudja magát ezen túl tenni...
Neki van igaza vagy ha az ember talál valakit akit nagyon is tudna szeretni, akkor félre lehet ezt dobni?
Jaj, ahogy olvasom a kommentjeid, annyira az én 20éves fejemmel gondolkozol :)))
Én is az egzisztenciával érveltem, most pedig az egész kócerájt elcserélném egy 20évvel fiatalabb férjre, akivel tényleg boldogan élhetnénk amíg meg nem halunk :)
De mindegy már, nem szoktam keseregni,elvégre magamnak köszönhetem a szitut, ebből kell most a legjobbat kihoznom. A jókívánságokat köszönöm, igyekszem is megtalálni a boldogságot :)
Nem vagyok egy filozofálgató alkat, meg pofáztam is eleget már neked, de még egy eszembe jutott:
Egy ilyen kapcsolatban akaratlanul is kialakul egy alá-fölé rendelt viszony. A fiatalabb fél mindig kicsit alárendelt, hiszen se élettapasztalata, se egzisztenciája, még tanul, vagy éppen csak dolgozik. Egyértelmű, hogy kissé alárendelt helyzetből nagy bociszemekkel csodálja az idősebbet. Aztán az évek múltával ez a begyöpösödött viszony felborul. A fiatalabb (legyen a lány) már nem az a gyámolítani való kislány, hanem érett nő, aki nem vágyik (már) atyáskodásra. A férfi pedig nem biztos hogy fel tudja dolgozni ezt az új helyzetet, megszokta a fölérendeltséget, és most a kis nejéből egy egyenrangúságot követelő nő lett... és lehet, hogy ha nem lenne 50felett jócskán, akkor kialakulhatna az új mellérendelt szerep, de 50felett már nagyon nehezen változik az ember...
Azt hiszem, nálunk ez volt a legfőbb ludas. Nem tűröm már, hogy terelgessenek, mint egy gyereklányt, hogy hogyan zuhanyozzak...
én nem tudom felfogni, hogy mit akarsz egy ilyen idős palitól?! ha csak azért tetszik mint a fiatal lányoknak általában: van pénze, el tud vinni ide-oda, vacsorázni. Jobb esetben lakás, ház, szép autó. Tapasztalt a szexben stb...
hosszú távon szerintem lehetetlen vállalkozás! most még lehet, hogy "fiatalos" 40-es. lehet, hogy most még egy érett pasi, de amikor te 35 leszel akkor már 55 lesz! egy 35 éves nő még csak középkorú, jó karban van. egy 55 éves pasi már öreg, a férfiak többségénél már kezdődnek egészségügyi bajok... 35 évesen amikor szexelni szeretnél, majd ott lesz melletted egy öreg fószer akinek becsípődik a háta, fáj a lába és a dereka és még ki tudja mi....
ennyire ne lenne Magyarországon normális éretten gondolkozó huszonéves, hogy lányok olyan idős pasikkal kezdenek, hogy akár az apjuk is lehetne?
bocs, ha túlreagáltam, de már annyi ilyen kérdés volt és nem bírom felfogni a miértjét. lehet korlátolt vagyok....
23f
Nem felvállalhatatlan. Vannak jó meg rossz példák, és a ti kapcsolatotok is lehetne jó meg rossz példa, de buktató szinte minden kapcsolatban van. Az érveket hosszan lehetne sorolni amellett is, hogy miért nem érdemes belemennetek meg amelett is, hogy miért lehetne mégiscsak megpróbálnotok. Dönteni meg úgyis a sziveddel fogsz, és ez így helyes.
A 20 év korkülönbség nem feltétlenül akadálya a kapcsolatotoknak, de növeli a kockázatát.
Fel lehet vállalni, csak annak is növeli a 20 év korkülönbség a kockázatát.
Én vagyok az, akinek 40 évvel idősebb a férje.
Lehet itt elítélni, meg ismeretlenül ítélkezni, de az én életemet akik ismerik mind csak írigykednek.És én szerelemből mentem férjhez, nem voltak akkor sem anyagi gondjaim, mivel egy csinos kis 8 számjegyű összeget örököltem.És most mi van?Ja, a férjem már 72 éves, én 34 vagyok, a fiunk meg 16. De nem kell egy lerobbant öregre gondolni, hanem gy jó kiállású üzletember, aki imádja a feleségét, a fiát, jachtot vezet, motorozik, az év nagy részét külföldön töltjük, mégis mi bajom lenne???
Túlreagáljátok ezt a kérdést.
utolsónak: ez mind szép és jó... vannak kivételek...
azonban az a magyar valóság, hogy egy átlag 60 éves már rossz egészségügyi állapotban van.
ha yachtotok van, jóhogy irigykednek. másnak még autója sincs.
18:02
Én nem irigyellek, inkább a hányinger kerülget a gondolattól, hogy együtt háljak egy 72(!) éves bácsikával, pedig egyidős vagyok veled. Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!