Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek miért tartják...

Szerintetek miért tartják korainak a babavállalást?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk egy pár a férjemmel, 4 éve lakunk együtt, másfél éve házasok vagyunk. Van munkánk, lakásunk, egy év múlva babát szeretnénk, de mindenki azt mondja, miért ilyen hamar. Vagyis ez a mindenki az elmúlt napokban az anyósom, és pl. ma az egyik barátnőm (ő nem szeretne gyereket). Tényleg ennyire fura, hogy "ilyen fiatalon" "le akarjuk kötni magunkat"? Férjem 29, én 24.
2010. dec. 3. 16:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem korai, sőt ahogy olvastam a leírásod, minden adott lehet hozzá.

Szóval, szerintem ha ti is így érzitek, akkor hajrá, egyáltalán nem korai. :)

21 vagyok, párom 29 (a kapcsolat 3 éve tart, 1 éve költöztünk össze). Jövőre végzek az OKJ képzéssel (egyetem levelezőn mellette), azután szeretnénk összeházasodni.

2010. dec. 3. 16:43
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem sem korai, én 23 éves vagyok, és van egy ovodás fiam. Bár az igaz, hogy az ovodában én vagyok a legfiatalabb anyuka, sőt a csoportban rajtam kívül csak egy van, aki huszon valahány éves, a többi mind harminc felett, de van olyan is aki 40 feletti...

2010. dec. 3. 17:05
 13/23 anonim ***** válasza:
10%
NEm a 24 a korai, hanem hogy valószínű ez az első kapcsolatod ( persze nem tudom biztosan)akihez hozzá is mentél, ami szerintem nem ideális, de ez most mindegy. Véleményem szerint a 24 is nagyon korai, még annyi mindent csinálhatnál, amit gyerekkel nem lehetne, de persze ez már a te dolgod. Talán a többiek is ezért ellenzik.
2010. dec. 3. 17:09
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem korai. Ha ez a vágyatok akkor vállaljátok azt a babót. Nekem sem az volt minden vágyam, hogy egyik buliból a másikba essek stb. 18 éves korom óta arra vágytam, hogy saját családom legyen. Van ilyen is. Most várom az első babámat és 21 vagyok. Nem érzem úgy, hogy kész vége az életemnek (: sőt. Ezt akartam mindig.
2010. dec. 3. 17:23
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

Meglepve olvastam a kérdést, én már kezdem azt hinni, hogy egyeseknek semmi, sehogy nem jó. Én 29 éves vagyok, se férj, se gyerek, se ilyen tervek, ellenben van egy nálam fiatalabb párom. Ragaszkodunk egymáshoz, de nincsenek még "továbblépési" terveink, jó így, hogy járunk és kész. Mondjuk nekem nem nagyon szólnak be, mert 1. sokkal fiatalabbnak nézek ki, 2. egyébként sem vagyok egy szokványos ember - de sok kortársamat cseszteti a környezete.

Erre itt vagy Te 24 évesen, én azt gondolnám, vállba vereget mindenki, hogy egy év múlva, azaz 25 évesen gyermeket szeretnél, és itt írod, hogy Téged is kritizálnak. Áhhhh kiakasztó... Tudod mi ne foglalkozz vele, csináld úgy, ahogy jónak látod.

2010. dec. 3. 17:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek az utolsóval. Mármint, hogy tedd azt amit szeretnél.

Minden ember más, másak a vágyai. Engem is cseszegetnek, hogy korán jön a baba, de az unokatestvéremet is, hogy neki miért nincs még? Nem mindegy? Én is a saját dolgaimmal foglalkozok a rokonoknak miért nem megy? Elengedem a fülem mellett és 21 évesen boldogan várom a kisfiam.

2010. dec. 3. 19:22
 17/23 anonim ***** válasza:
26%
Én vagyok az első, és ha már vki megkérdezte, miért nem lehet egy kis gyerekkel utazni, válaszolok. Bár én inkább arra gondoltam, hogy azt az életmódot nem tudom elképzelni egy gyerekkel, amiben élek. Egy gyerek mellett azt nem tudnám megcsinálni, amit most, és nekem ez így tetszik, de attól függetlenül, ő még jól érezheti magát egy gyerekkel, nekem teljesen mindegy...van barátom és kutyám, de ettől függetlenül, teljsen független vagyok, munkától is, tehát elmehettem pl a Budapest-Bamakó rallyra, tavaly télen 3 hetet tölthettem Máltán angol tanfolyamon, idén Párizsban vagyok franciatanfolyamon, voltam már idén, Münchenben, Londonban, Erdélyben...a fél évet Magyarországon, a másik felét Spanyolországban töltöttem...jelen pillanatban én ezt most jobban élvezem, mint, hogy egy babát pelenkázzak. Tudom, most kapok mindjárt egy csomó piros kezet, de most őszintén, ti nem vágytok sokx arra, hogy kikapcsolódjatok a gyerek mellől? És egyáltalán nem a bulizásra gondolok, mert nem járok abszolút discoba, és még csak nem is a barátok váltogatására, mert első 3 éves kapcsolatom után, most a második 3 éves kapcsolatomnál tartok, és ennél több nem is volt a életemben...de szerintem először élni kell, felfedezni a világot, és utána jöhet a gyerek. Szüleim sem így csinálták, korán vállaltak gyereket, most meg mint a vakegerek rohangálnak egyik helyről a másikra, hogy bepótolják, amit nem tehettek meg fiatalként...
2010. dec. 3. 21:33
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez ember függő, a te esetben ez nem korai és akár már most is terhes lehetnél,viszont pl más esetben más nőnél még korai. Pl a nővérem aki 24 éves imád bulizni és csak pasija van,na neki korai:D Neked nem! Bizonyára te is tudod,hogy mi mindenről kell majd lemondanod,de ha úgy érzed,hogy neked ez menni fog akkor hajrá és sok sikert:)
2010. dec. 3. 23:30
 19/23 A kérdező kommentje:
Valóban nem éltem ki magam, és férjem az első kapcsolatom, de nem bánom. Sose voltam egy bulizós típus (férjem se, nem járt ő se sehová előttem), még nem ismertük egymást, barátnőimmel eljártunk pizzázni, meg ilyenek, de semmi ereszd el a hajam. Férjemmel se járunk bulizni, inkább kirándulni, nyaralni, belföldön-külföldön egyaránt. Persze, csomó mindenről le kell mondani a gyerek mellett, de szerintem azért vele is lehet menni mindenfelé, programokat csinálni, stb. Szóval ettől nem félek. Van, aki érett a gyerekre, van, aki nem. Van, aki sosem lesz az.
2010. dec. 4. 13:03
 20/23 anonim válasza:

Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 12-03 21:33

Ezeket amiket te írsz nem azért nem teszi meg az ember mert gyerek van, hanem az esetek 99%-ban azért mert nincs rá pénze. Ki nem akarna ezekre a helyekre eljutni? De ki teheti meg azt, hogy fél évet külföldön tartozkodik és bejárja fél európát?! Olyan szintű anyagi függetlenség kell ehhez amiről csak álmodik az ember. Örülj neki, hogy neked ez meg van.

Mi 15 éves korunktól vagyunk együtt a feleségemmel aminek most volt 25 éve a napokban. 3 gyerek van akikből a két nagyobb már nagykorú. Nem tudtunk nyaralni járni (5 éve voltunk először külföldön, Görögben)de akkor sem bánom, remélem Ők se a "lakásban töltött nyarakat", mindegy tenni ellene már nem tudok.

Dolgozik az ember annyit amennyit bír és ebből oda jut amennyire futja,.. max a strandra. Szerintem ez a dolog az anyagiakkal manapság általános dolog Magyarországon. Ebből indul ki minden, a gyerekvállalás-nem vállalás, nyaralás-nem nyaralás és stb.

Nem vagytok hozzá túl fiatalok szerintem se. Egészséget és sok szerencsét hozzá!

2010. dec. 6. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!