Szerintetek miért tartják korainak a babavállalást?
Nem korai, sőt ahogy olvastam a leírásod, minden adott lehet hozzá.
Szóval, szerintem ha ti is így érzitek, akkor hajrá, egyáltalán nem korai. :)
21 vagyok, párom 29 (a kapcsolat 3 éve tart, 1 éve költöztünk össze). Jövőre végzek az OKJ képzéssel (egyetem levelezőn mellette), azután szeretnénk összeházasodni.
Szia!
Szerintem sem korai, én 23 éves vagyok, és van egy ovodás fiam. Bár az igaz, hogy az ovodában én vagyok a legfiatalabb anyuka, sőt a csoportban rajtam kívül csak egy van, aki huszon valahány éves, a többi mind harminc felett, de van olyan is aki 40 feletti...
Meglepve olvastam a kérdést, én már kezdem azt hinni, hogy egyeseknek semmi, sehogy nem jó. Én 29 éves vagyok, se férj, se gyerek, se ilyen tervek, ellenben van egy nálam fiatalabb párom. Ragaszkodunk egymáshoz, de nincsenek még "továbblépési" terveink, jó így, hogy járunk és kész. Mondjuk nekem nem nagyon szólnak be, mert 1. sokkal fiatalabbnak nézek ki, 2. egyébként sem vagyok egy szokványos ember - de sok kortársamat cseszteti a környezete.
Erre itt vagy Te 24 évesen, én azt gondolnám, vállba vereget mindenki, hogy egy év múlva, azaz 25 évesen gyermeket szeretnél, és itt írod, hogy Téged is kritizálnak. Áhhhh kiakasztó... Tudod mi ne foglalkozz vele, csináld úgy, ahogy jónak látod.
Egyet értek az utolsóval. Mármint, hogy tedd azt amit szeretnél.
Minden ember más, másak a vágyai. Engem is cseszegetnek, hogy korán jön a baba, de az unokatestvéremet is, hogy neki miért nincs még? Nem mindegy? Én is a saját dolgaimmal foglalkozok a rokonoknak miért nem megy? Elengedem a fülem mellett és 21 évesen boldogan várom a kisfiam.
Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 12-03 21:33
Ezeket amiket te írsz nem azért nem teszi meg az ember mert gyerek van, hanem az esetek 99%-ban azért mert nincs rá pénze. Ki nem akarna ezekre a helyekre eljutni? De ki teheti meg azt, hogy fél évet külföldön tartozkodik és bejárja fél európát?! Olyan szintű anyagi függetlenség kell ehhez amiről csak álmodik az ember. Örülj neki, hogy neked ez meg van.
Mi 15 éves korunktól vagyunk együtt a feleségemmel aminek most volt 25 éve a napokban. 3 gyerek van akikből a két nagyobb már nagykorú. Nem tudtunk nyaralni járni (5 éve voltunk először külföldön, Görögben)de akkor sem bánom, remélem Ők se a "lakásban töltött nyarakat", mindegy tenni ellene már nem tudok.
Dolgozik az ember annyit amennyit bír és ebből oda jut amennyire futja,.. max a strandra. Szerintem ez a dolog az anyagiakkal manapság általános dolog Magyarországon. Ebből indul ki minden, a gyerekvállalás-nem vállalás, nyaralás-nem nyaralás és stb.
Nem vagytok hozzá túl fiatalok szerintem se. Egészséget és sok szerencsét hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!