Most mit tegyek? Amióta ilyen sz*r idő van anyu nem engedi hogy vezessek,3 hónapja kaptam meg a jogsit. Apu is azt mondta hogy jól vezetek.
Apukád csak nem fogja azt mondani, hogy "ejj lányam, de béna vagy". Nekem is mondják, hogy jól vezetek, nem 3 hónapja van jogsim, tavaly mégis megszívtam ebben a szar időben. Az, hogy jól vezet valaki nem egyenlő a helyzetek kezelésével. Az ilyen "én jól vezetek, meg azt mondták, hogy jó sofőr vagyokból" lesznek a balesetek, ahol nem a "jó" sofőr lesz aki megsérül.
Menj ki apukáddal valami eldugott részre és gyakololj ott, hogy tényleg "jó" legyél. De mellesleg meg mind1, milyen jó vagy, 20éves rutinnal rendelkező embereknek is meggyűlik a baja ezzel az idővel, nem egy 3 hónapos friss jogsisnak.
Hát, akkor én leszek a kivétel. Én nem értek egyet anyukáddal. Szerintem, ha megvan hozzá az eszed, még jobb is lenne, ha ilyen időben rázódnál bele a vezetésbe. Úgy gondolom, hogy azok, akik a jó időben szerzik első tapasztalataikat, nagyobb magabiztossággal csúsznak bele majd az első télbe. EZ nem biztos, hogy jó. Te viszont szerintem pont ezért óvatosabb lennél.
Én egy délelőtt magkaptam a jogsimat, magam mellé ültettem Apukámat, hogy nézze meg, hogy vezetek. Meg volt elégedve. Elárulom, az út két szélén 1-1,5 m magasan állt a félretolt hó és épp havazott, olyan telünk volt. Már 12 éve vezetek napi rendszerességgel, munkámból adódóan országúton is, napi átlag 110-120 km-t+ amit városokban járkáálok. Még egy karcot nem ejtettem egyetlen autón sem. Sem az enyémen, sem másén. Sem úton, sem parkolóban. Eddig még nem. Remélem, ezt mindig elmondhatom majd.
30/Nő
Hali! Én beszélnék a helyedbe szüleiddel,hogy oké egyedül nem engednek vezetni, h legalább ugy vezess h egyik szülő veled van. én is ugy vezetem elöször h vki volt velem. nekem két éves a jogsim, márc. óta van kocsim ugyhogy első teles vagyok, (tavaly télen is vezettem apu ill párom kocsiját) az én kocsimba nincs semmi, (abs, esp stb.) és senki nem mondja h ne menjek. az a lényeg h óvatosan figyelmesen kell ilyenkor vezetni, mert ha soha nem vezetsz télen soha nem lesz rutinod.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!