Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy házasságot csak a...

Ha egy házasságot csak a gyerek tart össze, gyakori hogy ha felnőtt lesz a gyerek kb.18-20 éves, akkor elválnak a felek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 10:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Két olyan ismerős család van a környezetemben, ahol ez a helyzet, nem váltak el később sem, pedig a gyerekeik már bőven 30 felett vannak.
2010. nov. 25. 10:51
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
Hát engem nem érdekelne hogy 8 vagy 18 éves a gyerek,ha nem menne válnék,nem kell feláldozni magaunkat a fekáliában üldögélve...
2010. nov. 25. 10:53
 3/14 anonim ***** válasza:
94%
A gyereknek sem jó hazugságban, boldogtalan szülőkkel élni.
2010. nov. 25. 10:54
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
Nem feltétlenül válnak el, mert soknak ez így kényelmes. Úgy élnek szinte mint két vadidegen. Külön szobában alszanak, alig találkoznak, keveset beszélgetnek, megvan mindkettőnek a saját kis élete, talán még szeretőt is tartanak, viszont nem kell költözködni, feladni a kényelmet és fejest ugrani egy új életbe.
2010. nov. 25. 10:59
 5/14 anonim ***** válasza:
81%
igen
2010. nov. 25. 11:07
 6/14 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk ez volt a helyzet elértem a 20 éveskor a szüleim 25 év házasság után elváltak mert már szenvedés volt együtt élniük. De ezek után én azt mondom hogy nekem is azt volt az utolsó 8 év tehát inkább váljanak el előbb ne várják meg hogy a gyerek felnő mivel neki is egy rossz helyzet.
2010. nov. 25. 11:07
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
Nem egy családot ismertem, ahol a nő már gyűlölettel beszélt a férjről és azt hajtogatta, hogy csak a gyerekek miatt nem vált el, ne kelljen csonka családban felnőniük (jelzem még a csonka család is jobb egy feszült, veszekedésektől, gyűlölettől hangos légkörtől). Ezeknél a családoknál a legkisebb gyerek is 23 éves már és még mindig csak a siránkozás megy. Gondolom úgy vannak vele, hogy most már 50 év fölött minek elválni. Inkább élnek így még lehet 25 évig.
2010. nov. 25. 12:21
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

A gyerek nem ragasztó. Ha egy házasságnak vége, azt nem tartja össze semmilyen gyerek. Viszont vannak családok, ahol ráfogják a gyerekre, a férjre, az anyósra...(a boldogtalanságot)

Pedig az oka mindig magunkban van. Csak nehéz beismerni.

Egy gyerek se kérte, hog csak miatta maradjank együtt.

2010. nov. 25. 13:30
 9/14 anonim ***** válasza:
90%

Hát, két esélyes a dolog. Az az egy biztos, hogy az ilyen gyereknek nagyon nehéz felnőnie, és kirepülnie a családból, mert gyakran (akár nyíltan, akár csak tudatalatt) visszatartják őt a szülők. Mert a szülők félnek attól, hogy ketten maradnak, akkor végre X év után szembe kell egymással, és azzal nézniük, hogy a házasságuk becsődölt, és már nem kenhetik arra az együttlétet, hogy a gyerek miatt muszáj. Ilyenkor általában két dolog van: a bátrabbak szembe néznek vele, és képesek arra, hogy 50 felett is váltsanak, és elválnak, külön életet fognak élni. A másik példa, amikor maradnak egy lakásban, élnek egymás mellett (de nem együtt), gyakorlatilag mindketten a saját szobájukban, alíg szólnak egymáshoz (amikor igen, akkor is csak ingerülten, vagy veszekedve), és egy fedél alatt öregednek meg, úgy, hogy utálják egymást. Lehet, hogy azért, mert már nincs bennük motíváció, hogy váltsanak, de lehetnek anyagi akadályai is.

Én ilyen családban nőttem fel, sokáig nem is mertem felnőni, nem is nagyon engedtek, mert tudtam, ha elköltözök otthonról, és anyám meg apám kettesben maradnak, vagy egymás agyára mennek, vagy előbb-utóbb kinyírják egymást. Mivel, amíg otthon laktam, addig én voltam kettejük között a hangtompító, vagy hogy mondjam, elcsítottam a feszültségeket, konflitkusokat lerendeztem, közvetítgettem a mondanivalójukat közöttük, meghallgattam a puffogásokat, amiket egymásra mondtak stb. De utólag belátom, hogy nem szabad hagyni, hogy a szülők rossz kapcsolata megmérgezze a gyerek életét is, nem lehet élethosszan a szülőknél lakni emiatt, és hát basszus, ők szúrták el, oldják is meg ők. Felnőtt emberek, rendezzék el a konfliktusaikat.

2010. nov. 25. 13:37
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem. sok család addigra kialakít egy bizonyos együttélési szabályt, hiszen anélkül nem tudnák elviselni egymást még a gyermek miatt sem.

Ha a gyermek kimegy a saját életét élni, lehet, hogy ez a norma rögzül és továbbra is folytatják az egymás mellett élést.

Ezt általában a középosztálybelieknél látom, hiszen nincs elég pénz, hogy külön menjenek.

Ki menjen albérletbe, a bizonytalanságba?

Ha ezt megtudják tenni a másikkal, akkor szégyelhetik is magukat!

Azok eltudnak utána válni, akiknek van "valamilyük", és mindketten a sajátban élhetik egyedül is kis életüket, mert nem biztos, hogy egy másik miatt akarnak szabadulni a párjuktól!

Szóval minden család egyedi eset!

2010. dec. 3. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!