Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben? Egyáltalán felhoznátok a témát? Szülők mit szólnátok?

Figyelt kérdés

A negyedik karácsonyunk lesz ez a párommal, eddig még nem karácsonyoztunk együtt. Az ajándékozást megejtettük 23-25-én. Az első két karácsonykor nem is éreztem, hogy igazán ott a helyem náluk vagy a páromnak feltétlen nálunk de azért most már mégis úgy érezem a karácsony nem karácsony a párom nélkül.

Sajnos mindkettőnknek elég napellenzős családja van, nem rosszindulatúak csak konzervatívabbak a szüleink.

Egyébként nem lakunk otthon, egyetem miatt, de nagyrészt a szüleink tartanak el...nálunk lehetnénk este, de félek, hogy anyósék megharagudnának, hogy "ellopom" a fiukat még karácsonykor is...az én szüleim meg egyből besértődnének, ha nem maradnék otthon...meg egy kicsit azért nem is tartom fair dolognak velük szemben.

De a másik oldalon ott van a párom, akit azért megölelgetnék a fa alatt, emlékszem eddig mindhárom évben iszonyúan hiányzott...

Hogy legyen, hogy a kecske is jól lakjon a káposzta is megmaradjon? :-S

2010. nov. 23. 22:13
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

:P na jó...:D

azt hiszem elmegyek aludni, agyalok ezen később...:P

2010. nov. 23. 22:39
 12/28 anonim ***** válasza:
85%

Mi ezt 3 éve úgy oldjuk meg, hogy 24-én otthon vagyunk karácsonyi családi vacsi ajándékbontás stb stb.. ezek után még az este folyamán a párom átjön hozzánk és ott vagyunk fél órát-órát átadjuk az ajándékot egymásnak szüleim megkínálják sütivel itallal ők is odaadják neki az ajándékot, után meg megyünk hozzájuk. Az ő szülei is beszélgetnek vele kicsit sütizünk, majd megyek haza. Így úgymond 24-én a családommal is voltam meg nem is:D együtt is voltunk meg nem is:D

20/L

2010. nov. 23. 22:40
 13/28 anonim ***** válasza:

Én úgy oldanám meg, hogy elhívnám a páromat is és a szüleit is(ha ketten élnek), vagy ha ők vannak többen, akkor én mennék hozzájuk 24én a szüleimmel.

tudom szenteste, de már 4éve együtt vagytok, biztos nem most fognak először találkozni, és a jó a viszony hát mért ne? És így mindenki együtt van:)

2010. nov. 23. 22:45
 14/28 anonim ***** válasza:
Nem csodálom hogy az elmúlt években hiszti volt ebből mert elég fiatalok voltatok talán idén nyugotaban lehetne beszélni a családdal.
2010. nov. 23. 22:46
 15/28 anonim ***** válasza:

Így van, legalább anyukád is megismeri a komaasszonyát.

XD

2010. nov. 23. 22:51
 16/28 anonim ***** válasza:
Mikor szoktatok ünnepelni a családdal? Az már nagyon macerás lenne, ha mondjuk párod nálatok ebédelne, és délután menne haza? A fa alatt meg tudnád ölelgetni, és mindkét család együtt tölthetné a szentestét..
2010. nov. 23. 22:54
 17/28 anonim ***** válasza:

Mi már az első Szentesténket is együtt töltöttük. Úgy oldottuk meg, hogy egyik évben itt, másik évben ott. Az első évben én hoztam meg ezt az áldozatot érte, hogy anyósomnál ne egy vitával indítsak, mert nagyon szerettem a fiát. Fájó szívvel de itthon hagytam a családom, akik szerencsére megértették és elfogadták a döntésem. Azóta egy nagy család lettünk, (összeházasodtunk), de a Szenteste megmaradt éves váltásban, egyik évben ott, egyik évben itt. Ez mindenkinek így jó.

Próbáld ezt megbeszélni a szüleiddel először, szerintem meg fogják érteni.

24/N

2010. nov. 23. 22:56
 18/28 anonim ***** válasza:

a 22.40es válaszolóval értek egyet, ez a legnormálisabb megoldás jelen körülmények között, nálunk is így volt 2 régebbi barátommal annó. A szülőket nem kell belevonni a látogatásosdiba, a karácsony családi ünnep, nem hiszem, hogy kellemes lenne akármelyik félnek egymással bájologni úgymond kényszerből.Intézzétek a karácsonyt egymás között, ne szülőstől, úgy ahogy a 22.40es írta.

Majd megismerkednek ha akarnak, bár már megtették volna, ha igény lenne rá, de ha nincs nem kell erőltetni. Nálunk sem tartják a szüleink a kapcsolatot, és nem is hiányzik senkinek, jól meg vagyunk így is. Mi tartjuk mindenkivel, az a lényeg.

2010. nov. 23. 23:12
 19/28 anonim ***** válasza:
22:40es vagyok. Elnézést, ha h.lyén fogalmaztam csak siettem, mert mennem kellett:S :$ de remélem a lényeg érthető volt. 24-én szenteste a családdal külön-külön vacsorázunk meg ajándékozunk. Később, még aznap este (szenteste) átjön a barátom hozzánk egy kicsit (félórára.. órára) utána én is átmegyek hozzájuk egy kicsit és utána hazajövök, vissza a családomhoz:) (csak azért írtam le újra mert ott láttam, hogy néha belegabalyodtam a vele-velem-be)
2010. nov. 24. 00:02
 20/28 anonim ***** válasza:
22%
annyira megertelek, nem lesz hasznos a valaszom, csak elmeselem hogy nalunk pont ez a helyzet. a dolog pikanteriaja pedig az, hogy mivel kulonbozo kulturank, az egyikunknel, 24-en a masikunknal meg 25-en van karacsony, es nem karacsonyozhatok naluk. o minden karacsonykor itt volt eddig, mert abszolut termeszetes, hogy a jegyesem in van velem, de ugy tunik nalunk nem az, holnap jol ossze is fogok vele veszni emiatt
2010. nov. 24. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!