Hogy tudnánk majd összeköltözni párommal?
Párommal már szeretnénk összeköltözni csak ő is és én is nappalin tanulunk. Nekem azért kéne mennek (úgy érzem) mert nagyszüleimnél élek és lehúzom őket és ha lehet elmennék dolgozni mielőbb csak érettségizzek le. Elég keményen tanulok hozzá, utána mennék tovább... Párom szintén nappalis, OKJ-s, képzőművészeten. Én is vagy oda vagy rendőrképzőbe mennék. Van bármi megoldás? Ő már szeretné a kezébe venni az életet és én is. Azt nem akarom, hogy eltartsanak, Isten ments! Igen önálló, céltudatos ember vagyok, csak azt nem tudom, hogy hozhatnám össze, mert tudom, hogy az albérlethez kell egy stabil állás, lakást venni meg... hát felejtős.. :S
Ne cikizzetek ki kérlek.
Ötleteket tapasztalatokat köszönöm szépen!
L/18
Ajvé.. Köszönöm szépen a válaszokat...
Csak jó lenne végre saját lábamra állni..
Álljatok neki munkát keresni, nem kérdés. Az összeköltözésnek vannak különféle módjai. Pl. kereshettek kollégiumot, ahol egy szobát kivehettek. Ugyanígy ki lehet venni egy szobát munkásszállón, pont a napokban láttam a metroban egy ilyen hirdetést. De kivehettek csak egy szobát is albérletbe - olcsóbb, és mégis együtt laktok.
Pályázzatok meg mindenféle ösztöndíjat, szoctám, tanulmányi ösztöndíj, bursa..., emellett keressetek munkát. Lehet találni suli mellett végezhetőt is, én is úgy dolgozom. Diákszövetkezeteknél érdemes keresgélni.
22:42-es vagyok ismét:
Még annyit hozzátennék: Nem létezik olyan, hogy stabil állás. Talán 20 éve még létezett.. de most már mindenki pótolható, és sokan sorakoznak a helyedért.
Nem ajánlom az összeköltözést kérdező, főleg így, és ennyi idősen... Nem akarok ebbe belemenni, de egy képzőművészethez kapcsolódó okj-s képesítés semmit se fog érni, ezzel fix hogy nem lesz munkája...Úgyhogy neked is mindenképp azt ajánlom hogy a rendészetire menj. A legbiztosabb állás a rendőröké, katonáké. Jópár szempontból megéri állambácsinak dolgozni. Két év, és ha végzel TUTI lesz állásod (kb 110E-et fogsz keresni őrmesterként, pótlékokkal együtt). Nem túl sok, de biztos állás. Képzőművészetből nem lehet megélni, mehetnél a mekibe dolgozni (amit amúgy most is megtehetsz, viszonylag rugalmasak az időbeosztást tekintve, viszont trágya egy munka...)
Mi egy fizetésből élünk párommal (katona, őrmester), én még tanulok. Lehet hogy eleinte izginek tűnik az összeköltözés gondolata, de amikor megjönnek az első számlák, és neked kell beosztani azt a kevéske pénzt amit összekapartok, akkor már cseppet se lesz vicces a dolog. Rengeteg önfeláldozással jár, lemondhatnál a szórakozásról, új ruhákról, meg a "kiugrok a boltba egy csokiért" típusú dolgokról, plussz az összes szabadidődről. Gondolj bele hogy mennyit lehetnétek együtt úgy hogy suli után még dolgoztok, látástól vakulásig? Nekünk "szerencsénk" van, hogy egy fizetésből (plusz az én alkalmi munkáimból) ki tudjuk köhögni a megélhetésünkhöz szükséges összeget, de hozzá kell tenni hogy pl nem pesten élünk, ahol egy albérlet 50E+rezsinél kezdődik, plusz páromnak BIZTOS állása van. Várjatok még ezzel szerintem. Az összeköltözés nem buli, meg "saját lábamra állás", hanem kemény munka, lemondás, küzdelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!