A sógornőm elrontja a karácsonyunkat! Most akkor hogy ünnepeljünk?
Tudni kéne h azért nem akar ajándékozni mert nem érdekli a dolog vagy azért mert nincs pénze,utobbi miatt nem kell rá haragudni.Elég kellemtlen lehet ugy kapnia ha nem tudja viszonozni.Lehet csak a szája volt a nagy és nem ugy értette h nem akar csak valami iylen áll a háttérben,de az is lehet h csak rossz napja volt.Szerintem kis aproságot nyugostan vegyetek mindekinek.Sokszor hiába sztárkolnak ugyis örülnek neki.
Ne közöködjetek az nem is olyan személyes.
Azért mert a sogornö igy vélekedik te ne legyél ilyen és ha kis aproságot is de nyugodtan ajándékozz.
Én nem értem mi a gond itt..
A sógornőd nem szereti a karácsonyt,nem ünnepli,és nem vesz ajándékot.Ez az ő dolga.Megteheti.Ettől függetlenül te még ajándékozhatsz és ünnepelhetsz..Nem kell mindennek úgy történnie ahogy te akarod..
Nálunk a sógoromék szintén nem tartják a karácsonyt a vallásuk miatt..Ez van.Én tiszteletben tartom az ő döntésüket is.Mi ettől függetlenül az anyósomnak veszünk valami apróságot,és készülődünk a hagyományos ünnepi bédre. A sógorom két gyermekének adunk ajándékot (persze megkérdeztük,hogy nem gond-e) de a sógoromékat nem ajándékozzuk meg.Őket nem hívjuk karácsonyi ebédre.Ha akarnak eljönnek ha nem nem jönnek..Ennyi...
Csak megjegyzem,hogy egyre többen kezdik utálni a karácsonyt,mert a legtöbb helyen a pénzről szól,és nem a szeretetről..
Szerintem se kell ebből problémázni,nálunk a felnőttek nem ajándékozzák egymást,csak a gyerekeknek vesznek ajándékot.
Szerintem ez az egész nem is az ajándékról szól,hanem,hogy együtt legyen a család.
Nekem most pl nagyobb gond az,hogy a 16 hónapos unokaöcsém korházba fekszik és epilepsziás.
Örülj,hogy együtt lesz a családod és csak az ajándékozáson kell aggódni.
Ok, kap ő is egy kis apróságot. Végülis egész jófej tud lenni. Csak épp (valaki írta az ellenkezőjét) mindig minden úgy van, ahogy ő akarja ebben a családban. :)
...és ismétlem, nem azon van a hangsúly, hogy legyen ajándék, hanem, hogy egy olyan aprósággal fejezzük ki a hálánkat, amiről tudjuk, hogy örömet okoz. :))
"...és ismétlem, nem azon van a hangsúly, hogy legyen ajándék, hanem, hogy egy olyan aprósággal fejezzük ki a hálánkat, amiről tudjuk, hogy örömet okoz"
De nálad pontosan az ajándékon van a hangsúly.A "kis apróság" az nem ajándék?
Vagy a kérdésben:"ELRONTJA a karácsonyunkat! Most akkor HOGY ünnepeljünk?"
Számodra a nincs ajándék jelenség, az ünnep minőségét rontja le.
Egyszerű,anyagi gondolkodású vagy.
Igaza van az utolsónak!
Ha meg mindig a sógornőd után megy mindenki,és az van amit ő akar,akkor ne karácsonyozz vele,ennyi.
De szerintem azt is meglehetne csinálni,hogy együtt fogtok főzni,sütni aztán összegyűl a család,vacsoráztok beszélgettek stb.. nem csak ezen a napon kell kimutatni a szeretet apróságokkal :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!