Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni anyámmal?...

Mit tudok tenni anyámmal? Betegen elzavar suliba

Figyelt kérdés

Már írtam ki ezzel kapcsolatban egy kérdést, miszerint felhívtam, hogy lefekszem pihenni, mert nem vagyok jól.

Nemrég ért haza, első dolga volt, hogy úgy megvert, mint 1 kutyát, és most pedig belázasodtam. Fáj mindenem, rengeteget sírtam ma, és nem tudom, mit tegyek. Azt mondja, egy iskolakerülő sz@r vagyok, hozzátette, ha holnap nem megyek suliba, elvitet intézetbe. Mit csináljak?

16L

2010. nov. 21. 20:28
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a helyedben holnap elindulnék az iskolába, de nem mennék be, hanem irány a gyermekvédelem! Anyád nem normális! Nagyon meg fogsz sérülni lelkileg! Ha bánt, és Te félsz tőle, és ok nélkül bánt, azt a gyermekvédelem nem hagyja szó nélkül!

2010. nov. 21. 20:57
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Szóval miskolci vagy, vagy Miskolc környéki?Van egy pár haverom, meglátogathatnánk anyádat, ha gondolod!
2010. nov. 21. 21:18
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy nem adhat intézetbe.
2010. nov. 21. 21:34
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj az osztályfőnököddel, hogy ő értesítse a gyermekvédelmiseket! Ez nem normális állapot! Valakinek lépnie kell! Ha intézetbe is kerülsz, a barátaid a barátaid maradnak! És szerintem, ha van rá lehetőség, nem vesznek ki a suliból, a jelenlegi sulidba járhatsz, akkor meg a barátaid uyganúgy a közeledbe lesznek! Beszélj az ofőddel, ez így nem mehet sokáig!
2010. nov. 21. 21:36
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem értem az édesanyádat. Nekem is van 3 gyermekem, de ha betegek, akkor én beparancsolom őket az ágyba, és igaz, hogy még csak a nagy iskolás, ő is csak elsős, de pont pénteken volt egy hete, hogy igazoltam 1 napját, mert fájlalta a hasát, és nem engedtem úgy iskolába. Igaz nem volt semmi komoly baja, de féltem, hogy az iskolában rosszul lesz. Ha az én gyerekem lennél, inkább ápolgatnálak betegen, mint bántanálak. Számomra ez felfoghatatlan. Amúgy, ha intézettel fenygetőzik, azt tudnia kell, hogy ha valaki meglátja a bántalmazás nyomát, még őt vehetik elő, és akár 2 évre le is csukhatják, mert gyermeket nem lehet bántani.

Remélem, mielőbb meggyógyulsz.

Én nem brnám elviselni, hogy a gyermekeim féljenek tőlem. Testvéred vagy apukád nincs?

Szólj az osztályfőnöködnek holnap reggel, hogy rosszul vagy. Majd ő elküld dokihoz.

Mégegyszer: Minden jót kívánok neked!

2010. nov. 21. 21:43
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj: FOTÓZD LE most az összes sérülésed, még jól jöhetnek a bizonyítékok...

Az intézet egyébként alapvetően nem jó ötlet egy 16 éves újonc lánynak, nem tudjátok, mit írtok!!! Ott is megvernék valószínűleg, egyáltalán nem biztos, hogy befogadnák!

Rokonod nincs? Apáddal mi van? Nagyszülők, unokatestvér, valaki, akiknél menedéket találhatnál, még ha ideiglenesen is? Vagy nem beszélne valaki anyáddal? Lehet, elszégyellné magát, ha tudná, hogy mások tudják, mit csinál. (Bár ez veszélyes, mert lehet, azért is megverne, mert "panaszkodtál"...)

Ha van egy tanár, akiben megbízol, talán szólnod kéne neki, hogy ennyire durván bántalmaz az anyád, hátha kitalál valamit.

Ami még eszembe jutott: a bántalmazó sokszor elijed, ha nem várt mértékű ellenállást tapasztal. Mert ledöbben, mert nem számít erre. Ha csinálsz valami sokkolót. Ugye azt várja,hogy görnyedve füled-farkad behúzd é s sírj, és valószínűleg ez is a helyzet. Le kéne sokkolni. (Figyelmeztetlek, kockázatos!)

Valahogy berzenkedek attól, hogy az ember a saját anyjának visszaüssön, de ha megpróbálnád lefogni, esetleg megszorítani a kezét? Vagy ha nem vagy egy ordibálós, ráordítani? Esetleg ráordítani, hogy "üssél bszd meg, tessék, verjél agyon"?

Vagy ami még eszembe jutott, szerintem ez működhet (én bántalmazó ex-szel szemben csináltam, és jól be is tojt): ha ver, színlelj ájulást. (Vigyázz, hova "esel össze", be ne üsd a fejed) De lassan is csinálhatod, mintha utolsó erődet próbálnád összeszedni, hogy állva maradj. Feküdj mozdulatlanul, nyitott szemmel, alig lélegezve, beszédre, érintésre, rázásra ne reagálj, "kapcsolj ki". Várd meg, míg jól pánikba esik, megérdemli a r.ohadék.

FIGYELEM, ez a tanács NEM hisztis tiniknek szól, hanem azoknak, akiket valóban durván vernek!!!!

2010. nov. 22. 00:16
 27/32 A kérdező kommentje:

Régebben volt olyan, hogy megfogtam a kezét, de nagy erő kellett hogy visszatartsam, és meglátszott a karján. Naná, hogy mindenkinek arról beszélt, hogy ÉN verem ŐT. Tegnap belemart a combomba, annak látszik a helye, nagy lila véraláfutás, látszik az ujjainak a nyoma. Amikor megver, és leteper az ágyra, és rámül, hogy miközben üvöltve beszél hozzám, csöpög rám a nyála, és próbálok szabadulni, a téboly fénye ott van a szemében, és csak röhög...Talán be kellene juttatni a pszichiátriára, mert kezdem úgy érezni, hogy bolond! Erre még rátesz egy lapáttal, hogy amikor megver, utána jön oda hozzám bocsánatot kérni, meg röhögcsél, meg ilyenek...

Amúgy nincs, akihez mehetnék, mert ha elmennék a rokonaimhoz, akkor kimaradnék a suliból hetekre, ami most nem lenne jó. Holnap már megyek szerencsére, de biztos, hogy még addig el kell viselnem pár rosszindulatú szót, meg ütést az anyámtól. Nem merem elmondani senkinek, mert tényleg megverne nagyon, ha megtudná, hogy elmondtam bárkinek is, hogy Ő mit csinál. 13 évesen lázasan feküdtem, nem akartam suliba menni, és nadrágszíjjal vert meg. Nem tudom, meddig bírom ezt még úgy, hogy konkrétan SENKI nem tud róla...Apám pedig meghalt már évekkel ezelőtt. :S

2010. nov. 22. 11:34
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon valószínű, hogy anyád pszichiátriai beteg, kezelésre szorulna.

Mindenképpen beszélj a történtekről egy tanárral, vagy egy barátnőd anyukájával, valakivel, aki a környezetedben van, és tudna segíteni.

2010. nov. 22. 13:14
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy az intézetben rosszabb lenne? Nem ezzel tenné a legnagyobb szívességet?
2010. nov. 22. 20:10
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem csak lefogni kellene...
2010. nov. 22. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!