Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan veszik a magabiztosságo...

Honnan veszik a magabiztosságot azok, akik direktbe tanácsolják azt, hogy "menj abortuszra", vagy "nem menj abortuszra"?

Figyelt kérdés
Ebben a kategóriában rengeteg olyan kérdést tesznek fel,a melynek a lényege az, hogy valaki teherbe esett, nem éppen ideális körülmények között. Ilyenkor egy csomóan beírogatnak neki, hogy vetesd el, illetve ne vetesd el! Miért gondolják emberek, hogy egy pár sor alapján ők képesek eldönteni mi a helyes egy ilyen életbevágó kérdésre?
2010. nov. 19. 20:27
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Különben a következő kérdésem az, lesz, hogy miért nem fogják fel hogy ez nem egy vad abortusz ellenes kérdés. Olvassatok figyelmesebben!
2010. nov. 19. 20:46
 12/29 anonim ***** válasza:
73%

"6 mondat után ő megmondhatja a frankót egy élet sorsáról"

Sajnos az élet ilyen 6 mondatból már lehet sejteni egy ember sorsát, ha a szülöanyád egy tízenéves bulizos tini az életed hatalmas hátrányal kezdödik. Egy tini nem utasitja visza az alkoholt mert terhes mert szoptat, tehernek fogja érezni a gyereket egész életében. Tudom hogy ez egy felnöttel is megeshet de egy tininél biztos.

2010. nov. 19. 21:10
 13/29 anonim ***** válasza:
69%
Az lehet az egész hátterében, hogy ezeket a speciális kérdéseket olyanok teszik fel, akik valamilyen okból nem számíthatnak az ő életét ismerő környezetük (család stb) segítségére, tanácsára. Különben miért kérnének ezen az oldalon ilyen sorsdöntő kérdésekben vadidegen, a körülményeket egyáltalán nem ismerő emberektől tanácsot?
2010. nov. 19. 21:13
 14/29 anonim ***** válasza:
68%

Mindenki leirja sajat velemenyet, tapasztalatat, azt, hogy o mit tenne ilyen helyzetben, sajat helyzetet meseli el...

Ezzel arra utalhat, hogy "jobbak" a kilatasai mint a kerdezonek, megis elveteti, vagy ellenkezoleg, sokkal rosszabb kilatasokkal rendelkezik mint a kerdezo, s megis megtartja a Babat...

Nem rabeszelni akarja, csupan egy iranyt ad a valaszaval...

(Ez az valasz is csak egy privat velemeny, mindenki maga donti el, hogy szamara mennyire "hasznos")

2010. nov. 19. 21:16
 15/29 anonim ***** válasza:
69%
Amugy neha sokkal jobb egy kivulallo velemenyet kikerni, mint egy csaladtaget, ismeroset, rokonet... Igy valahogy obijektivebb...
2010. nov. 19. 21:18
 16/29 anonim ***** válasza:
49%

Alapvetően nem a kérdező élethelyzete alapján jön ilyenkor a válasz, a döntés, tanács, ahogy te nevezed. Hanem mindenki a saját értékítélete mentén mondja el a véleményét, és szó sincs arról, hogy akarná a másik helyzetét megismerni, stb. Én pl. bármikor bárkinek azt javasolnám, hogy tartsa meg a gyereket, mert meggyőződésem, hogy az abortusz gyilkosság, és átkot hoz az életére annak, aki megteszi.

Más másképp vélekedik, és mást fog javasolni. Vagy lehet hogy ugyanezt, csak más okból. Nem a kérdező sorsa felett ítélkezünk pozitívan vagy negatívan, hanem a abortusz mint cselekedet felett.

2010. nov. 19. 21:29
 17/29 anonim ***** válasza:
komolyan nem értem a problémád. mivel itt általában senki nem írja le az élete történetét részletesen ,ezért abból a 6 mondatból kell véleményt alkotni. és mindenki a saját szemszögéből látja a dolgokat. és nem arról van szó hogy "hogy egy pár sor alapján ők képesek eldönteni mi a helyes egy ilyen életbevágó kérdésre" , hanem arról hogy elmondják ők mit csinálnának,vagy tanácsot adnak. de hidd el ilyen kérdéseknél csak már a meglévő döntés megerősítését várják általában.
2010. nov. 19. 23:07
 18/29 anonim ***** válasza:
valószínű azért merészelik leírni amit leírnak, mert ők abban a helyzetben (amit, amennyit a kérdező elárult) ezt tennék...ezt látják helyesnek... az meg hogy maga a kérdező mit fog dönteni, megint más tészta... miért ne írhatná valaki, hogy "menj abortuszra" vagy "el ne vetesd"? ettől még nem ők döntenek, hanem a kérdező.
2010. nov. 20. 06:55
 19/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de valószínűleg nem tudtam kristálytisztán megfogalmazni a problémámat. Értem, hogy mindenki a saját véleményét írja le a kérdező kérdésére. De én személy szerint én max. szempontokat mernék (merek) felvetni, amiket talán meg kellene fontolni az adott helyzetben. De nagyon úgy tűnik, hogy ezzel egyedül vagyok.
2010. nov. 20. 10:49
 20/29 A kérdező kommentje:

"Alapvetően nem a kérdező élethelyzete alapján jön ilyenkor a válasz, a döntés, tanács, ahogy te nevezed. Hanem mindenki a saját értékítélete mentén mondja el a véleményét, és szó sincs arról, hogy akarná a másik helyzetét megismerni, stb"

Na ez a problémám! Egy hatalmas felelősséggel járó kérdésben direkt tanácsot adni úgy, hogy: "mindenki a saját értékítélete mentén mondja el a véleményét, és szó sincs arról, hogy akarná a másik helyzetét megismerni, stb"

2010. nov. 20. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!