Mit veszel karácsonyra a családodnak?
Érzem lassan napi 50 ilyen kérdés lesz...
Amúgy nem tudom, én istenigazából nem szeretem a karácsonyt, mert 1) anyagias ünnep 2) ettől még venni kell valamit és mindig az utolsó percben rohangálok a városban, mint a mérgezett egér=fogalmam sincs még.
Semmit!!!
Karácsony alapból a szeretetről és a családok összetartásáról kellene szólnia,ami sem pénzbe sem pedig energiába nem kerül.
Kizárólag a média az,ami semmi másra nem sarkalja az embereket,csak a meggondolatlan;felelőtlen;rohanó vásárlásra. Ez későbbiekben sztem kihat a gyermekek fejlődésére is,mert nem minden szülő teheti meg gyermekei részére a "nagy filmekben" látható írdatlan mennyiségű ajándékozást amit akkor szinte minden csatorna okád magából. Szinte már a vakarózás is rámjön ha rágondolok a Reszkessetek betörőkre és a többi lerágott csontra hasonlító több tíz éves filmekre. Gondolom rengeteg olyan család lesz idén is karácsonykor akik örülnek annak,ha valami kerül az asztalra,mert nekik már ez is nagy szó.
A média viszont ezeket a körülményeket már nem reklámozza "túlfejlődött" Unios kis országunkban mert erről senki sem szeret tudomást venni. Úgyhogy örüljünk,hogy élünk,egészségesek vagyunk és együtt lehetünk szeretteinkkel nagy ajándékozások nélkül is!
én mindenképpen valami emlékezetes saját tervezésű és persze kézzel csinált dolgot ,tárgyat szeretnék : D
Meguntam a sok kínait és a sok kacatot.Most valami egyedire vágyom.Persze egy pár napos családi kirándulás sincs kizárva :)
még én sem tudom,csak elképzeléseim vannak:'D
Elsőnek!:
Amúgy nem tudom, én istenigazából IGENIS szeretem a karácsonyt, mert 1) CSAK ANNAK anyagias ünnep AKI ÚGY SZERVEZI 2) ettől még venni kell valamit MÁR AKINEK és mindig az utolsó percben rohangálok a városban ÉN NEM, HA NEM AKAROK, mint a mérgezett egér=fogalmam sincs még.
Nekem sincs még, de: nálunk a karácsony egy igazi ünnep: ünneplőbe öltöztetjük a szívünket, feldekoráljuk a házat és igazán meghitt, szép ünnepeink vannak, MERT NEKÜNK ERRE VAN IGÉNYÜNK.
Az ajándékozás is inkább egy személyreszabott figyelmesség, pedig nem vagyunk csórók, de a karácsonyi ajándékozás megmarad a "szeretet ünnepéhez" méltó szinten és nem tarhaünnep - mert mi így akarjuk és így is tesszük.
Semmit. KÉszítek valamit.
Tavaly a férjemmel cookie-t sütöttünk,becsomagoltuk, ez volt a karácsonyi ajándék.
Idén lehet, hogy valami jó kis muffin-okat készítünk.
Nővéremnek adtám már egyszer egy "aszaltgyümölcstálat" olyat, amit üzletekben is láthatsz horror áron, én azt sajátkezüleg megcsináltam.
Én kaptam valamelyik évben s.k. készített nyakláncot anyósomtól.
Igazából megtehetném, hogy bemegyek egy plázába és bevásárolok.....de nem teszem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!