19 év után kiderült, hogy van egy féltestvérem? Szerintetek?
Nem rég tudtam meg, hogy édesapámnak(szüleim elváltak, anyukám meghalt) van egy első osztályos kisfia. Ő nem szerette volna állítólag, a nő akart mindenképpen gyereket-kész volt arra is, hogy apa nélkül nőjjön fel a kisfiú. Apukám néha meglátogatja őket de ennyi. Azt mondta nem szereti a nőt és úgy jött le a kisfiúhoz sem köt mély érzelmeket. Szégyenli.
Sajnos én teljsen leblokkoltam, nem tudom mit kéne tenni. Igazság szerint kíváncsi lennék a kisfiúra(ő tud rólam) de nem okoznék ezzel benne lelki sérülést? Úgy értem ha néha találkoznánk, (vagy én mennék le hozzájuk vidékra, vagy ő Pestre) akkor nem akarna egyre több és több időt tölteni velem vagy apukámmal? Nem szeretném azt sem, hogy elkezdjen erősen kötődni és hiányozzon neki vagy az apukám vagy én. Sajnos nekem volt részem ilyesmiben úgyhogy átérzem.
Szerintetek mit kéne tennem?
Nézd, apukádnak is nagyon rossz ez a helyzet, neked kellene bátorítanod, hogy ez egyáltalán nem baj, sőt örülsz is neki.
Azt nem írtad, hogy apukád most együtt él-e valakivel, vagy van-e barátnője. Ha nem, akkor senki nem akadályozhatja meg, hogy esetleg a kisfiú is jöjjön hozzátok. Szerintem mindenképpen próbálj meg te is lemenni apukáddal legközelebb, és barátkozz a gyerekkel. Nem hiszem hogy irigy lenne rád, hiszen te sokkal idősebb vagy, ezért szerintem apai szeretetre vetélytársat nem lát benned. Szóval szerintem csak jól lehet ebből kijönni. És ha apukáddal sokat beszélgetsz erről a témáról, ő is megnyugodhat, és akkor ő is nyitottabb lesz a gyerekkel. Nyilván őt is bántja hogy így alakult a dolog azzal a nővel, meg hogy nem tud igazi apja lenni a gyereknek, mert biztos szeretne.
32/N
Nos én elég későn tudtam meg, hogy van egy kb velem egy idős öcsém. na? XD
Amúgy nem mindig kell erőltetni a dolgot, főleg ilyen távolság mellett. Ráadásul ez is egy elég érzékeny kor, mikor már észleli, hogy az ő családja nem olyan, mint a mesékben, meg a barátaié, és rosszul érzi tőle magát. Jobb nem megkeverni.
Előbb mindenképpen kérdezd meg a dologról az anyját, elvégre ő neveli, és ne csodálkozz, ha mikor meglátogatod, csak bújik az anyjához a gyerek. (van elég tapasztalatom xD)
Ha úgy látod, hogy nem igazán rajong, akkor ne erőltesd, talán pár év múlva ő fog megkeresni téged :D
A féltestvérek sokszor sokkal jobb kapcsolatba vannak,mint az édestestvérek. Nekem van egy bátyám,10 évvel idősebb nálam,és olyan mintha a legjobb barátom lenne,mégis benne van az a testvéri szeretet. Ismerjük egymást már régóta,de az utóbbi 3-4 évbe kezdtünk el "jóba lenni." Van egy öcsém,aki édes testvérem,bár együtt lakunk,de teljesen semlegesek vagyunk egymás számára. Olyan,mintha csak lakótársak lennénk...
Bocs a kis kitérőért,ezzel azt akartam mondani,hogy szerintem nyugodtan keresd fel! Ha még most nem is,de később csak hasznotokra válhat! ;)
L/20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!