Adóság tovább fenn áll akkor is ha valakit lekell kiskorúsitani mert olyan beteg?
Olyan nincs, hogy kiskorúsítanak valakit.
Cselekvőképtelenné, vagy korlátozottan cselekvőképessé nyilvánítják és gyámot/gondnokot neveznek ki.
De amíg cselekvőképes volt, az az alatt szerzett adósságai fenállnak, kivéve, ha be tudod bizonyítani, hogy akinek tartozik, az rosszhiszeműen adott neki kölcsön, vagy adott el neki valamit. Vagy meg tudsz egyezni azzal, akinek tartozik, vagy negpróbálsz pereskedni vele.
Szerintem már válaszoltam egy hasonló kérdésedre, de nagyon megkérlek, ne használd a "lekiskorúsítani" kifejezést, mindenek előtt azért, mert ilyen kifejezés NEM LÉTEZIK.
Amúgy pedig az adósságot valakinek mindenképp ki kell fizetnie, ez egyértelmű. Ha valakit cselekvőképtelennek nyilvánítanak, akkor a gondnokot terheli a felelősség. Azt viszont nem tudom, hogy ha az adósság abból az időszakból származik, amikor még nem nyilvánították az illetőt cselekvőképtelennek, akkor kinek kell fizetnie. Csak a saját véleményemet írhatom, hogy ettől még ha van saját jövedelme az illetőnek, akkor ennek terhére kell az adósságát rendeznie a gondnokának. Gondolok itt pl. nyugdíjra és hasonlókra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!