Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan dolgoztátok fel a...

Hogyan dolgoztátok fel a gyermekkori rossz élményeiteket, traumáitokat?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan dolgozzátok fel a gyerekkori rossz élményeket, traumákat. Nem feltétlen tragédiákra gondolok, sem súlyos bántalmazásra, apróbb dolgokra akár, amik meghatároznak benneteket.

Engem gyerekkoromban sokat bántottak, és megaláztak és néha rám is vágtak. Azt mondják, hogy emiatt lehet, hogy a szerelmi kapcsolatomban sub-ként viselkedtem, és hagytam, hogy megalázzon a fiú és bántson, igaz, hogy nem fizikailag, csak lelkileg.

Én azt hittem, hogy feldolgoztam teljesen a gyerekkoromat, és akkor jött egy ilyen megalázó szerelmi kapcsolat. Szeretetre vágytam mindennél jobban ettől a fiútól, és hagytam, hogy megalázzanak. Bíztam benne, hiába nem ismertem, teljesen bíztam benne. Első szerelem volt, és ostobán viselkedtem. De akkor is zavar, hogy hagytam, hogy megalázzon. Vagy ez teljesen független a gyerekkoromtól, és a személyiségemmel magyarázható?

A gyerekkori rossz élmények szerintetek néha visszatérnek?

2010. nov. 11. 23:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
De azért anyám nekem is rengeteg mindent megadott:S, nem kell félreérteni. Tényleg nagyon jó anya volt, önzetlen, és mindent megtett értünk, a családunkért. Túl sokat is, ránk áldozta az életét. Szóval mindketten rengeteget kaptunk, és hagyott bennünket járni az utunkat. Meg okos volt, nagyon okos nő, tényleg nagyon jó anya volt, csak egy-két dologban nem értettem egyet a dolgaival. Az, hogy néha úgy éreztem, hogy az öcsém többet kap, jobban szeretik, hát, ez így van, de attól még én is rengeteget kaptam. Láttam olyan önző és nyomorultul viselkedő anyákat, szóval anyám ilyen sose volt :). És tényleg mindent értünk tett meg. Aztán ő se robot, vannak érzései:D, hát, ha nem is annak kedveztek éppen ,hogy engem jobban szeressen, de hát, az anyák is emberek. Tényleg nagyon jó anya volt. Csak én túlérzékeny vagyok.
2010. nov. 12. 22:13
 12/12 anonim válasza:
...Kemény és izzasztó munka vár azokra, akik egyedül megpróbálják a régi sérelmeket feldolgozni, különösen akkor, ha tudják, hogy a mindennapi életükre hatással vannak és tudják, hogy útjukban áll. Engem az általános iskolában zaklattak. Mivel pszichológiával foglalkozok és részben társadalomtudománnyal, egy valamit nem értek; aki mindenkitől különbözik, vagyis másabb, hogy tudnak olyan jelzőt használni rá, mint b*zi, kö**g, ha azt se tudja egy szaros gyerek, mi az a szexualitás? Tiszta általánosítás, amiről nem tudják mit beszélnek. A másik az, még ha szelíd, visszahúzódó és gyámoltalan a gyerek, hogy mer egy vele egykorú gyerek egy újjal is hozzá érni, akit alig ismer?! Az erkölcs alapjait minden gyereknek ismernie kellene, mert a szülők azokat elmagyarázzák. Testi kontaktust a gyerekek is csak akkor létesítenek, ha kezet fognak egymással. Nem egyszerű, de a lényeg az, ha valaki traumát próbál feldolgozni, magát az emléket és a hozzá fűződő keserűséget kell újra felelevenítenie magában.
2012. máj. 3. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!