Hosszú idő óta jól működő kapcsolatban élők: a pasi részéről mennyire természetes, ha az idő előrehaladtával a figyelmessége csökken?
10:29
Én se értem, miért lenne furcsa... Most akkor azért fogadjuk el a szerelem és a figyelmeség elmúltát, mert a többségnél elmúlik? Én láttam már ilyen idős párokat, amikor pl. kórházban voltam, és ugyanolyan szerelemmel cirógatták egymást és olyan mély szeretettel néztek egymásra, mint a friss szerelmesek...
Ez olyan érvelés, hogy természetes, hogy nem boldog és nem mosolyog az ember, mert hát tök furcsa lenne a sok boldogtalan ember között egy vidám ember... Nem kifogás az, hogy mindenkinek ellaposodik a kapcsolata, ezért temrészetes, hogy a tiéd is ellaposodik.
Amiért sok az ellaposodott kapcsolat, az az, hogy érzelmileg éretlenek az emberek ahhoz, hogy tegyenek a kapcsolat melegen tartásáért, figyelmességgel, sok beszélgetéssel, meghallgatással stb. De ez nem vezet boldogsághoz, bármennyire is gyakori.
Azert nem mindegy sztem h a figyelmesseg csokkenese alatt mit ertunk...Ha naponta talalkozunk, akkor miert irnank egymasnak szerelmes sms-eket? inkabb felhivom es elmondom szoban h hianyzik stb...Reggel ha elobb megy dolgozni miert kelnek fel en is h kikiserjem? adok neki egy csokot es szep napot kivanok neki es vigyazzon magara...
Az elso idoben buszon is volt h csokoloztunk, ma mar "csak" fogjuk egymas kezet...Ettol nem erzem ugy h kevesebbet foglalkoznek Vele vagy nem figyelnek ra, mert otthon/kettesben ugyanazt a kenyeztetest megadom neki amit a kapcsolat elejen...
Ha mondjuk naponta nem olelnenk meg egymast vagy nem bujnank egymashoz, akkor azt mondanam h vmi gaz van, de mivel ezek a dolgok mindennaposak, igy 5 ev utan is mondhatom h nincs gond a kapcsolatunkban...
Egyetértek az előzővel, akinek 5 év után is bókol a párja.
Mi 4 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk, és ugyanolyan figyelmesek vagyunk, ugyanúgy sokszor megsimogatjuk, cirógatjuk, megöleljük, csókolgatjuk egymást és bókolunk egymásnak (igen, én is nőként a páromnak :)) mint az elején. Ebből fakad, hogy a szex is csodálatos, és szinte ugyanúgy mindennap szeretkezünk, mint a kapcsolatunk legelején...
Kérdező, egy kapcsolatban az adja nagyrészt a boldogságot, ami miatt PÁRkapcsolat, hogy érzelmileg intimen és figyelmesen tudtok egymáshoz állni, ez fenntartja azt a nagyon intenzív lelki közelség, ami nagyon nagy örömet okoz.
Nagyon elkeserítő olvasni, hogy miket írnak egyesek, hogy pár év után megszűnik a pasi érdeke, ezért nem figyelmeskedik :( Nem véletlenül minden második házasság végződik válással, mert az emberek ezt teljesen természetesnek fogják fel, és beleegyeznek abba, hogy úgy éljenek egymás mellett, mint a zombik.
Azért Kérdező, arra kíváncsi lennék, hogy te mennyire vagy figyelmes vele? Bókolsz neki, írsz neki kedvességeket, kedvében jársz, szeretgeted?
A párunk nem egy bókoló és egónövelő szerkezet, ami dobja magából a sok figyelmességet a kényed kedve szerint, hanem azt követi le, ahogy te viszonyulsz hozzá. Ezt a figyelmesség dolgot együtt kellene űznötök, hogy fenntartsátok ugyanazt a tüzet és lobogást. Másfél év után szerintem nem természetes, hogy ezt érzed. Ez nagyon rövid idő, sokszor a lángolás se múlik el ennyi idő alatt.
Látom, már sokan köpködnek rám, mert szerintem természetes, hogy idővel átalakul egy kapcsolat és nem jellemző, hogy idős párok csókolóznak a villamoson.
A szeretetet nem kifelé kell mutogatni, hanem egymás felé!
Nem idétlen SMS-ekkel, hanem kölcsönös megbecsüléssel.
Engem az se zavar ha valaki a saját neméhez vonzódik, de ne mutogassa, ne dicsekedjen vele! Mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akar. Nekem pedig jogom van véleményt írni egy kérdésre és jogom van bárkiről azt gondolni, amit akarok.
Hajrá feminista szinglik! Lehet köpködni rám!
12:51
Te fogyatékos vagy? MILYEN FEMINISTA SZINGLIK? Itt akik hozzászóltak és kritizáltak MIND PÁRKAPCSOLATBAN élő nők voltak, elmesélték! És nem a smárolásról van szó, írtam is, hanem arról, ahogy szerelemmel, szeretettel, figyelmesen egymásra néznek és megsimogatják egymást még idősebb párok is!
Szerintem neked valami súlyos fóbiád van, mindenhol feministákat, bu.zikat látsz, amikor én csak arról beszéltem, hogy a figyelmesség, csodálat néhány idős párnál is megfigyelhető, ami azt jelenti, hogy ha nekik megy, akkor nem kell belenyugodnunk abba, hogy már 1,5 év után szarik ránk a párunk, csak mert ma ebben a fasza világban az elhidegülés és egymás leszarása a természetes.
13:09-es!
Tied az első helyezés! Te kezdtél el legelsőként köpködni!
Egyébként nem vagyok fogyatékos! Fóbiáim sincsenek, ha te olvasni is tudnál és nem csak a betűket ismernéd fel (ez az ún. funkcionális analfabétizmus), akkor megértetted volna, hogy nekem az se baj ha valaki homokos! Az se baj ha engem ismeretlenül (gondolom, szellemi-)fogyatékosnak képzelsz! Ez csak a te fóbiádat bizonyítja a fogyatékosokkal szemben!
Köszönöm, hogy megköpködtél! Fordulj pszichológushoz, amíg nem késő!
13:09-es!
"nem kell belenyugodnunk abba, hogy már 1,5 év után szarik ránk a párunk, csak mert ma ebben a fasza világban az elhidegülés és egymás leszarása a természetes."
Azok az idős párok igenis bele tudtak nyugodni, hogy a rózsaszínű köd egy idő után elmúlik! Azért is tudtak hosszú évekig szeretetben együtt lenni!
(...és még mindig nem vagyok szellemi fogyatékos!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!