Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehet a háttérben, ha egy...

Mi lehet a háttérben, ha egy szülő nem örül gyermeke boldogságának, boldogulásának?

Figyelt kérdés

Ha a gyermek mindig is jó volt, meg volt benne a megfelelni vágy a szülők felé, akik büszkék lehettek rá, viszont mikor oda kerül a sor, hogy a gyermek kilépp az úgymond negybetős életbe, saját lakásba költözik, melyet önerőből szerzett valahogy nem úgy viszonyul a dologhoz a szülő, mint ahogy azt az ember szeretné. Szinte mintha nem is örülnének neki. Előjönnek a kritikák stb. Persze gyerkként is voltak kritikák ennek próbál megfelelni a gyermek de már felnőtt korban ez a megfelelni vágy nincs úgy kiéleződve. Na mindegy olyan, mintha valamiféle irigység venné elő a szülőt. De miért?

Remélem érthető voltam.

2010. nov. 11. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nehezen alkalmazkodik ahhoz az ilyen szülő,hogy már nem ő hozza a gyerek helyett a döntéseket,hanem a gyerek saját maga.Féltheti is emiatt,mert mi lesz ha rosszul dönt.Szoronghat is amiatt,hogy tényleg mindent megtanítottunk ennek a kölyöknek ahhoz,hogy olyan életet éljen amilyenre vágytunk neki....

Nehéz dolgok ezek,egyes szülők könnyebben,mások nehezebben alkalmazkodnak...

Amit tehetsz a szüleiddel a jó kapcsolat érdekében: beszélgetni,beszélgetni,beszélgetni....

2010. nov. 11. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert a szülő hozzászokott, hogy ő irányitja a gyereke életét és nincs hozzászokva ahhoz, hogy a gyerek ÖNÁLLÓ. Önálló döntései vannak, nem egy irányitható bábu. Nem PONTOSAN azt csinálja, amit a helyében a szülő csinálna. A szülő arra nem gondol, hogy ez azért van, mert a gyerek NEM a szülő, hanem egy másik lény...

A szülők szereitk önmaguk meg nem valósult álmait valóra váltani a gyereken keresztül.

3 gyerekes szülő

2010. nov. 11. 09:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Bennem mindig találtak kivetni valót a szüleim. Ez nem jó, az nem jó. Miután kirepültem, 2-3 év kellett ahhoz, hogy elfogadjanak, és tudjanak örülni nekem. Ők speciel irígységből is tették, vagyis csak tette a nevelő anyám. Neki nem volt boldog az élete, így nekem se legyen, így gondolta. (mindenki a környezetemből azt mondta, hogy így van) apu meg olyan ember, hogy csak az jó, amit ő kitalál...vagyis csak volt az irányomban. Most már örül nekem (így én is örülök), elfogadta és belátta, hogy jól csinálom. Azért írtam le, hogy példázzam két esetét annak, miért nem örül a szülő gyermeke boldogságának.
2010. nov. 11. 09:10
 4/9 A kérdező kommentje:
És hogyan lehet ezt kezelne, hogy ne a gyereknek legyen e miatt lelkiismeretfurdalása?
2010. nov. 11. 09:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezt neked kell tudni magadban lekezelni. Amit itt irtunk, azok az okok. Ha ezt tudod és magadban tudatositod, máris nincs lelkiismeret furdalás.

Ez is a felnőtté válás része, hogy ha tudom, hogy másnak mi a baja és nem én tehetek róla, akor azért ne legyen lekiismeret furdalásod.

2010. nov. 11. 09:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Anyósom ilyen. Folyton azzal jön, hogy mi milyen gazdagok vagyunk, ezért nekik is fizessünk ezt-azt, adakozzunk, meg ilyenek. Pedig egy kis, sz.r helyen lévő lakás minden, amit magunkénak tudhatunk, meg némi pénz, amit kéróra teszünk félre. Pedig ők se panaszkodhatnak azért. irigy
2010. nov. 11. 09:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Ezt önzésnek és rosszindulatnak hívják, csak az ilyen szülők szeretik "féltésnek" meg "aggodalomnak" meg "szeretetnek" meg "törödésnek" meg "jót akarok"-nak csomagolni.
2010. nov. 11. 11:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Mindehez a problémához társul, hogy mivel nem tudja, vagy nem akarja elfogadni gyermeke felnőtté válását, előtérbe kerünek az olyan dolgok, amikor is a agyermeknek is megvan a saját kitőzött célja, amit a szülő látótérén túlra helyezi és az ő szemében elő jönnek az ő problémái, amivel a gyermeket úgyszint befolyása alá akarja helyezni, s ezzel az őrületbe kergeti a gyereket, mert nekei elsősorban most a céljait szeretné elérni, viszont a szülő "elvárásait" is teljesíteni szertné. Ez egy őrdögi kör, ami szinte már az őrületbe kerget, s szinte elviselhetetlen.
2010. nov. 17. 08:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Miért érdekli annyira a gyereket hogy mit akarnak a szülei? Elvégre felnőtt ember, nem pedig kisgyerek aki a szüleitől függ. Legalábbis elviekben. Lélekben lehet megrekedt ezen a szinten.
2010. nov. 17. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!