Mit tennétek ebben a helyzetben? Esetleg ki volt már hasonló konfliktusban?
Biztosan hülyén fog hangzani, de felteszem a kérdést, mert egyszerűen fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Van egy 4 éves kapcsolatom, általánosan kiegyensúlyozottnak mondhatom, csak akkor van probléma, hogyha valami olyat szeretnék csinálni, ami nem vele kapcsolatos, tehát amit nem vele csinálnék..
Mivel ezt nem igazán tudja tolerálni a barátom. Sajnos most külön városban élünk, ebből kifolyólag csak csütörtök estétől tudunk találkozni vasárnap estig vagy hétfő reggelig. Van egy nagyon régi, jó barátnőm, akivel mostanában nem igazán tudtam találkozni, mert ő dolgozik, én is plusz tanulok és nem volt időnk beiktatni a találkozást. Most viszont lehetőség lenne rá, szombatra elhívott magához, hogy menjek el beszélgetni, aztán pedig elnézhetnénk szórakozni valamerre. Tudom, hogy másoknak abszolút egyszerűnek tűnne ez a kérdés és nem is értenék, hogy miért teszem fel, de fogalmam sincs, hogy hogy legyen. Ha a barátnőmet választom, a párom kiveri a hisztit, hogy hogy lehetek ilyen, nem gondolkozom, hogy vele sem tudok most annyit lenni, amennyit szeretnénk, elhanyagolom, egy buli miatt nem érdekel az, hogy őt láthassam. Természetesen ez nem így van, nekem ő is nagyon fontos. Nagyon nagy kedvem lenne a barátnőmmel is lenni, mert hiányzik és igazán rám férne már a kikapcsolódás is, de tudom, hogy ez csak konfliktust szülne. Egyszerűen nem merem azt mondani, hogy most emiatt ne találkozzunk és sajnos ténylegesen lelki furdalásom lenne, mintha valami rosszat tennék azzal, hogy nem hozzá megyek a hétvégén.
Lehet sokaknak ez nevetséges kérdésnek tűnik, de aki élt már át ilyet, vagy sejti miről beszélek és adna tanácsot, azt nagyon megköszönném.
Szerencsére még nem volt részem ilyenben, de talán valamiféle középutat kéne találni. Tehát csütörtök este elmész a barátodhoz, pénteken is együtt vagytok, majd szombaton elmész a barátnőddel, és vasárnap kora délutántól (mert gondolom, nem reggel 8kor fogsz kelni egy buli után) hétfő reggelig ismét a pároddal vagy. Vagy ez a megoldás sem tetszene neki?
Neki nincsenek barátai, akikkel néha találkozna?
szia ezt olvasd el iratkozz fel és megtudod hogy nem álomlány vagy hanem lábtörlő. Hasnoló barátom volt nekem is de a tréning elolvasása után ugy kezdtem el élni ahogy tanácsolták és az ujjam köré csavartam szabad nő lettem! Ajánlom neked is
NA ne essünk át a ló másik oldalára... Nekem pontosan ilyen volt a párom kérdező, tudom miről beszélsz.
Ha volt egy nap 3 órám és mind vele voltam oké volt, de ha a három óra után 1o percet nem voltam vele akkor azt mondta, hogy elhanyagolom...
Ha vele voltam egész hónapban és egyszer elakartam menni a barátnőimmel beülni valahova akkor tuti elhanyagolom, mert vele is lehetnék...
Szóval csak olyankor tudtam a barátnőimmel lenni, amikor a páromnak nem volt ideje...
Ez nem is volt olyan rég...
Mondjuk én utólag mindent az éretlensége számlájára teszem, mert mióta "felnőtt" (persze ez fokozatos dolog volt) rájött, hogy szükségünk van néha erre, különben megfulladunk. Persze rengetegszer átbeszéltem Vele a témát...rengetegszer elmagyaráztam, a dolgokat...stb. Mostanában kéthetente tudunk találkozni (egyetem miatt) de ha akkor van valami programom barátnővel, családdal stb már semmi gond.
Azt hiszem amit a párod csinál csupán éretlenség és nem feltétlenül vagy "lábtörlő" ahogyan ezt egyes válaszadók állítják.
Az is lehet, hogy egyedül érzi magát nélküled és "normális" hogy így érez mikor nem vagy vele.
Ülj le vele és beszéld ezt át, mond meg, hogy nem tudsz kettészakadni...beszélgessetek hosszan, biztosítsd a szeretetedről.
Várj, hátha megváltozik. (hány évesek vagytok?)
És egy dolgot ne csinálj sz.r feminista oldalaknak ne dőlj be, mert attól hányok...
Természetesen ha nem változik meg akkor neked kell lépni. de szerintem nem most...:)
sok sikert
Én megmondanám a barátomnak, hogy bocsi, de ez van és kész.
Ha akar velem találkozni, akkor most kivételesen utazzon ő és töltse ő nálad a hétvégét, kivéve amikor barátnőzöl.
Mondjuk nekem fura ez a helyzet, én úgy vagyok együtt a párommal, hogy ha valakinek külön programja van, az megy és kész. Igaz, mi együtt élünk, látjuk eleget egymást :)
Nem vagyok feminista, de azért azt nem szabad hagyni, hogy végül ő szabja meg, mit csinálhatsz és mit nem!!
Természetesen ennek ellenére én nagyon szeretem őt, és nem is gondolom magam én sem lábtörlőnek. Még nekem is lelki furdalásom lenne, ha most nem őt "választanám", de amit írt az utolsó válaszoló, hogy barátok nélkül nagyon rossz, ez is igaz.
Nem tudom, hogy mit kéne csinálnom..
Még meg sem említettem neki, az is lehet, hogy nem szólna (bár, kétlem), de saját magamnak is lelki furdalást csinálnék, hogy nem használom ki teljesen az időt, amit vele tölthetnék.
Hát, úgy látom, nem leszek népszerű, de nekem fontosabb lenne a párom. Én vele szeretném tölteni az időmet.
Mi 17 éve vagyunk együtt, 10 éve házasok, de egyikünk se jár el a másik nélkül szórakozni, haverokkal sörözni, csajokkal koktélozni, és nem azért, mert a másik ezt tiltaná. Egyszerűen a páromat szeretem és VELE szeretek lenni. Ha megyünk, együtt megyünk.
Szóval én a párodnak adok igazat... mert én is ilyen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!