Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apakomplexus ellen mit lehet...

Apakomplexus ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 9. 18:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Szerintem az, mivel nem ilyen nyolc-tíz évvel idősebbek vonzanak, hanem 20-25, sőt még harminc is. Akik tényleg lehetnének az apám. És nem is annyira testi kapcsolatra vágyok tőlük, hanem valami olyasmire, amit elméletileg az édesapámnak kellett volna megadjon.
2010. nov. 9. 18:59
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Miért vonzódsz az idősebb férfiakhoz? Azt írtad, hogy tudod az okát. Talán jobban érteném a kérdésed...
2010. nov. 9. 19:01
 13/23 A kérdező kommentje:
Mert törődésre vágyok tőlük, egyféle biztonság érzetre.... Ha most egy velem egykorúval foglalkoznék, hiába fordulnék hozzá egy olyan problémával,a mit nem tudtam megoldani magam, mert valószínűleg ő se tudna. Megvonná a vállát, és azt mondaná kérdezem meg mástól mert ötlete sincsen. Meg vonz az embereknek a tudása is, ami egy felnőtt férfi esetében sokkal nagyobb, mint egy kamaszénak. Nekem szükségem van arra - legalábbis most -, hogy mindig szóval tartsanak, tudjanak újat mondani nekem sokféle témába, mert hanem nagyon hamar ráunok az emberekre. :S
2010. nov. 9. 19:05
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
És azt a valamit egy fiatalabb nem tudja megadni? Konkrétabban mire gondolsz? Arra, hogy felelősséggel tartozik érted, hogy bármit tehetsz, összetartoztok? Ilyesmit érzel? Biztosan sokkal érettebbnek gondolod azt a férfit, de a fiatalabbak között is lehet olyat találni.
2010. nov. 9. 19:05
 15/23 anonim ***** válasza:
76%
Hány éves vagy kérdező?
2010. nov. 9. 19:07
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem az idő fog enyhíteni a problémádon. Ahogy idősebb leszel, úgy leszel te is tapasztaltabb. Nem születhetünk eleve bölcsen és tapasztaltan. Ezen az úton mindenkinek végig kell mennie. Örülj, hogy előtte vagy, ne félj a problémáktól. Ezeket nem a párodnak kell megoldani, találd fel magad és te irányítsd a sorsod. Akkor már nem lesznek ilyen irányú elvárásaid a pároddal szemben. Szerintem nagyon-nagyon fiatal vagy és egyedül érzed magad.?
2010. nov. 9. 19:13
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Sejtem, mit értesz ez alatt. Bennem is volt egy "mindentudó, mindenre képes" apa kép. Hány éves vagy? Nekem 22 évesen múlt el ez a kép, amikor először mondtam valami olyat, amit apám nem tudott, sőt hozzászólni vagy tanáccsal szolgálni se tudott, és nem azért, mert nem akart. Ritkán találkoztam vele, talán ezért is vettem észre ennyire nyilvánvalóan eme változást. Most 24 vagyok, és tudom, hogy a szüleink sem tudnak mindent, sőt, mire annyi idősek leszünk mint ők, jóval többet fogunk tudni arról a világról, amelyben élni fogunk. Ahogy ők is többet tudnak arról a világról, amiben ők éltek nagyon sokáig, de ez a két világ nem teljesen ugyanaz.

Szóval szerintem ne tápláld ezt a "szuperhős" apaképet, mert nem igazi, csak látszat. Legnagyobb része talán a magabiztosságukból ered. Ez pedig talán abból, hogy nincs idejük parázni annyi mindenen, ezért frankóbban szólalnak meg, határozottabbnak tűnnek, nem vacillálnak - ettől még nem biztos, hogy mindent jobban tudnak. Persze, van csomó dolog, amivel többet tapasztaltak, de ez korántsem jelenti, hogy annyival nagyobb biztonságot tudnak adni. A tapasztalat nem egyenlő a tudással, ami nem egyenlő a biztonsággal.

Hogy mit tudsz tenni ellene? Jó kérdés. Ha még 25 alatti vagy, akkor idővel valószínűleg úgyis kinövöd, mert belátod, hogy alig van alapja. Ha idősebb vagy, nos... akkor csak alaposan végiggondolva, önmagadat és a példaképeidet kielemezve jöhetsz rá ugyanerre.

2010. nov. 9. 19:19
 18/23 A kérdező kommentje:
15 vagyok. Köszönöm a válaszokat!
2010. nov. 9. 19:22
 19/23 anonim ***** válasza:
86%

Szia! A te esetedben ez valóban apakomplexus, ha apai szeretetre vágysz. Én pl. ugyanígy a 30 évvel idősebbekhez vonzódom, de nekem nem ilyen szándékaim vannak, mint neked, én valóban szerelmet érzek, szóval nekem csak más az ízlésem :)

Keress fel egy pszichológust, ő tud segíteni :)

2010. nov. 9. 19:29
 20/23 anonim ***** válasza:
52%
Fiatal vagy csak idili apára vágysz akiket buta tv sorozatokban látsz ez még nem apa komlpeszus majd ha 10 év múlva is felizgat egy 40-es kopasz sörpocakos krapek akkor leszel apa kompleszusos. Tölts tömb időt veled egykorú pasikkal.
2010. nov. 9. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!