Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mi történik?

Ilyen esetben mi történik?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy van egy béranya akinek gondolom fizetnek azert,hogy kihordja valaki gyermekét. Igazából nem tudom hogy működik ez a dolog. Annyira nem kutakodtam. De mi van ha a béranya meggondolja magát szülésnél és mégsem akarja oda adni a babát? Megtarthatja következmények nélkül? Vagy mi történhet?Vissza kell adni a pénzt gondolom?

Nem. Nem azert kerdezem mert béranya akarok lenni és elmenni a zsozsoval…. Csak érdekel 😂👍🏻

tegnapelőtt 22:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

Valahol pedig van ilyen, különben nem lennének ilyen történetek, gondolom külföldön persze, mert itthon nem ad rá lehetőséget a törvény.

Viszont egy béranyasághoz beültetés kell, ott pedig szerintem minden le van papírozva, hisz orvosok közreműködésével történik, nem a zárt falak mögött.

Van aki ebből él hallottam ilyet, na ő tuti nem akarná megtartani.

Aki lemond a babáról is meggondolhatja magát még x hétig azt hiszem itthon.

Nekem erről az egészről most eszembe jutottak a kis embrióink, lombik babánk van, de van fagyasztva 2 embriónk. Akiért visszamehetnénk, vagy ha nem kérjük, akkor felajánlható másnak. Akkor anonim beültetik másnak, és vagy sikerült aztán vagy nem persze. De hogy a saját gyerekem szembejöjjön velem, úgy hogy más hordta ki? Hát ebbe nem egyeznénk bele. Ahhoz kicsi Magyarország, meg ha meg kell születnie, akkor én szeretném megszülni.

tegnap 08:26
 12/20 anonim ***** válasza:
54%
11. Ne legyél már ilyen irigy, elég szomorú, hogy nem szeretnél egy kis jót okozni másoknak. Sok meddő pár van, ne sajnáld már tőlük az örömöt, hogy babakora óta nevelhetnének egy gyereket.
tegnap 12:13
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tarthatja meg ott sem, ahol ez létező dolog, mert a gyerek nem az övé. Konkrétan ő egy élő inkubátor és ennyi, a gyereknek ő nem biológiai szülője.
tegnap 15:19
 14/20 A kérdező kommentje:

De nem az érdekel,hogy magyarországon van e vagy nincs!!!

Tudom,hogy Magyarorszagon nincs béranyaság.. de ha nem értitek a kérdést minek böfögtök ide? 🤦🏼‍♀️

tegnap 15:28
 15/20 anonim ***** válasza:
64%
"Igazából nem tudom hogy működik ez a dolog. Annyira nem kutakodtam." Te nem érted a válaszokat, kiscica. Ha tényleg nem érted, hogy Magyarországon a válasz a kérdésedre szorosan összefügg azzal, hogy Magyarországon illegális a béranyaság, akkor menthetetlen vagy. De egyébként azt is megírtuk, hogy pont ezért Magyarországon a béranya megtarthatja a gyereket, mivel ő számít anyának, és a pénzt sem kell visszaadnia, legalábbis a megbízói nagyobb bajba kerülhetnek, mint ő, ha rendőrségi feljelentést tesznek.
tegnap 15:36
 16/20 anonim ***** válasza:
35%
15, nyilván a kérdés az, hogy ahol létezik. Csak imádsz kekeckedni...
tegnap 15:38
 17/20 anonim ***** válasza:
71%
16, Nem, a kérdés nem az! Olvasd el még egyszer. Mindenesetre megkönnyítette volna a válaszolók dolgát, ha a kérdező hajlandó kibökni, hogy melyik országra gondolt.
tegnap 15:41
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A Mellékhatás című magyar HBO sorozat éppen erről szól. A Magyarországon illegális béranyaságról.

Szinte nulla az esélye, hogy meggondolja magát a béranya, hiszen az a baba nem az ő gyereke. A szó legszorosabb értelmében a béranya csak a méhét adja bérbe, nem a petesejtjét. Vagyis a megbízó anya és apa vér szerinti gyerekét hordja ki.

Az örökbeadó szülőnél lehetséges a meggondolás, de az tök más eset, nem szándékos a teherbeesés, ami ráadásul nemkívánt.

A béranyánál orvos ülteti be a mesterségesen megtermékenyített petesejte(ke)t.

tegnap 15:51
 19/20 anonim ***** válasza:
35%
17, mondjuk ha nem a csakazértis beleugatok, hanem a józan ész vezényelne, felfogtad volna, hogy nyilván nem az érdekli, ami nem létezik.
tegnap 15:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Magyarországon jogilag az anya az, aki megszüli a gyereket. Így ha eladja, az emberkereskedelemnek számít, ami elég komoly bűncselekmény. Tehát ha meg is egyezett valakivel, hogy "örökbe adja", de meggondolja magát, pedig a pár már fizetett, akkor nem tudnak kinél reklamálni. Hisz minden szereplő mehet a börtönbe, ha kiderül. Sima örökbeadásnál is ezért büntetendő, ha üzlet van benne. Mondjuk vesznek ezt-azt az anyának... De biztos van, akik próbálkoznak mindkét oldalról - csak ezért nincs garancia.
ma 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!