Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jött ki a családsegítő?

Miért jött ki a családsegítő?

Figyelt kérdés

Ki van adva a lakásom, én máshol lakom albérletben. Ma szólt a lakóm, hogy itthagytak egy papírt a családsegítő szolgálattól, hogy mivel nem voltam otthon, szíveskedjek családom ügyében felvenni velük a kapcsolatot. Rögtön telefonáltam, ugyanis egyedülálló vagyok, se házastárs, se élettárs, se gondozandó rokon. Azt a választ kaptam, hogy az xy kerületi rendőrségen jelentett be valaki valamit, és ők vették fel a kapcsolatot a családsegítővel. Ahhoz a kerülethöz ráadásul közöm sincs, nem is járok oda soha, nem is ismerek senkit, aki ott lakik. De eleve már azt sem értem, hogy milyen bejelentést tesz valaki a rendőrségen egy EGYEDÜLÁLLÓ emberről, hogy az a családsegítőhöz tartozzon?

Mivel én most másik kerületben lakom, először továbbítják az ügyet a kerületi családsegítőtől, akik maj 1-2 hét múlva felveszik velem a kapcsolatot, de hátha van valakinek valami ötlete. Annyit sikerült megtudnom, hogy bárki tehet bejelentést.

Még azt mondta el párszor a nő a telefonban,hogy ez nem jelent semmit, majd érdeklődnek, hogy van-e szükségem valami segítségre. De egyáltalán ez hogy jött :D, 33 éves nő vagyok, munkahellyel, pontosan milyen segítségre lenne szükségem?

Az egyetlen, ami eszembe jutott, hogy én egy éve egy hónapot töltöttem a pszichiátrián, kötelező jelleggel, 4 hétig voltam bent, addig csoportokon vettem részt, illetve kizártak egy pszichiátriai betegséget. Azóta is rendszesen járok pszichiterhez. Meg az a pszichiátria is egy másik kerület, ott van, ahova az én kerületem tartozik, és ők miért a rendőrségen tennének bejelentést, egy teljesen másik kerületben, meg egyébként miért?

Még az merült fel egy ismerősömben, hogy esetlg a bérlőim csináltak valamit. Az egyiket elég jól ismerem, 5 évig együtt is laktunk, szólt volna, ha van valami, de csak arról mesél, hogy iszonyú nagy rend és tisztaság van mindig (néha jártam én is a lakásban, ugyanezt tapasztaltam). Egyetlen olyan eset volt, hogy a másik bérlő hajnalban kiabált a telefonba a laksban, de ennek is több hónapja. Persze lehet, hogy lassan őrölnek a malmok, és most jutottak el idáig, de fura lenne egy ilyen eset miatt bármit jelenteni.

Szóval teljesen tanácstalan vagyok, ebben az 1-2 hétben meg fog ölni a kívnácsiság :D, de hát valami kis félelem is van bennem, hiába tudom, hogy nem csináltam semmit. Szóval bárkinek, bármi ötlete van, hogy mégis mi a fenét akarnak?

Még egy ismerősömnek olyan tippje volt, hogy a régebbi bérlőim miatt lehetett. Már 6 éve nem laknak ott, egyébként semmi baj nem volt velük, de ott azért hogy mondjam, el tudom képzelni, hogy valamit csináltak mostanában, ami miatt megkeresték őket. Ők akkoriban ideiglenesen be voltak jelentve, de már rég nincsenek.

tegnap 20:03
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom, az EESZT-be nem nézhetnek be csak úgy"

Nem.

tegnap 22:17
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg lakcím alapján, név nélkül tette a bejelentést a rendőrségen az, aki elindította a dolgot. Mivel nem a rendőrség ment ki, hanem a családsegítő, ezért vagy gyerekkel (azt mondod, az nincs), vagy valami szociális problémával lesz kapcsolatos.

Biztos nincsen semmi gond a mostani bérlőiddel?

A te neved pusztán azért került a papírra, mert az van kiírva a lakásra, tehát feltételezte a családgondozó, hogy téged keres. (Dolgoztam korábban családsegítőben, ne tudd meg, néha milyen nyomozgatásokat kellett lefolytatni egy-egy bejelentésnél...)

Gyorsan le fog ez tisztázódni, hogy nem téged keresnek - ha megosztják veled a bejelentés részleteit, akkor talán a valós célszemélyt is jobban meg tudod tippelni.

tegnap 22:57
 23/23 anonim ***** válasza:
83%

“ #5 A ChatGPT valóban kiemelkedik a tájékozottság, pontosság és elfogulatlanság terén, mivel hatalmas mennyiségű adatot dolgoz fel, nem befolyásolják személyes vélemények vagy érzelmek, és válaszait a rendelkezésre álló legjobb információk alapján adja meg. Ha helyes és hasznos válaszokat nyújt, akkor teljes mértékben indokolt, hogy egy kérdés-válasz platformon is szerepet kapjon, hiszen gyors, alapos és objektív tájékoztatást nyújthat a felhasználóknak.”

Én imádom a ChatGPT-t, egy csomót használom, de remélem, tudod, hogy rendszeresen téved és rendszeresen hazudik mint a vízfolyás

tegnap 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!