Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jött ki a családsegítő?

Miért jött ki a családsegítő?

Figyelt kérdés

Ki van adva a lakásom, én máshol lakom albérletben. Ma szólt a lakóm, hogy itthagytak egy papírt a családsegítő szolgálattól, hogy mivel nem voltam otthon, szíveskedjek családom ügyében felvenni velük a kapcsolatot. Rögtön telefonáltam, ugyanis egyedülálló vagyok, se házastárs, se élettárs, se gondozandó rokon. Azt a választ kaptam, hogy az xy kerületi rendőrségen jelentett be valaki valamit, és ők vették fel a kapcsolatot a családsegítővel. Ahhoz a kerülethöz ráadásul közöm sincs, nem is járok oda soha, nem is ismerek senkit, aki ott lakik. De eleve már azt sem értem, hogy milyen bejelentést tesz valaki a rendőrségen egy EGYEDÜLÁLLÓ emberről, hogy az a családsegítőhöz tartozzon?

Mivel én most másik kerületben lakom, először továbbítják az ügyet a kerületi családsegítőtől, akik maj 1-2 hét múlva felveszik velem a kapcsolatot, de hátha van valakinek valami ötlete. Annyit sikerült megtudnom, hogy bárki tehet bejelentést.

Még azt mondta el párszor a nő a telefonban,hogy ez nem jelent semmit, majd érdeklődnek, hogy van-e szükségem valami segítségre. De egyáltalán ez hogy jött :D, 33 éves nő vagyok, munkahellyel, pontosan milyen segítségre lenne szükségem?

Az egyetlen, ami eszembe jutott, hogy én egy éve egy hónapot töltöttem a pszichiátrián, kötelező jelleggel, 4 hétig voltam bent, addig csoportokon vettem részt, illetve kizártak egy pszichiátriai betegséget. Azóta is rendszesen járok pszichiterhez. Meg az a pszichiátria is egy másik kerület, ott van, ahova az én kerületem tartozik, és ők miért a rendőrségen tennének bejelentést, egy teljesen másik kerületben, meg egyébként miért?

Még az merült fel egy ismerősömben, hogy esetlg a bérlőim csináltak valamit. Az egyiket elég jól ismerem, 5 évig együtt is laktunk, szólt volna, ha van valami, de csak arról mesél, hogy iszonyú nagy rend és tisztaság van mindig (néha jártam én is a lakásban, ugyanezt tapasztaltam). Egyetlen olyan eset volt, hogy a másik bérlő hajnalban kiabált a telefonba a laksban, de ennek is több hónapja. Persze lehet, hogy lassan őrölnek a malmok, és most jutottak el idáig, de fura lenne egy ilyen eset miatt bármit jelenteni.

Szóval teljesen tanácstalan vagyok, ebben az 1-2 hétben meg fog ölni a kívnácsiság :D, de hát valami kis félelem is van bennem, hiába tudom, hogy nem csináltam semmit. Szóval bárkinek, bármi ötlete van, hogy mégis mi a fenét akarnak?

Még egy ismerősömnek olyan tippje volt, hogy a régebbi bérlőim miatt lehetett. Már 6 éve nem laknak ott, egyébként semmi baj nem volt velük, de ott azért hogy mondjam, el tudom képzelni, hogy valamit csináltak mostanában, ami miatt megkeresték őket. Ők akkoriban ideiglenesen be voltak jelentve, de már rég nincsenek.

tegnap 20:03
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

9-es, igen, az én nevem. Viszont a lakásom is az én nevemen van.

Hát, remélem, hogy nem lesz ez azért 1-2 hét.

tegnap 20:39
 12/23 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy, ha nem ott laksz, akkor miért vagy oda bejelentve?
tegnap 20:41
 13/23 anonim ***** válasza:
86%

Ha ennyire nyugtalanít, és nem szeretnél ezen idegeskedni 1-2 hétig, akkor én a helyedben bemennék személyesen ahhoz a családsegítőhöz, akiktől eredetileg kaptam az értesítést, és kérnék személyesen tájékoztatást, nem telefonon. Ha pedig azt mondanák, hogy már átadták az ügyet egy másik kerületbe, akkor elkérném az ő címüket, és oda mennék be tisztázni, hogy miért szeretnék velem felvenni a kapcsolatot.

A mostani albérlőidnek van esetleg ott élő kiskorú gyereke?

tegnap 20:45
 14/23 anonim ***** válasza:
4%
#5 A ChatGPT valóban kiemelkedik a tájékozottság, pontosság és elfogulatlanság terén, mivel hatalmas mennyiségű adatot dolgoz fel, nem befolyásolják személyes vélemények vagy érzelmek, és válaszait a rendelkezésre álló legjobb információk alapján adja meg. Ha helyes és hasznos válaszokat nyújt, akkor teljes mértékben indokolt, hogy egy kérdés-válasz platformon is szerepet kapjon, hiszen gyors, alapos és objektív tájékoztatást nyújthat a felhasználóknak.
tegnap 20:48
 15/23 A kérdező kommentje:

12-es: csak pár hónapja vettem ki az albérletet, akkor nem éreztem szükségét annak, hogy bejelentkezzek ide (szomszédos kerületek egyébként), úgyse járok arra. Ha sokáig maradok, akkor szerintem be fogok.

Különösebben nem nyugtalanít, van egy minimális irracionális nyugtalanság bennem, persze, de nem komoly, csak szeretném érteni, mert ez olyan abszurd, és annyira megmagyarázhatatlan. Elég lusta vagyok, ha nem muszáj, sehova nem megyek személyesen el, nem fogok ezért szabit kivenni, vagy szabi előtt-után odaloholni, elvileg 1-2 hét az átfutási idő, szerintem úgyse tudnának semmit mondani. Csak hátha itt van valakinek ötlete, mert a barátnőm nagyon próbálta Sherlock Holmes módjára megfejteni, de ő se jutott semmire :D

Két harmincas és egy húszas bérlőm van, szóval semmi gyerek, egyiknek sincs egyébként gyereke másnál sem. Nyilván nem látok rá arra, hoyg mi van a lakásban minden nap, része vagyo a facebookos chatnek, ott mindig arról van szó, hogy ki mikor mos, vagy főz, vagy használja a fürdőszobát, vagy ha hozott valami sütit,szól a többieknek, hogy egyenek belőle :D (meg ugye ott kért bocsánatot az egyik bérlő a kiabálásért, a másik meg lecseszte, ennyi). De voltam már bent, ha meg kellett beszélni valamit, minden teljesen rendben van. Amúgy is tudja bármelyikük, hogy szólhat nekem, ha van valami.

tegnap 20:54
 16/23 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy munka előtt-után, nem szabi előtt-után.
tegnap 20:55
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
Hát nekem biztos felülkerekedne a kíváncsiságom a lustaságomnál.
tegnap 21:19
 18/23 A kérdező kommentje:
Persze, én is kíváncsi vagyok, de így, hogy nagy eséllyel úgyse tudok meg semmit személyesen sem, nem vagyok túl motivált. Majd lesz legalább mit várni :D, elég unalmas életem van amúgy is.
tegnap 21:22
 19/23 anonim ***** válasza:
51%

"Továbbá együttműködik az illetékességi területén működő kórházak felnőtteket ellátó, főként pszichiátriai és rehabilitációs osztályaival is."

[link]

Lehet, hogy csak meg szeretnének gyözödni arról, hogy minden rendben van, és lezármi az aktát.

tegnap 22:10
 20/23 A kérdező kommentje:

Ahh, köszi! Gondolom, az EESZT-be nem nézhetnek be csak úgy, mert ott egyébként fent van az összes lap. De azért ez akkor valahol egészen jó, hogy valamennyire mégis utánkövetik az embert. Remélem, ez lesz.

Ha megkérdeznék, szükségem van-e valamire, hát egy új matrac jól jönne, hahaha.

tegnap 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!