Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudnál ilyen kapcsolatban élni?

Tudnál ilyen kapcsolatban élni?

Figyelt kérdés

Szóval, a páromnak olyan munkahelye van, hogy heti 1 szabadnapja sincs. gy értem, hogy szombaton is dolgoznia kell, sokszor vasárnap is.

Ez így megy másfél éve. Értem, hogy kell a pénz, de ennyire?

Mondhattok rám bármilyen negatív jelzőt, de nekem kevés ez a napi 1-2 óra. Hétvégén se vagyunk túl sokat együtt. :(

Reggel 6ra jár dolgozni, és van hogy még este 7kor is a munkahelyén van.

2010. nov. 8. 10:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom napi 16 órát dolgozik, több, mint az év felében. Szokás kérdése. Mikor véget ér a szezon, akkor újra megkell ismernünk egymást, annyira elszokunk egym,ás dolgaitól. 5 éve élünk együtt. Minden akarás kérdése. Ha akarod, elviseled, ha neked ez így nem jó, keress mást!
2010. nov. 8. 10:37
 12/20 A kérdező kommentje:
Próbálom ezt elviselni, de nehéz.
2010. nov. 8. 10:39
 13/20 anonim ***** válasza:
39%

És te ezt beveszed, kérdező? Na nem már... Nem lehetsz ennyire naív. Ha mégis, javaslom a Munka Törvénykönyve megfelelő fejezeteinek lapozgatását, ahol le van írva, hogy az alkalmazottaknak mennyi pihenőidő jár. Dolgozhat hétvégén, az igaz, de akkor hét közben kell pihenőnapot kapnia helyette.

Biztos vagy benne, hogy tényleg dolgozik, amikor azt mondja?

2010. nov. 8. 11:12
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
Ami azt illeti...tényleg elég furán hangzik hogy egy hét 7 napjából 7et dolgozik... ha jól tudom 2 pihenő nap mindenképpen jár... bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az én barátom is úgy dolgozott az előző munkahelyén, hogy volt, h. napközben hívták fel, h. be kell mennie mondjuk este 6ra. De ő nem irodában dolgozott, hanem szakácsként.
2010. nov. 8. 11:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

11:12

és ezt meg te hiszed el?

a munkáltató ott szegi meg a törvényt, ahol tudja. kezdjük a minimálbéres bejelentéssel és aztán stb., stb.

az én férjem pl. nem kap fizetett szabit. ha elmegyünk nyaralni egy hétre egy évben, az bizony fizetés nélküli. és mit tud csinálni? semmit. vagy elviseli, vagy lehet, hogy munka nélkül marad hosszú hónapokig, mert nem olyan könnyű váltani.

2010. nov. 8. 11:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! Sajnos amit a munka törvénykönyve ír, az nem mindíg van úgy.

Sián lepapírozzák a dolgokat, és lehet dolgozni látástól vakulásig. Vagy lehet menni, ha nem tetszik valami. Senki nem foglalkozik a munka törvéynkönyvével, ha munka van.

Más: A kamionosok is tudják, hogy mi az a túlsúly mi az a tachograf, de sajnos kockáztatni kell, különben ülhet otthon 24 órában.

Szóval ez nem azt jelenti, hogy megcsal téged a párod.

2010. nov. 8. 11:21
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan vállalkozó,aki betartja a Munka Törvénykönyvét? Ha a dolgozó erre hivatkozik,rövid úton repül.

Azt pedig nem értem,hogy miért gondolja sok nő,hogy minden férfi megcsalja a párját,és azt hazudja,hogy dolgozik! Ez egyáltalán nem igaz! Nagyon sok nő is,van aki nem hűséges a párjához.

A kérdezőnek :a mondás szerint valami valamiért.

Ahhoz,hogy lakásotok legyen,sokat kell keresni! Ha szeretitek valóban egymást,akkor tudomásul kell venned,hogy a párodnak a közös otthonért sokat kell dolgozni! Ha a munkahelyén megbecsülik,van előrejutási lehetősége,akkor ostobaság lenne munkahelyet váltani! Ma már örülni kell,ha van jó munkahelye valakinek. Semmi garancia nincs arra,hogy máshol is megbecsülnék a párodat.

2010. nov. 8. 11:26
 18/20 anonim ***** válasza:
45%
Persze, h. nem azt jelenti, de sajnos sok ilyen eset van, én csak azt mondom, h. legyen reális, és gondoljon át minden eshetőséget.
2010. nov. 8. 11:27
 19/20 anonim ***** válasza:
68%

Hiába mondja itt egy két ember, hogy el kell viselni, hogy meglegyen a közös otthon stb.

Én inkább dolgoznák kevesebb pénzért, és nem érdekelne az előrelépés se, de azt fontosnak érzem, hogy családi élet legyen.

Lehet együtt élni a szülőkkel is, legalább tudjuk, hogy ők biztos nem fognak megfagyni télen a saját lakásukban, mert magukra hagyták őket.

Végülis, ha alig van, szex úgy gyereket is nehéz összehozni.

Nagyon nehéz egy kamionosnak is, van hogy nincs otthon hónapokig, de azért nekik is van olyan időszakuk, amikor több időt tudnak együtt tölteni.

Szóval ha lenne más lehetőség én biztos váltanék a helyében. Nem ér annyit még egy saját ház se.

Persze az más kérdés, ha nincs más lehetőség, és ott lebeg az ember feje fölött egy hitel, meg egy kisgyereke van, akit a nélkül nem tudna etetni.

De én inkább lennék nagyon szegény, és élnék akár egy tanyán nem teljes összkomfortba, minthogy lemondjak a családi életről, és a szexről.

2010. nov. 8. 11:50
 20/20 A kérdező kommentje:

A munkaideje 8tól fél8ig tart, szombaton 8tól délig.

De bent kell lennie sokkal többet.

Azt mondta a főnöke, hogyha nem tetszik, mehet máshová. Legalább 10 ember áll sorba a munkájáért.

Párom meg tűr, és hiába hoz haza havi 200-250et,nem vagyok kisegítve :(

2010. nov. 8. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!