Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családnál is van így mint...

Más családnál is van így mint nálunk vagy ez ritka?

Figyelt kérdés
A szüleimmel élek még, középiskolába járok.Mi soha nem járunk sehova csak a boltba.Hitelünk nincs mert a mamától örökölt házban élünk.Anyuék dolgoznak gyárban a 30 km-re lévő kisvárosban.En oda járok suliba.Nyaralni nem voltunk még sehol soha.Nincs semmi közös program még egy hétvégi közös ebéd se mert ha kész az ebéd apám rögtön szed magának és leül enni a konyha pulthoz míg anya elpakol.Anya soha nem éhes én meg ehetek egyedül a szobámba.Nalunk nincs hétvégén süti sütés se semmi.És ráadásul nagyon szigorúak is és nem mehetek nagyon sehova csak a legjobb barátnőmhöz.Nalunk ennek az ellenkezője van. Mennek nyaralni, kirándulnak, hétvégén együtt leülnek enni utána közös filmnézés.A barátnőm az anyukájával együtt süt és főz, nevetnek jól érzik magukat.En soha nem segítettem anyának mert mindig azt mondja hogy engedjem hagy csinálja meg gyorsan.
tegnap 17:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem fognak változni.

Ennek nem feltétlen van köze a korukhoz vagy hogy milyen munkát végeznek.

Eljön a te időd és majd máshogy élhetsz.

tegnap 19:59
 12/26 anonim ***** válasza:

Nem eszik anyukád? Mért nem?

Amúgy amikor dolgoznak, ninjcsenek otthon, tudsz munkálkodni a konyhában.

Illetve amíg anyukád főt, te tudsz szép terítéket csinálni az asztalra, és akkor majd oda ültök le enni.

tegnap 20:05
 13/26 A kérdező kommentje:

Főzés után azt mondja nem éhes.Mindig később szokott.Ha dolgozik anya én iskolába vagyok.Mire hazaerek már sokszor otth van.Mikor kissebb voltam sokszor kértem őket, megpróbálom de nem hiszem hogy ettől változni fog bármi is.Nem hiszem hogy enni fognak ott.

Még sokára tudok elmenni itthonról nem tudom hogy bírom addig.Egyre rosszabb ez a bezartsag.

tegnap 20:14
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Szüleid ki vannak égve, gyárban pedig esélyesen nem is keresnek annyit, hogy pl nyaralásra teljen.

Tisztelet a kivételnek, de többnyire nagyon mérgező viselkedésű az a réteg, aki ott dolgozik és nem nyugszanak, amíg le nem húznak mindenkit a szintjükre.

tegnap 20:32
 15/26 anonim válasza:
100%
Nálunk is ez volt régen pont ez. Annyit tudtam tenni h én változtattam rajta mikor családom lett.
tegnap 20:35
 16/26 anonim válasza:
100%
De nem fognak valtoztatni sajna. Én próbáltam anno szólni de nem jártam sikerrel.
tegnap 20:37
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló dolgok voltak nálunk is, és csórók is voltunk, szégyeltem a házunkat is. Én megfogadtam kitörök ebből a körből. Sikerült, jól keresek, nem iszok, nem cigizek, van szép házam, új autóm. Megdolgoztam érte, de jobban élek, mint ahogyan gyerekkoromban szerettem volna élni.

Nem kell hozzá külföldre menni, csak jó szakma és sok munka.

tegnap 20:44
 18/26 anonim ***** válasza:
68%

Erre mondják, hogy sivár , ingerszegény környezet.

Nincs összetartó kovásza a családnak. A családi ebédlő asztal az a “forum”, ahol a család rendszerint talàlkozik, sok mindent megbeszél, anekdotáznak, egymással szemben, körben.

Ezzel szemben ma nagyon sok családban mindenki ül egymás mellett a kanapèn, tévét bámulnak, vagy telefont nyomogatnak.

Vagy mindenki a saját szobájában, saját tévével, laptoppal.

Nulla kommunikáció.

Aztán csodálkoznak, hogy mindegyikük magányos, a gyerekek felnőnek úgy, hogy nem tudnak kapcsolatokat teremteni, társalogni, társaságban mozogni, udvarolni, udvarlást fogadni…

Téboly.

tegnap 21:12
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Egy kényszerházasságban boldogtalanok, emelett anyagi gondjaik vannak. Nehéz dolog lehet ez gyerekként.
tegnap 21:22
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
annyit tehetsz hogy minél többet probálsz a bnődéknél logni mint sokan mások, aztán ha leérettségiztél elköltözöl valami helyre ahol van munka eltudod tartani magad és elkezdhetsz ténylegesen élni olyan emberekkel és barátokkal akikkel ténylegesen megélheted a jót és szeretetben lehetsz
tegnap 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!