Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családnál is van így mint...

Más családnál is van így mint nálunk vagy ez ritka?

Figyelt kérdés
A szüleimmel élek még, középiskolába járok.Mi soha nem járunk sehova csak a boltba.Hitelünk nincs mert a mamától örökölt házban élünk.Anyuék dolgoznak gyárban a 30 km-re lévő kisvárosban.En oda járok suliba.Nyaralni nem voltunk még sehol soha.Nincs semmi közös program még egy hétvégi közös ebéd se mert ha kész az ebéd apám rögtön szed magának és leül enni a konyha pulthoz míg anya elpakol.Anya soha nem éhes én meg ehetek egyedül a szobámba.Nalunk nincs hétvégén süti sütés se semmi.És ráadásul nagyon szigorúak is és nem mehetek nagyon sehova csak a legjobb barátnőmhöz.Nalunk ennek az ellenkezője van. Mennek nyaralni, kirándulnak, hétvégén együtt leülnek enni utána közös filmnézés.A barátnőm az anyukájával együtt süt és főz, nevetnek jól érzik magukat.En soha nem segítettem anyának mert mindig azt mondja hogy engedjem hagy csinálja meg gyorsan.
tegnap 17:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk is ez van még csak messziről se láttam a Balatont mondjuk, csak térképen láttam eddig. Nálunk az volt az oka hogy 6an voltunk testvérek és nem volt rá pénz
tegnap 17:13
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem gyakoribb,mint hinnéd...a felsoroltak nem minden pontja ugyan,de több is, nálunk is jellemző.
tegnap 17:50
 3/23 A kérdező kommentje:
De nekem nincs is tesóm.
tegnap 18:02
 4/23 anonim ***** válasza:
64%

Az emberek 90%-a ilyen tanulatlan, egyszerű, élettelen, igénytelen taposómalomban él.

Én is így nőttem fel a melós, nem túl okos szüleimmel.

Amit tenni tudsz, hogy te majd képzed magad és az önálló életedben teljesen másképp fogod csinálni.

Ezek már nem fognak megváltozni, de te jobbá teheted a saját magad és jövőbeli családod életét.

tegnap 18:27
 5/23 anonim ***** válasza:
91%
Karácsonykor sem volt közös evés vagy süti? Ilyenek, pótold be ezt az élményt a barátnődnél mert nem fognak változni.
tegnap 18:27
 6/23 A kérdező kommentje:
Szakmunkásképzőt végeztek a szüleim.De szenteste ültünk le enni együtt.De annak is semmi hangulata nem volt csak itthoni ruhába.Ett is tudom hogy a barátnőmék ilyenkor szépen kiöltöznek otthon is és együtt van a család.Ez annyira hiányzik nekem.
tegnap 18:33
 7/23 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem a szüleid kiégtek, beletörődtek a mókuskerékbe. Munka, evés, alvás. Te viszont tudsz ezen változtatni, és nem csak pénz kérdése. Menj oda anyukádhoz, és mondd neki, hogy szívesen segítenél. Keress pár jó receptet, kérd meg, hogy próbáljátok ki. Hívd el a szüleidet egy sétára valami szép helyre. Keress diákmunkát, és menj el a barátaiddal a Balatonra. Nekünk mikor nem volt túl sok pénzünk, akkor is próbáltunk élményeket szerezni. Ha a szüleid nem partnerek ebben, akkor csináld nélkülük.
tegnap 18:34
 8/23 A kérdező kommentje:
De még olyan fiatalok. Anyu 38 apu 39 éves és mégis olyanok mintha 60 évesek lennének.Sajnos anyu nem enged a konyhába mert kupit csinálok.Segiteni se enged ha párszor meg is engedte 2 perc múlva ki vette a kezemből hogy rossz nézni és inkább ő gyorsan befejezi.Probaltam már diákmunkát nezni de itt nincs semmi így saját pénzt se tudok gyűjteni hogy valami legyen.Probaltam volna a faluban pénzért segíteni de azt se engedték mert ne hozzam őket kellemetlen helyzetbe ha segítek az időseknek akkor azt szívességből.Ok soha sehova nem akarnak menni mert nincs kedvük.
tegnap 18:40
 9/23 anonim ***** válasza:
94%

8.

Nem a kora definiálja ezt a típust, hanem az esze, igénye.

Egyik sincs sajnos.

tegnap 19:01
 10/23 anonim ***** válasza:
82%
Hát ha nem hajlandóak ezen változatni, akkor nincs mit tenni. Mi kb. ennyi idősek voltunk, mikor új életet kezdtünk egy másik kontinensen. Nekik úgy látszik így jó. Egy dolgot tehetsz, teszel érte, hogy te máshogy élj majd. Tanulj, szerezz egy jó végzettséget, keress külföldi ösztöndíjakat és törj ki ebből az unalomból.
tegnap 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!