Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes családtagok nagyon szeretnek játszani a másik idejével és igazán nem is figyelnek a másikra, mikor mond valamit? (Nagyon zavaró és nem veszik észre)

Figyelt kérdés
Egyik családtagom azt akarta hétvégén ne dolgozzak, menjünk kirándulni. Mondtam jó, vettem is ki szabit erre szivat engem, mert mégsem megyünk. Hiába próbáltam kérdezni hova menjünk egyáltalán nem volt részrehajló. Ezt elmondtam, és megsértődött. Aztán hiába mondok neki bármit nem figyel rám, 5-ször elmondok valamit akkor se. Nagyon idegesítő, mert azt érzem otthon nem igazán becsül meg senki, nem is tudom mit keresek még itt. Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

dec. 14. 22:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%

Veletlenul elkuldtem.

*ami tenyleg mindig gaz, hogy folyton ezzel a mivanhamegsertodik dologgal jottok nagyon sokan. Nem lehet szolni neki, megkerni, stb mert mivanha.. Es akkor mi van?

A masikat lathatoan nem erdekli, ha o megsert teged. Forditva te miert foglalkozol ezzel?

dec. 15. 10:04
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Azért, mert :

a) egyáltalán nem erdekled, neki teljesen mindegy, bár akkor programot se tervezne veled

b) valami más közbejött, ami fontosabb nálad. Igen, létezik ilyen, ha tetszik, ha nem. Neked is szíved óhalya, hogy van-e olyan dolog, ami fontosabb neked nála. Gondolom van.

c) Nagyon a kedvén alapul minden tette, hogy reggel mivel kelt fel, és reggel úgy kelt fel, hogy neki ma nincs kedve senkihez.

d)Beteg lett, és nem akarja mondani, vagy akármi, ami megnehezítené neki ezt a programot, és nem tud rajta változtatni.

Ez van, fogadd el, és még inkább örülj neki, van egy szabadnapod.

dec. 15. 10:38
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért vettél ki szabit egyáltalán, amikor nyilván nem ez az első eset?

Nekem is van ilyen családtagom, azt sem hiszem el, amit kérdez, pont.

dec. 15. 11:24
 14/23 anonim ***** válasza:
74%

Tizenkettes, az megvan, hogyha elbszok egy ilyen szabadnapot, akkor pl mínusz egy karácsonykor?

Meg nemár! Hogyha megbeszélem valakivel, hogy elmegyünk hétvégén kirándulni, akkor úgy készülök, nem felkelek reggel, és "jaj mégsincs kedvem, bocs".

Hogyne.

Kivétel egy hirtelen betegség vagy hogyha belepusztulni készülök a menzeszbe - de ez is ritka.

dec. 15. 11:25
 15/23 anonim ***** válasza:
10%
#14 nekem van ilyen. Lehet sz@r ember vagyok. De ha felkelek és nincs kedvem egy olyan programhoz, amihez rakás erőfeszítés kell és egy emberrel kell legyek, akkor nem fogok menni. Vannak ilyen emberek, úgy hívják, hogy introvertáltak. Tudják, hogy valami kéne, de mikor csinálni kéne azt a valamit, akkor visszalépnek inkább. Ez nálam így van pl bulikkal. Azokra csak akkor megyek el, amikor kedvem van. Ha nincs kedvem, nem megyek sehova, mert tudom, hogy csak a pénzt dobom ki az ablakon. Barátnőim is hisztikéztek már emiatt, mert egy hete azt mondtam, hogy lehet hogy megyek, de aznap azt mondom, hogy bocsi, de ma nem lesz jo, de engem egyáltalán nem fog ez izgatni. A szabadnappal meg így járt, ha elmennek akkor se fogja tudni kivenni pl Karácsonykor. Akkor nem mindegy? Én pl jobban örülnék, ha mondjuk a december 26.ás pofavizit a rokonoknál(plusz a kérdések, hogy mikor lesz már gyerek, milyen az egyetem, mikor fogsz neki a szakmádnak, barátod miért nem jott) elmaradna szomorú okok miatt, pl hogy kell menni dolgozni, vagy hasonlók.
dec. 15. 11:48
 16/23 anonim ***** válasza:
84%

15!

Fantasztikus ember lehetsz... Remélem a "hisztikéző" (=jogosan morcos) barátnőid is mindig vissza fogják mondani a programokat, mikor neked épp úri kedved lenne menni.

dec. 15. 13:07
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
#16 én örülök, ha nem kell menjek. Nincs olyan, hogy törtetnék valamerre. Aki fontos meg(párom) vele elmegyek akárhova, de másért ezt nem fogom megtenni ezt. Amúgy meg valamit csak tudok, ha 4 év alatt még nem volt olyan, hogy nem hívtak volna valamerre. Emiatt nem érzem szarembernek. Attól őket nem köztem meg, hogy ne menjenek el mondjuk bulizni. Menjenek, csak nélkülem.
dec. 15. 13:30
 18/23 anonim ***** válasza:
80%

#15 Én is introvertált vagyok, mégsem vagyok ilyen szemét az emberekkel, mint te vagy a kérdező által leírt családtag. Az ilyen viselkedésnek nem introvertáltság az oka, hanem az, hogy az illető egy büdös bunkó, aki azt hiszi, bármit megtehet a másikkal.

Egyébként a 12-es kommentedben felsorolt pontjaidra:

a. Ha valaki egyáltalán nem érdekel, akkor nem szervezek programot vele.

b. Ha valami fontosabb közbejön, akkor szóljon, hogy ne haragudj, közbejött ez és ez, nem tudok menni, de amint tudjuk, pótoljuk a programot. Valahogy így lenne illendő.

c. Aki ennyire hangulatember, az ne tegyen ígéreteket másoknak.

d. Ha beteg lett, akkor ismét csak szóljon, hogy bocsi, beteg lettem, nem tudok menni. Az ilyesmit mindenki megérti. Én nem is várnám, hogy valaki betegen eljöjjön velem programozni, egyrészt mert pihenjen, gyógyuljon, másrészt mert nem akarom elkapni, ha netán olyan betegségről van szó.

dec. 15. 18:54
 19/23 anonim ***** válasza:
85%

Vannak ilyen emberek, úgy hívják, hogy introvertáltak - ők nem introvertáltak, hanem antiszociálisak, ráadásul bunkók is.

Elég szomorú, hogy introvertáltnak nevezed magad, mikor simán csak tahó vagy.

Én valóban introvertált vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy az utolsó pillanatban kitalálom, jaj mégse túrázzunk pl, vagy bármi, mert az nettó pharasztság.

dec. 16. 12:03
 20/23 anonim ***** válasza:
63%

15-ös, egyáltalán nem kötelező elmenni 26-án a rokonokhoz ;)

Mi évek óta nem járunk :D

dec. 16. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!