Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen együtt élni valakivel,...

Milyen együtt élni valakivel, aki paranoid személyiségzavaros?

Figyelt kérdés
És úgy, hogy nem vagy abban a helyzetben, hogy elküldöd?
nov. 18. 08:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Olyan, hogy mindig gyanakszik mindenkire. Naponta jön olyanokkal, hogy őt meglopták, becsapták, stb. a saját hozzátartozói. Ezek a gyanúsítgatások alaptalanok. Volt ilyen párom, tönkre is ment emiatt a kapcsolatunk. Először csak nagyon ritkán gyanúsított ilyennel, meg is tudtam nyugtatni. Utána már hetente, végül naponta jöttek ezek. A saját gyerekeit, szomszédait is folyton ezzel gyanúsította, volt, hogy rendőrt is hívott, bekamerázta a lakását. Mondtam neki, hogy menjen ezzel szakemberhez, mert ez nem normális, de nem lehetett erről meggyőzni.
nov. 23. 13:09
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Én a nárcisztikusra lennék kíváncsi. Azt olvastam bókol meg elhalmoz meg azt mondja amit hallani akarsz. Nekem tetszene egy nárcisztikus férfi aki bókol meg hizeleg meg ajándékot ad. Ameddig ad addig el kell fogadni, ha kezd türelmetlen lenni még otthagyni a fenébe. Csak addig kell veleenni mig jó.
nov. 23. 15:16
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
12.: Itt paranoid személyiségzavarról van szó. A nárcisztikusokról van már n+1 kérdés, ott lehet hozzászólni.
nov. 23. 18:59
 14/22 anonim ***** válasza:
72%

Tapasztalatból írom.

Egyik pillanatban még jól elvagytok a másikban meg egy nagy hentes késsel akar hátba szúrni... Arra ébredsz,hogy baltával veri szét az ajtódat... állandóan arra hovatkozik,hogy ő beteg,de mindenre az a válasz.

nov. 23. 20:40
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
14.: Azért a legtöbb paranoid személyiségzavaros nem ennyire súlyos eset. Amit írsz, az már inkább a paranoid skizofrénia súlyos eseteinél igaz. Ha valakinek parancshallucinációi vannak, az életveszélyes a környezetére nézve, az összes ilyen embert azonnal zárt osztályra kellene szállítani.
nov. 23. 20:44
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

15:

Nem vitték sajnos zárt osztályra mondván"nem olyan súlyos"papíron is úgy szerepelt,hogy"paranoid személyiségzavar" szerencsére már hosszú évek óta nem része az életemnek.

nov. 23. 20:49
 17/22 anonim ***** válasza:
16.: Ennek szerintem az lehet az oka, hogy nagyon kevés Magyarországon a pszichiátriai férőhely. Emiatt lehet, hogy a pszichiáterek egy része trükközik, kevésbé súlyos diagnózist ad, és zárt osztályra is csak ritkán visznek be valakit, vagy idő előtt kiengedik. Az eredmény: szinte minden héten van olyan gyilkosság, ahol a kezeletlen elmebeteg ölt meg valakit. Ha valaki le akar valakit szúrni, meg baltával veri szét az ajtót, azt azonnal el kell távolítani az emberek közeléből. Először a rendőr beviszi a rendőrségre, vagy a pszichiátriára, aztán az elmeorvos megvizsgálja, hogy beteg-e, vagy csak egy bűnöző. A többit ennek függvényében intézik. Ha beteg, addig kell gyógykezelni zárt osztályon, amíg a beteg nem közveszélyes. Ez lenne a normális eljárás.
nov. 23. 20:55
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

17

Igen ez lenne,de senki nem tett semmit. Az ország másik felébe kellett költöznöm,hogy megszabuljak tőle,ha ott maradok lehet nem is élnék már.

nov. 23. 21:12
 19/22 anonim ***** válasza:
18.: Orbanisztán, én így szeretlek!
nov. 23. 21:55
 20/22 A kérdező kommentje:
18, lehet, hogy a 18-as válaszoló még bőven Orbán előtt és ezt át........
nov. 24. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!