Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családhoz közel, vagy távol...

Családhoz közel, vagy távol költözni? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Tudom, mindenki más és más a kapcsolata a családjával, de kiváncsi vagyok véleményekre, tapasztalatokra ezzel kapcsolatban.

Férjemmel letelepedés előtt állunk és nem tudjuk eldönteni, hogy családhoz közel lenne jó vagy inkább távolságot hagyva.

Én egy kis faluban nőttem fel, férjem innen 4 km-re levő vàrosban, szóval mindkettőnknek ismerős a környék és az emberek. Nekem itt jó gyerekkorom volt, egyik legjobb iskola van itt közel, és mivel kicsi nyugodt környék, sokat lehettem a barátokkal, biztonságos volt(és most is az) Innen kb 50 km-re van egy nagy város, ahol az ország legjobb egyetemei vannak.

Viszont ugyanitt élnek a rokonok, mindenki ismer mindenkit, ami néha jó, néha nem, mert rendesen folyik a pletyka is. De ügy intézésnél, bármi problémànál mindig van kihez fordulni. Drága nagyszüleim is élnek mèg, külön jó lenne ha velük mèg sokszor találkozhatnék. Anyukám is itt él, vele viszont nagyon hullámzó a kapcsolatom. Szeret minket, és segít ahol tud, de nagyon kontrollálló személyiségű, mindenbe beleszólna és bűntudatot kelt, ha nemet hall. Egy ideje külföldön dolgozunk, de amikor hazamegyünk, mai napig dirigálna, hogy most ezt meg azt kell megcsinalni. Ha azt mondom, most más tervem van, képes besértődni. Ha programunk van, barátokkal tervünk, gyakran megkapom, hogy ő is jönne, miért nem visszük stb. Szóval ilyen dolgok, amitől azt érzem, hogy folyamatosan nyomást gyakorol rám és lehúz.

Nem tudom mennyire tartaná be a határaimat, ha majd ott élnék, vagy ugyanez lenne és emiatt távolságot kell tartanunk.

Viszont mi sokat utazunk, amit majd gyerekkel sem szeretnénk feladni, és ha közel élünk, mindig lenne aki ránézzen az àllatkáinkra, amíg távol vagyunk. Plusz ugye a barátaink közelsége is + pont.

A másik opció, hogy kb 120 km-re levő városba költözünk. Itt nem ismerünk mèg senkit, de jó a környék és a városban sok lehetőség.

Itt nyugodtan és befolyásolás nélkül élhetnénk az életünket, de kicsit tartok a magánytól, ritkábban találkoznánk a barátokkal illetve segítségunk se lenne ha majd jön a gyerek.

Szóval nem tudom melyik opció lenne jobb, mennyire hatna majd a család közelsége pozitívan vagy negatívan ránk. Köszi ha irtok tapasztalatokat!

nov. 4. 09:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

De ne csak a távolságot mérlegeld, hanem a lehetőségeket is. Suli, ovi, szakkörök, utazási idő, kikapcsolódási lehetőség, közlekedés!!!

Én agglomerációban nőttem fel, "csak" 25 km Budapest, milyen király. Igen, míg helyi iskolába jártam nem egyetemre valóban oké volt.

Onnantól kezdve meg ment a sz.póág a "csodás" közlekedéssel, és az, hogy egyetem mellett még néhány diákmunkázzak az gyakorlatilag lehetetlen volt, olyan fos volt a (tömeg)közlekedés.

Este fél 11 és hajnali fél hat között semmi nem járt. Szó szerint semmi, pedig agglomeráció.

nov. 5. 08:29
 12/14 anonim ***** válasza:
*néhány órát
nov. 5. 08:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Sokmindentől függ. Kivel milyen a viszony, mennyire alkalmasak közeli kapcsolatra stb.

Anyukám és a nővérem együtt laknak 2 percre tőlünk. Sem nekem, sem a férjemnek nincs rossz tapasztalata, mindenki éli az életét, ha kell segítjük egymást, ennyi.

Na ezt pl anyósommal nem lehetne kivitelezni. Nem rossz ember, jól elvagyunk, csak ő teljesen más személyiség, imádja ha sokan vannak körülötte, és folyton ránk járna beszélgetni meg ilyenek. Na én ezt pl nem tudnám elviselni.

Ez nem személyes, kedvelem az anyósomat, cuki, soha nem bántott, elfogadott, nem emiatt. én anyámékkal kapcsolatban sem bírnám ha mindig a nyakunkon lógnának, de ők is olyanok mint én, szóval ezzel nincsen probléma. Pedig hozzájuk papucsban/ köntösben is át lehet menni😂

nov. 5. 19:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Mi egy utcában élünk a szüleimmel és a férjem rokonaival.

Mi tudtunk határokat húzni.

Engem nem érdekel ha valaki megsértődik, ha meg bele akartak szólni valamibe, nagyon durván kiàlltunk magunkért. Ha sok a rokonság bezárjuk a kaput. És mi van ha megsértődnek?

Eddig mindig mindenki megbékélt.

Amúgy rengeteg előnye is van, azokat nem sorolom.

Döntsd el te , ki tudtok e állni magatokért.

Csak az első időkben kell, mert ha megneveled őket, utána természetes lesz, hogy nem megyünk át bicikli pumpáért vasárnap reggel 7 kor, jó az 10 kor is. Nem kritizálják az udvart mert úgyis elpakoljuk mihelyst lesz 1 szabad óránk stb…

Szóval ha az első 1 évben meghúzod a határokat, nem dőlsz be a zsarolásnak, sértődésnek akkor jó is lehet.

nov. 5. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!