Milyen kis kutya illik egy családhoz? Azt szeretném kérni, hogy akinek van kistestű kutyája (pl. bolognese, törpe uszkár, yorki stb.) az írja le először a fajtát aztán a a,,tapasztalatát"
Az egész család agyon régóta szeretne egy kiskutyát, és végre úgy igazán el kezdtünk keresni, de nem nagyon tudjuk milyen fajtát szeretnénk. A tapasztalat alatt értem:hogy viselkedik emberekkel, kutyákkal, mennyire pörög, hogy bírja a magányt
Illetve érdekelne még a kutya mérete és az általános információk amit tudtok róluk.
Akkor kinti kutya lenne? Csak mert akkor inkabb kint tarthato fajtakat nezegessetek, ne kistestut es/ vagy rovidszorut.
Ha bent lenne, akkor viszont napi 3 seta a minimum, de kolyokkent a napi 10 is realis, amig szobatisztasagra szoktatod...:D
Akkor napi 2 séta, ezek milyen hosszúak lennének? Időben és km-ben egyaránt kellene.
Mivel nincs napi legalább fél óra, inkább óra oktatás, így az agyas fajták (pl. uszkár) felejtősek.
Mennyit lenne veletek egy légtérben? Kertben lakna vagy lakásban?
Csak nyaron fer bele? Az erdekes. Mert bizony egy benti kutyaval telen-nyaron menni kell, jo idoben, rossz idoben setalni, legalabb 3x, kulonben nem fogja kibirni es be fog pisilni. De persze kertesben ha barmikor kimehet, az mas, de lakasban ezt nem tehetitek meg.
Ha az ismeroseid ketszer viszik, akkor naluk a kutya fixen behugyozik, nem hiszem, hogy ez megfelelo allattartas lenne.
Egyebkent az egeszsegugyi setaknak nem kell hosszunak lenniuk, nekem tacskom van, osszesen napi 1,5 orat setalunk, ebbol a reggeli es az esti seta 15-15 perces, a delutani nalunk a hosszu. Szombatonkent pedig altalaban kirandulunk, ha nem esik.
Miert kene otthon ulni? En is dolgozom es nem otthonrol. A ket seta keves es pont. Ha valakinek nem fer bele a napi harom, az ne gondolkozzon inkabb benti kutyaban.
Szerintem az egyszeruen undorito, aki hagyja az egeszseges kutyajat bent hugyozni. Az mas, ha vannak vizelettartasi problemai, mert mondjuk oreg, de itt most egeszseges kutyarol beszelek. Ok se szeretnek oda uriteni, ahol elnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!