Ha egy közös felügyeletet gyakorló szülőpárral kellene felvennem a kapcsolatot a nem egészen 18 éves gyerekük miatt, nagyon komoly ügyben, de az apa elzárkózik és csak az anya hajlandó, hivatalosan mit kell tennem?
Figyelt kérdés
A gyerek 3 hónap múlva lesz 18 éves, es 8,5 millió forintos csalást követett el ellenem. Az anya hajlandó (lenne)kommunikálni, de az apa mereven elzárkózik. Hivatalosan ilyen komoly, esetleges rendőrségi ügyben ilyenkor elég, ha csak azzal kommunikálok, aki erre hajlandó?nov. 1. 10:12
51/70 anonim válasza:
P3dig csak akkor dogaz penzt latni ha rendorsegre mesz.
Nalaunk is igy volt azzal megfejelve h kozben elhunyt a karosult es a gyerekei orokoltek. A rendorseg kezelte. Volt birosag. Es kb 1 ev milva megjott a penz is
52/70 anonim válasza:
jó, akkor itt a kérdésre a válasz: ha szeretnéd kisírni, hogy a rossz kisfiú szobafogságot és zsebpénzmegvonást kapjon, azt nyugodtan elég egyik szülőnek jelezni, mivel közös a felügyelet és a nevelés, majd megbeszélik egymással, hogy sarokba állítják-e, vagy leíratják vele százszor hogy többet nem csinál ilyet. (ettől még a srácot ez rohadtul nem fogja meghatni, csak jót röhög rajtad miylen szánalmas nyomorék vagy, de akkor most megnyugodhatsz, hogy jól megbeszélted a büntikét)
53/70 anonim válasza:
Én azt nem tudom felfogni, hogy ha ilyen butus vagy, honnan vannak millióid, amit ilyen lazán ki lehet csalni tőled? Február óta 8.5 millió, az havonta közel egy millió. És 50-100 dollárosával? Hogy lehetett ennyi tranzakciót megejteni?
Most az jutott eszembe, hogy talán az ügyvéd is ugyanez a srác, azért javasolja, hogy rendőrségi feljelentés előtt beszélj a szülőkkel. Találkoztál már az ügyvéddel? Ha nem, ne utalj neki kérésre.
54/70 anonim válasza:
Ennyi idős gyerek már korlátozottan cselekvőképes, ha van jövedelme, azzal maga rendelkezik pl, tehát az apuka beleegyezése nélkül is utalhatja neked a diákmunkás keresetét. DE: az összes többi válaszolóval összhangban kérlek, fordulj a rendőrséghez, Jelentsd fel! Azt, amit te akarsz, a mediációt a rendőrség/bíróság is le tudja folytatni. Mivel a gyerek kiskorú volt a cselekmény elkövetésekor, a szülőknek kell anyagilag helyt állni, tehát nem kell attól félned, hogy lecsukják, és majd utána vonják, tiltják a fizetéséből. Nem tudom elképzelni egyébként, hogy ekkora összegből ne vett volna semmit, nyomtalanul eltűnt, felélte, hacsak el nem drogozta. Tehát lefoglalhatják a pénzét, javait, azokból a pénzed egy része azonnal megtérülhet. Ha megcsinálod ezt a kis magán megállapodást a szülővel, de teszem azt mondjuk egymillió visszafizetése után a srác leáll a fizetéssel, közben nagykorú lesz, mit csinálsz? Feljelented akkor? Mondjuk fél év, egy év múlva? Mondjuk annyi idő alatt elévülni nem fog, de mivel magyarázod, hogy egy társadalomra veszélyes bűncselekményt nem jeleztél azonnal? Hogy magán úton próbáltál meg egyezkedni, holott erre van mediációs program, amit akár te is kezdeményezhetsz? Az idő elteltével nehezebb lesz a nyomozás, a srác eltüntetheti a bizonyítékokat. Hidd el, nem éri meg, ha nem az egyenes utat választod.
55/70 anonim válasza:
Ha ez nem egy homoszexuális kapcsolat volt, akkor mivel voltál zsarolható? A férjeddel biztos nem, mert ő már most ex-férj.
56/70 A kérdező kommentje:
Igen, a rendőrségi mediáció is egy lehetőség lenne és egyébként nem is rossz, de csak akkor alkalmazható, ha a kiróható büntetés nem haladná meg a három évet. 12 milliós károkozásról van szó, amit többszörös csalással követett el, bár ebből pénz effektív 8,5 millió volt. Ez nem hiszem, hogy maximum 3 évvel büntethető bűncselekmény.
nov. 1. 23:18
57/70 A kérdező kommentje:
#55, semmivel nem voltam zsarolható, elhitette velem, hogy elkövetett miattam egy bűncselekményt, ami valójában nem történt meg. És mivel miattam csinálta, én vagyok a felbújtó, amiért 10-15 évet fogok kapni. Elhittem.
nov. 1. 23:22
58/70 A kérdező kommentje:
De mindegy is a részletek mert nem nekem kell magyarázkodnom már szerencsére. A kérdésre érdemben adott válaszokat köszönöm, hasznosak voltak.
nov. 1. 23:23
59/70 anonim válasza:
Engem az érdekelne hogy hogy a francba sikerült egy 17 évesnek több milliót legombolni rólad??
60/70 A kérdező kommentje:
Ő profi én meg naiv. De nem sok ilyen profi van ennyi idősen, már 14,5 évesen is járt a börtönben csalás miatt. És nem sok olyan hülye idióta naiv ember van, mint én.
nov. 1. 23:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!