Ha egy közös felügyeletet gyakorló szülőpárral
kellene felvennem a kapcsolatot a nem egészen 18 éves
gyerekük miatt, nagyon komoly ügyben, de az apa
elzárkózik és csak az anya hajlandó, hivatalosan mit
kell tennem?
11/30 A kérdező kommentje:
#9. Az élet kegyetlen, enélkül a gyerek nélkül is. Tudok neki olyan büntetést adni, szülővel összefogva, hogy egy életre megemlegesse. Amivel egyébként még több esélye is van TALÁN tisztességes emberré válni, mint azzal, hogy 5-10 évre lecsukják, mentálisan még jobban megnyomorodik és aztán ha kiengedik, ennél még súlyosabb dolgokat követ el.
Te csak ne önbíráskodjál, ki adta neked ehhez a jogot!? Más gyerekének a büntetéséhez nincs jogod, sem tudásod. Még jó, hogy a szülő ilyenben nem partner. Az igazságszolgáltatás állami kézben van törvények és sokéves egyetemi képzés alapján. Természetesen nem csukják le 5-10 évre, lehet, hogy még egyre se.
Írd már meg, hogy mi történt. Netalántán neked is van benne felelősséged (hogy keveredtél egy gyerekkel anyagi kapcsolatba?), és ez itt most a bosszú?
ma 12:28
13/30 A kérdező kommentje:
Igen, azért tart itt a világ, mert a rendszer és az igazságszolgáltatás olyan hatékony…. Itt nem az a kérdés, hogy lecsukják-e, egyértelműen lecsukják, még lehet hogy hosszabb időre is mert büntetett előéletű. Itt az a kérdés, hogy közös felügyelet alatt csak az anyja hajlandó a kommunikációra, megteheti-e ezt ő egyedül. Ügyvédem is van, tud is róla, egyertelmu javaslata hogy mielőtt rendőrségre megyünk, vegyem fel mégegyszer a szülőkkel a kapcsolatot, de mint ma megtudtam, közös szülői felügyeleti van. Ez a kérdés.
Hát ha van ügyvéded és javasolta, hogy hagyd ki a rendőrséget, akkor azt is tőle kérdezd meg, hogy ilyen helyzetben mi a teendő.
Úgy látom, te a saját pénzed ellensége vagy, mert egy büntetett előéletű kamasznál, aki többmilliós csalást követ el, nem kérni a büntetést, az egyszerűen butaság. Nem fog abból tanulni, hogy te jóemberkedsz vele, inkább csak örül majd, hogy balekot fogott.
ma 12:51
A gyerek el van helyezve valamelyik szülőnél? Ha igen, azzal kell csak beszélned. Alapvetően a közös felügyeleti jog nem sokat számít, manapság alapból így helyezik el a gyereket, nagyon ritka a kizárólagos felügyeleti jog. Más kérdés, ha megosztott elhelyezés van, tehát egy hetet itt, egy hetet ott van a gyerek.
ma 12:53
Vázold fel kérlek hogy egy 17 éves gyerek hogy tud egy felnőtt ember ellen ekkora összegű csalást véghez vinni?
Mit tett?
Talán pontosabb válaszokat tudnánk adni
ma 12:55
17/30 A kérdező kommentje:
Igen, igazából még vacilálok rajta, időnként rettenetesen dühös vagyok és azonnal mennék a rendőrségre, hogy hatalmas büntetést kapjon. De egy hozzászólónak sincs igaza, aki úgy gondolja, hogy a saját pénzem ellensége vagyok. Az anya már tud a dologról, ismerem. Elküldte a gyerekét dolgozni, hogy a teljes fizetését oda kell majd adnia nekem. Ez már egyébként ennek a gyereknek önmagában komoly büntetés, persze ennél van több is. Ha rendőrségre megyek, a gyerek nem fog dolgozni, megállapítják majd hogy mennyivel tartozik a végén, utána lecsukják, aztán majd ha kiengedik, tudok kérni majd a fizetésére 50 százalékos letiltast, ez is majd kb 15 év múlva lesz. És szerintetek fog valaha dolgozni? Így legalább kényszerítve lenne. Az ügyvédem javaslata az, hogy havi 500ezer Ft-tal fizessek vissza a pénzt, két év alatt. És mivel ez most már összegszerű kérés, mivel mindkét szülőnek felügyeleti joga van és a gyerek 3 hónap még, mire nagykorú lesz, nem tudom, hogy muszáj e az apjának is tudnia erről. Ma ünnep van, holnap holnapután hétvége, hétfőig az ügyvédem erről nem tudom kérdezni, ezért kérdezem itt, hátha valaki ismeri a hivatalos álláspontot.
Nos, nem, nem csukják le. Miután még kiskorú, vagyis nincs 18 éves, az okozott kárt a szülőknek kell megfizetniük. A 24×500e az 12 milla. Ne rohogtess, ilyet az ügyvéd biztos nem mondott.
ma 13:08
Amúgy miért nem árulom el, hogy tudott tőled, egy felnőttől ennyi pénz kicsalni?
ma 13:08
20/30 A kérdező kommentje:
Nagyon egyszerűen összefoglalva, mert órákig tartana elmesélni, a gyerek internetes fiókokat létrehozva ilyen-olyan dolgokat hol allitva, hol fenyegetve, hol félelem keltéssel, 50-100 dollarosaval február óta ennyi pénzt húzott ki belőlem összesen. Eddig nem tudtam, hogy ő volt, hamis személyekkel igazolta le magát minden egyes létrehozott internetes fiókban.
Kapcsolódó kérdések: