Igaz, hogy Romániába 18 éves kor alatt csak szülői felügyelet mellett, vagy meghatalmazottal lehet átmenni? És ha igen, hol lehet ilyen meghatalmazást csináltatni?
Figyelt kérdés
2014. márc. 9. 16:59
2/7 anonim válasza:
Nem tudom pontosan...
Osztálytársaim most mennek Magyarországra és kell felhatalmazás...mind a két szülő bele kell egyezzen.
3/7 anonim válasza:
Igen, a romanok nagyon szigoruan veszik, meg csak egyik szulovel se lehet anelkul utazni, hogy a masik nem adott engedelyt-es nem fogadnak el akarmilyen cetlit. Hivd fel a kovetseget a pontos informacioert hogy ne a hataron erjen meglepetes.
4/7 anonim válasza:
ha magyar állampolgár vagy akkor személyivel is át tudsz menni(szülő nélkül és nem kell betöltened a 18-at) ha román állampolgár vagy akkor ahhoz, hogy egyedül csak személyivel áttudj menni a határon el kell, hogy múlj 18-nak vagy ha még nem töltötted be a 18-at akkor ügyvédnél kell csinálnod ilyen felhatalmazást
5/7 A kérdező kommentje:
köszi, és ez tuti ugye? link esetleg, vagy vmi forrás?
2014. márc. 12. 20:54
6/7 anonim válasza:
Könyörgöm, holnap eressz meg egy telefont a román konzulátusra:
telefonszáma
1/384-8394
Tőlük PONTOS információt kaphatsz, nem ki tuja milyen linkeket, amik ki tudja mikor voltak érvényben, vagy aki írta olyan baromságokat állít ami nem is igaz, mint pl. a tavalyi paráztatás a külföldön élő magyaroknak, hogy le kell adni a személyit.
Ha nem a határon akarsz meglepődni, akkor az illetékesektől kérj hivatalos információt.
7/7 anonim válasza:
telefonálhatsz de 16 éves korom óta magyar állampolgárként már vagy 20szor egyedül mentem és jöttem romániából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!