Miért van az, hogy én mindenről el vagyok késve?
Nem tudom, miről beszélsz, kérdező.
Informatikust 30 éve ugyanúgy kerestek a cégek, mint most.
Villanyszerelő 15 éve ugyanúgy jól keresett szakma volt, mint most.
Bizonyos végzettségekre ez nem igaz, de a trendek ott is 15-20 év alatt változnak meg. Azt viszont nem tudom, hogy képzelted, hogy egy jó állás miatt elvégzel egy szakmát/egyetemi szakot, és addig (3-4 évig) nem töltik be azt az állást. Ilyen a világon nincsen.
Hát, ezt a gondolatmenetet én sem értem :)
Az érezhető, hogy van benned egy nagy adag FOMO, de teljesen alaptalan.
Ha csak nem egy olyan foglalkozáshoz kötődő munkahelyet választottál, ahová kihalásos alapon lehet bekerülni, és csak egy település jöhet szóba, akkor ugyanúgy el tudsz vele helyezkedni.
Jól sejtem, hogy viszonylag fiatal vagy? Én 19 évesen már tiszta déli voltam, és szorongtam, hogy sehol nem tart az életem :D Aztán 28 évesen pedig karriert váltottam, nulláról, és be voltam szarva, na mondom, most vagyok elkésve, nem akkor voltam. Most 33 vagyok, baromi jól megélek a munkámból.
De tudod mit? Megint váltáson gondolkodom.
Ne parázd túl.:)
Tanulni nem egy bizonyos állásért szoktak... Kitanulsz valamit, és utána kezdesz el végzettségednek megfelelő munkát keresni, így lenne célravezető.
A jobb állásokat gyorsan betöltik, ez tény, de ettől függetlenül muszáj néha cserélődni a dolgozóknak (ha más miatt nem is, a nyugdíj miatt tuti). Manapság pedig már nem igazán vannak "nyugdíjas állások", divat lett pár évente munkahelyet válni, ebből adódóan valószínűleg lesz felvétel a te végzettségeddel is valahol.
Egyébként mi másról késtél még le? Nyilván nem mindegy, hogy miről késel le (pl. a saját gyerekről valóban le lehet késni az idő elteltével, és bár egy állásról is, de abból bármikor jöhet másik, akár jobb is.) A kérdésedben az szerepel, hogy MINDENRŐL, közben meg csak ezt a "jó állást" ismételgeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!