Ez általában a testvér döntése.
Három féltestvérem van: egy Anyu és kettő Apu első házasságából.
Anyu első gyerekét édestestvéremnek tekintem, soha meg sem fordult a fejemben, hogy ő "csak félig -meddig" testvér.
Apum oldaláról már más a helyzet. Én kisebb koromban ragaszkodtam hozzájuk, főleg a nővéremhez. Rajta kívül hivatalosan négy fiú testvérem van. Viszont a valóság az volt, hogy ők (főleg a nővérem) soha nem tekintettek testvérként rám/ránk. Egy idő után Apuval sem állt már szóba, illetve kijelentette, hogy mi mind halottak vagyunk számára. A szülők nem Anyukám miatt váltak el, szóval nem értettem az utálatot. Anyukám feléről a bátyám soha nem viselkedett így.
Szóval én ezt az egészet olyan 14 éves koromban elengedtem. Nem tartjuk a kapcsolatot, és ha valaki kérdezi, akkor három fiú édestestvérem van, beleértve Anyu feléről a féltestvéremet is!
A féltestvér azért jó, mert kis helyet foglal. :-) /Az igazi élet c. filmben hangzott el
Nagyban függ attól, miként nőnek fel! Ha együtt, akkor nemigen éreznek különbéget, teljes mértékben testvérnek érzik egymást. Akik viszont külön nőnek fel, általában felnőttkorban is távolságtartók. Persze, nincs erre szabály, az életben bármi lehetséges.
Nővéremmel együtt nőttünk, habár nagy az korkülönbség köztünk 11 év. Én 53 éves vagyok, ő 64. Anyukán közös, apukánk más. Többnyire az én apukán nevelte őt is, mivel az ő apja korán hagyta el. Mindig testvérekként tekintettünk egymásra. Van két lány féltestvére apjának második házasságában, de velük nem tartotta a kapcsolatot gyerekként, így felnőtten sem. Ismeri őket, de ennyi. Apja sem tartott igényt a láthatásra, így pár évente látták egymást csupán.
Nővérem stroke-ot kapott kb. 8 éve, felépült belőle, de nem teljesen úgy jár a fejem, mint régen. Gyerekei kirepültek, távol élnek tőle. Miután anyukánk meghalt covidban, apukámat (92), aki szintén stroke-tól le van bénulva fél oldalára, + egyre demensebb, ápolásra szorul, magunkhoz vettük. Nővérem fél év után felhagyott a kapcsolattartással. Mára nem is hajlandó beszélni velünk. Mai napig nem tudjuk, mi ennek az oka! Vita, veszekedés nemvolt köztünk.
Nekem két házasságból van négy gyermekem, fiú-lány, fiú-lány. A nagyok felnőttek, a kisebbek kamaszok. Ők mind jóban vannak egymással! Gyakran üzennek egymásnak, havonta találkozunk a nagyokkal.
Érdekesség, ex-nejemnek is van egy lánya, aki a két nagy csemetémnek féltesója. Vele is jóban vagyunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!