Az, hogy kit érzel testvérnek neveltetés kérdése.
Ha a féltesód veled nőtt fel, közös gyerekkorotok volt, testvérnek érzed majd.
Nekem van nagyon nagy korkülönbséggel édes testvérem, akit alig ismerek. Én már tini voltam és kollégista mire ő oviba került. Mire ő igazából kezdett személyiségként kibontakozni, nekem már felnőtt életem lett, külön költöztem, dolgoztam.
Távoli rokonok vagyunk egymásnak érzetre, nem olyan mint a másik tesómmal akivel együtt voltunk gyerekek.
Ettől még persze szeretem őket, de az egyikük inkább mintha az unokaöcsém lenne, nem a tesóm.
Engem mint felnőttet ismer, aki vigyázott rá totyogóként, az osztályában vannak akiknek a szülei velem egykorúak.
Szerintem a testvér érzet, ez a dinamika inkább azon múlik, hogy volt-e közös gyerekkorotok, egy szinten éltétek-e meg ugyanazt az időszakot.
Ha egy féltesóval közösen élitek ezt meg, lehet szerintem sokkal inkább testvér érzet, mint egy édestestvér, aki nem veled nevelkedik.
Ilyen téren amit normálisnak tartassz, az gyakran nem esik egybe a valósággal.
Fura családok mindig is voltak, és lesznek is, szép számmal
Ez pár száz éve még gyakoribb volt, mert háborúk miatt hullottak az emberek, gyakrabbak voltak a betegség miatti halálozások, meg a fogamzásgátlás hiányában az zabigyerekek is.
Nagymamámnak pl nem tudni ki az apja, és lehet, hogy az anyukája se az volt, aki felnevelte. A háború alatt sok kétes papír készült, és ha volt titok, a mama sírba vitte magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!