Követelik, hogy adjam vissza a lakásomat, mert jobbak az életkörülményeim? Kinek van igaza ebben?
11 éve kaptam egy lakást az apai nagyszüleimtől.
Akkor hunyt el a nagyim anyukája, adtak el nagyobb földterületeket is és ezzel szerettek volna segíteni, mikor kezdtem az egyetemet. Plusz azt mondták, hogy apámat és a másik gyereküket is segítették ennyivel.
Több, mint 10 év eltelt, én is haladtam előre az életben, diplomát szereztem, dolgozni kezdtem, férjhez mentem. Elég jó életszínvonalon élünk, a régi lakásom ki lett adva, már a családi házunkban élünk.
Apukám testvére viszont nem ennyire szerencsés, ők teljesen tönkrementek az utóbbi években, a férjének rengeteg hitele volt, covid alatt becsődölt és tényleg nullán voltak. Hogy valahogy túléljék, eladták a nénikém lakását és beköltöztek a nagyszülőkhöz, átmenetileg. Azzal az indokkal, hogy a lakás árából rendezik az adósságokat, és ami marad, ahhoz gyűjtenek és esetleg hitelre vesznek majd új lakást. Ebből persze semmi nem lett, a férje a mai napig nem dolgozik, ugyanúgy ott élnek a nagyszülőknél, gyerekkel, közel 50 évesen.
Most azt akarják, hogy a lakást, amit anno kaptam, adjam vissza és annak az árából vennének nekik valamit otthon... Ezt nem érzem fairnek egyáltalán, mert ők ezt arra alapozzák, hogy jól élünk. Ha még mindig ott élnék, akkor a fejem fölül akarnák eladni? Ráadásul sosem lehet tudni, mit hoz a jövő, csak az a lakás 1/1 tulajdonrésszel az enyém, minden másom a férjemmel közös.
Lett is rá költve bőven, többszörösét éri most, mint amennyiért vették nekem. Lehet, hogy durva leszek, de úgy érzem, nem az én dolgom, hogy anyaként, 50 évesen valaki egy csődtömeg és képtelenek egyről a kettőre jutni. És nagyanyám is ilyeneket mond, hogy jó lenne ezt lerendezni minél hamarabb, hogy XY végre a PÉNZÉHEZ JUSSON (nénikém). Mert neki abban a lakásban milyen pénze van?
Én veled értek egyet. Tiéd a tulajdonjog, nekik semmi közük nincsen hozzá. Az élet még nem igazságos, ezt 50 éves korukra már igazán megtanulhatták volna. Nem is értem, hogy milyen alapon követelőznek, amikor nekik semmi pénzük nincsen benne.
Nem a te feladatod kilapátolni alóluk a szart.
Nehogy visszaad, az a tiéd a te pénzed van benne!
Ha nem adod oda ők akkor sem tudnak semmit csinálni, max. megsértődnek, de nem kár értük.
Már a pénzéhez jutott, hisz kapott ugyanannyi támogatást.
Eszedbe ne jusson semmit csinálni.
Itt a probléma az, hogy hazudtak, a lakást beleforgatták a férj? vagy a cége adósságaiba. Amit nem lett volna szabad. Ha nénikéd ennyire nem ért a pénzügyekhez, és ha ennyire nem tud kiállni az érdekeiért, ráadásul a férj nem dolgozik, akkor azt is kérhetnék, hogy adj tíz millát majd a fickó ügyesen bedobja a kútba.
Ha nagyon, de tényleg nagyon sajnálnám a nénikémet, akkor a kiadott lakás bevételéből esetleg bérelnék nekik egy lakhatást. De tulajdont nem adnék, és magát a pénzt se bíznám rájuk semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!