Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megmondtam a sógornőnek az...

Megmondtam a sógornőnek az alábbit, és most én vagyok a rossz, a hülye. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Tehát már 3. pasija van akivel úgy jön össze hogy a pasi dohányos, és nem is állít ismerkedéskor olyat hogy le akarja tenni. Együtt van vele hónapokat, 1 évet, és jön a hiszti, hogy cigizik. Panaszkodik. Mondtam neki, nem várhatja el a nostani pasijától (se) hogy letegye, mert így ismerted meg, és ugye ezekszerint sose mondta hogy letenné. Már akkor anyósék beleszóltak hogy a cigi rossz, persze mondom akkor nem kell összejönni, amint megtudja hogy cigis, be kell rekeszteni az ismerkedést, ha nem akar dohányost. Nem összejönni, aztán utána hónapokkal, egy évvel, kezdeni a balhét miatta.

Mondom ezt nőként, aki egy slukkot se szívott életében és sose jöttem volna össze dohányossal. Egészségsegkárosító pénzpazarlásnak tartom a cigit, de itt nem arról van szó, hanem az elvekről. A férjem szerint is nekem van igazam. (Azt tőle tudom, hogy már több pasival is eljátszotta a nővére ezt a dolgot, hogy később kezd panaszkodni a cigire.)

aug. 20. 10:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem is igazad van. Mindenkinek a saját döntése, hogy le akar-e szokni vagy sem. Ha ennyire zavarja, akkor már az ismerkedésnél is illene szóba hozni, kizáró ok nála a dohányzás.
aug. 20. 10:38
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

A sógornődnek legalább van így oka, hogy miért ne kedveljen. 🤷🏼‍♀️

Ennyi, nem kell ezen több szót ejteni. 🤣

aug. 20. 10:43
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Igaz. Ha cigissel jön össze, akkor ne hónapokkal később hisztizzen, hogy a pasi szokjon le... Keressen nem dohányzó partnert.
aug. 20. 10:45
 4/15 anonim ***** válasza:
82%
Mond meg neki: ki milyen viragot szakit, olyat szagol!
aug. 20. 10:50
 5/15 anonim ***** válasza:
78%

A férjem 19 volt mikor összejöttünk és cigizett. Azóta eltelt 13 év és a mai napig szoktam neki mondani, hogy le kellene már szokni a cigiről. :)

A cigizés egy olyan dolog, ami zavar, de nem annyira, hogy ne legyek együtt valakivel. Elhanyagolható rossz tulajdonság, együtt lehet vele élni.

Nyilván panaszkodni rá másoknak is (például családnak, nektek) gyerekes dolog, de ha a párjának néha megemlíti, nem hiszem hogy gáz.

aug. 20. 10:54
 6/15 anonim ***** válasza:
32%
Neked van igazad, csak ezt anyósod kéne hangoztassa a kislányának, vagy megvédjen téged.
aug. 20. 11:08
 7/15 anonim ***** válasza:
80%

Ha utálja a dohányzást, akkor nem kell összejönni dohányossal, ez ilyen egyszerű.

A "majd a kedvemért biztos leszokik" dolog 99,9%-ban nem működik, vagy csak ideiglenesen.

Mondom ezt dohányos nőként. Az én párom sem dohányzik, de eszében sincs "leszoktatni" (amúgy szeretnék majd leszokni, csak baromi nehéz és sziklaszilárd SAJÁT elhatározás kell hozzá).

Persze néha mondja, hogy "már megint szívod azt a xart?", de ennek ellenére megveszi nekem,mikor látja, hogy fogyóban van.

aug. 20. 11:16
 8/15 anonim ***** válasza:
38%

"Elhanyagolható rossz tulajdonság, együtt lehet vele élni."

Elképesztő....

aug. 20. 11:24
 9/15 anonim ***** válasza:
58%
El nem tudom képzelni, hogy egy büdös emberrel éljek együtt, és még ÉN vegyek neki bűzrudat, nehogy má ne legyen büdös...
aug. 20. 11:25
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés - ismerkedéskor nagy szerelem, szivecskék, lepkék, még lehet, hogy szinte fel sem tűnik neki, vagy tényleg csak egy elhanyagolható kis nehézség, amivel együtt tud élni.

Később, ha már jönnek a problémák - mert jönnek egy idő után minden kapcsolatban - akkor már ettől is besokall. Szerintem nem rossz szándékkal, de hát sajnos mindig belefut.

aug. 20. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!