Testvérem elhunyt 100 felügyeleti joga volt apukának 0 . Apuka nem kaphatja a gyermeket két tesója és én szeretném megkapni! Mit tudok tenni hogy én kapjam meg a keresztlanyomat ?
Gyámhivatal-családba fogadás. Feltéve, hogy nem megegyezéssel volt kizárólagos felügyeleti joga a testvérednek (részvétem), hanem bíróság mondta ki, és komoly oka van annak, hogy "nem kaphatja meg".
Ha a szülők egymás között így egyeztek meg, de egyébként apuka tudna, és szeretne is róla gondoskodni, akkor hozzá fog kerülni, még akkor is ha nektek ez nem tetszene.
Több dologtól is függ, mindig a gyerek érdekeit nézik (elsősorban).
Hol lesz a legjobb helye minden téren.
Ha apuka veszélyezteti, akkor hol lesz a legkevésbé a közelében.
Az sem mindegy, hogy egyedülálló anyuka vagy-e, családos szülőkkel szemben, kihez kötődött eddig is, és nem érdekes, hogy te pluszban keresztszülő vagy.
A rokonsági fok ugyanaz.
Ráadásul apa is kérvényezheti, amennyiben tudja bizonyítani, hogy az esetleges veszélyeztetés már nem áll fent.
6-os, az nem jelent semmit, mert ha pl a rokonoknál jobbak a körülmények pl lakhatás, iskola, stb - ezeket is nézik -, akkor az kapja meg, akinél a gyerek a legnagyobb anyagi biztonságban van.
Mert pl te nagyon szereted, csak épp 150 ezret keresel max, amiből nem tudnád megfelelően eltartani a gyereket.
A rokon meg keres 350 ezret, ahol anyagilag biztosabb a helyzete, akkor neki ítélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!