Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon egész életemben rosszul...

Vajon egész életemben rosszul gondoltam, hogy a család az első?

Figyelt kérdés
Minden arrafelé tart az életemben, hogy bebizonyosodjon, rossz a fókusz. A család fontos, de az élet kiteljesedéséhez nem elengedhetetlen. Te hogy gondolod?
aug. 12. 17:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A biológiai ösztönök kiélésének egyik alapvető területe a családdal kapcsolatos (szaporodás, ivadék nevelés, gondozási ösztön stb.). Az érzelmi fejlődésnek szintén fontos háttere a család, csak éppen senki nem választhatja meg teljes mértékben azt a családot, amelyben felnevelkedik ill, amit ő maga hoz létre. Kedvező esetben azonban a megfelelő családi környezet segít az átélésben, az értelmes "önfeláldozás" átélésében, az önzetlenség kialakulásában és hasonlókban.
aug. 12. 20:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"A család fontos, de az élet kiteljesedéséhez nem elengedhetetlen. Te hogy gondolod?"

Én úgy, hogy qrvajóól elvagyok hisztis, drámás feleség, meg üvöltöző kölkök nélkül is. Nyilván jó a család, sok dolog a hiányával kimarad az életemből, de vagyok annyira autonóm, hogy nem is tudnám magam családapaként elképzelni.

aug. 12. 21:28
 13/17 anonim ***** válasza:
63%

Ilyen hozzáállással nem is érdemes csaladot alapítani, de nem is kötelező program halistennek.

Az összetartozás az egy érzés, es nem abból all, hogyha bevásárolok akkor az asszony szétteszi. Ha mégsem, akkor “férlemegyek” mert luk az luk.

Ilyen szinten es így valóban nem szabad! Isten ellen való

aug. 12. 21:50
 14/17 anonim ***** válasza:

És az élet kiteljesedéséhez igenis elengedhetetlen, de ezt a kisgyerekre gondolva mondom, mert milyen ember fejlődik egy olyan gyerekből, aki nem nő fel családban?

Egy félelmek által vezérelt ember, aki nehezen tud önérvényesíteni, kiteljesedni.

Nem rád gondoltak, 12 es, amikor a családról beszeltek, neked nem kell az biztos!

aug. 12. 21:53
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ez attól függ, hogy milyen családod van. Nekem anyum és mamám is egy tündér, nekem ők az elsők. Persze itt kérdés, hogy mit takar az, hogy "első"? Ha mondjuk kitörne egy háború, akkor jönnék haza még akkor is, ha párom nem tudna jönni. Nehéz lenne, de őket választanám. Viszont párommal élek Pesten, és hazalátogatok kéthetente. Ugyanúgy szeretem őket. Miért kérdezed egyébként? Csak mert vannak olyan szélsőséges esetek, hogy a család mondjuk nem kedveli a barátnőt és választani kell a család és a csaj között például..
aug. 13. 01:08
 16/17 anonim ***** válasza:
18-20evesen így gondoltam,most 28 vagyok és egyre kevesebb ingerenciám van családot alapítani. Pedig az asszony nagyon rajta lenne .
aug. 13. 07:08
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem pl annyira nagyon fontosak, hogy tízéve nem beszélek egyikükkel sem - bőven tettek érte.
aug. 13. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!