Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon egész életemben rosszul...

Vajon egész életemben rosszul gondoltam, hogy a család az első?

Figyelt kérdés
Minden arrafelé tart az életemben, hogy bebizonyosodjon, rossz a fókusz. A család fontos, de az élet kiteljesedéséhez nem elengedhetetlen. Te hogy gondolod?
aug. 12. 17:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Ahogy egyre jobban megismered magad, úgy lesz egyre világosabb, hogy neked mi a fontos. Ha olyan a környezet, hogy ez ivódik beléd, elhiszed, hogy ez a te célod. Pedig csak a környezetedé, de saját gondolatodnak hiszed. Ezért is kell sokfelé megfordulni, falu szélén leélve az életet nem is tudnak mást. De azt hiszik, ők akarták így. Attól még dönthetsz úgy, de az már valóban a te döntésed lesz.
aug. 12. 18:06
 2/17 anonim ***** válasza:
91%
Igen
aug. 12. 18:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt neked kell tudni. Van, akinek a család az első, másnak meg más a fontos.
aug. 12. 18:34
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

A család nem olyan jó dolog.

Nekem nagyon kellemetlen emlékeim vannak, velük kapcsolatban.

A nővérem például gyakran felhozta hozzánk a barátját, aki boxer alsóban mászkált, és amikor elmondtam anyámnak, hogy zavar, ő csak boci szemekkel nézett, és kereste a kifogásokat.

aug. 12. 18:43
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy érzed, hogy te nem ebben találod meg a legfőbb boldogság forrást, akkor kezd másra is fókuszálni a család mellett.

Engem inkább a munka és a karrier felé szeretne vezetni a családom, de amióta megtaláltam az igazit, egyre inkább úgy érzem, hogy nekem elengedhetetlen a család a kiteljesedésemhez. A karrier és a komolyabb hobbik másodlagosak (lesznek. Még túl fiatal vagyok a családalapításhoz.)

18L

aug. 12. 18:47
 6/17 anonim ***** válasza:
79%

Hát a család az első, mindenképpen, nem lehet a család kárán jólétezni magunkat. Az ember sokszor a saját szükségleteit hátra kell szorítsa, hogy a családnak jó legyen.

Az összetartó családnál nincs jobb es szebb.

De persze a szeretet kölcsönös kell legyen. Ha egyoldalú, az nem szeretet.

Persze akit bántalmaztak, kihasználtak, annak a kérdés tárgytalan! A toxikus családokból menekülni kell, nem beállni fekete báránynak

aug. 12. 19:11
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az a csalad, ahol semmibe veszik az érzelmeid, a személyiségi jogaid, az nem család
aug. 12. 19:12
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Fontos, de a család létrehozója még fontosabb szerepet kell, hogy betöltsön a házasságban.

Ő, a harmadik kötél, kötelék ami egyben tud tartani egy családot!

aug. 12. 19:59
 9/17 anonim ***** válasza:
84%
Ha jó lenne a családod, ez a kérdés meg sem íródott volna.
aug. 12. 20:00
 10/17 A kérdező kommentje:
#9 okos vagy, nincs családom, nyertél egy hangszórót.
aug. 12. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!