Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mégis hogyan máshogy segítsünk...

Mégis hogyan máshogy segítsünk a sógoroméknak?

Figyelt kérdés

Folyamatosan azt hallgattuk, a sógoromtól és a feleségétől, hogy nekünk milyen könnyű, mert beültünk a jóba, az ajándék pesti házba (eltartásival "kaptam"), nekik bezzeg mindenért meg kell küzdeniük, mi dúskálunk a pénzben, nekem milyen könnyű, hogy nem kell dolgoznom (GYOD-on vagyok), szóval mindig úgy jött ki, hogy milyen jó és könnyű nekünk.

Sajnos csúnyán bedőltek 2 hitelükkel és mivel a sógoromat kirúgtak a munkahelyéről, már nem tudták fizetni az albérletet se. Úgy volt, hogy csak az utcára tudnának menni, ezért felajanlottuk, hogy jöhetnek hozzánk, amíg helyre nem rázódnak kicsit anyagilag és legalább egy szobát nem tudnak bérelni. Június végén költöztek, addig nem is jártak nálunk. Mit ne mondjak, sütött a sokk az arcukról. Azóta többször kifejtették, hogy mekkora rakás 💩 az egész, így nem lehet élni stb. Az anyagi részén is ledöbbentek, mert ők azt hitték, hogy tényleg zsák számra talicskazzuk haza a pénzt közben meg Forintra beosztjuk, hogy vészhelyzetre legyen egy kis tartalékunk, emellett a kertet is csinálom, hogy legalább a zöldségek egy részét ne kelljen megvennünk. Most teljesen a mélyponton vannak, mert a megrendeltettük velük a tüzifát, hogy legyen télire nekik és ne a miénket akarjak használni. Na, azóta végképp ki vannak borulva, hogy ez így nem fog menni, így nem lehet élni. Jelenleg sógorom dolgozik minimalbérért, a felesége csak valami 4 óras takarítóit talált. Mostanra már látjuk, hogy nagyon mást gondoltunk a másik félről, mint ami van. Szívesen segitenénk nekik, de mi egyszerűen nem tudunk máshogy, ők meg most jöttek rá, hogy mekkora kakiban is csücsülnek, mert nem fogjuk tudni őket csak úgy a farzsebből előhúzott pénzzel megmenteni.

aug. 10. 17:24
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Én nem érzem a mi helyzetünket olyan rossznak. A nagyszüleim itt 5 gyereket neveltek fel, a mostani komfort töredékével, mert akkoriban még a gáz, a víz és a csatorna se volt bevezetve.

Mi is haladunk szépen, lassan, hitelt nem akarunk felvenni. Nekem a csatorna bevezetése és a vízcsövek cseréje jobban kellett, mint az elekrtomos hálózaté. A következő a szigetelés lesz és majd ha az is kész, akkor jön az elektromos hálózat végül pedig a fűtéskorszerűsítés.

Ahogy beszélgettünk velük, ők titkon azt remelték, hogy ki tudjuk rántani őket abból a bizonyosból és ők is meggazdagodnak a költözésből, mert mennyivel tőbbet fognak keresni és majd visszaadják amivel kisegítjük őket. Most már látják, hogy nem tudjuk és most estek csak igazán kétségbe.

aug. 10. 19:44
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Azt hitték majd a pénzes rokonok nyakán eléldegélnek egy darabig, aztán rájöttek hogy nem jött be. Ne legyen bűntudatod emiatt.
aug. 10. 19:58
 13/18 anonim ***** válasza:
85%

Igazabol nem kene kezsegbe esni.

Van teto a fejuk felett, kicsit nehezebb az elet de tudnak felre tenni. Akkor haladnak az elettel. Ki kell tartani.

Nagycsalados egyesuletbe erdemes belepni ha mar van 3 gyerek. Majd elmondjak mit mennyi lehet kapni. (Sokat sok az adomany es sok jo minosegi elemiszet kapnak. De van elemiszer mentes is programok, stb...)

Maltai ruhakert lehet keresni tertoa elemiszer adomanyert

Az FKK ket helyen is fillerekert adnak el butort jatekot hasznalati targyakat.

Munch app - 50-80% lehet elelmiszert rendes etelt menteni

Keresni kell hol tudnak aporolni.

Mi 8e fizetunk tagdijjat a NOE nak cserebe eddig kaptunk vagy 30-40e elemiszert nemsoka tanszert kapunk, de mentem pekarut igy egy eve semmilyen ilyet nem vettem most volt a lanyom 1 hetre taborba 1000.- ert, vannak kedvezmenyek ingyenes programok

aug. 10. 20:13
 14/18 anonim ***** válasza:
95%

Hidd el, rossz a helyzetetek.

Én a villamos hálózatot venném legelőre, mert könnyen leéghet a ház sajnos. Nagyon sokszor ebből vannak a tűzesetek.

Az meg, hogy a nagyszüleid 5 gyereket neveltek itt fel az semmit nem jelent. Ez a tárcsás mosógép engem olyan szinten ledöbbentett, hogy elmondani nem tudom.

Továbbra is azt mondom, hogy ne jótékonykodj, mikor te is rászoruló vagy.

aug. 10. 23:05
 15/18 anonim ***** válasza:
64%

Úgy volt, hogy csak az utcára tudnának menni, ezért felajanlottuk, hogy jöhetnek hozzánk, amíg helyre nem rázódnak kicsit anyagilag és legalább egy szobát nem tudnak bérelni. - van gyerekük, ergo a büdös életben nem rakjátok ki őket.

Mi a saját kárunkon tanultuk meg, hogy gyerekes párnak sohasem adunk ki még egyszer lakást, még egy szobát sem, mert a törvény értelmében a gyereket nem teheted utcára, ergo a szüleit sem!

A sógorodék beültek hozzátok, sok sikert kidobni onnét.

aug. 11. 09:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Berlemenynel ha megszunteted akkor el kell menniuk. Akar van gyerek akar nincs.

Ha nem is mered az idevago torvenyt rendeletet akkor ne mondj butasagot.

Bar h feketen adtad ki akkor eleg nehez barmire is hivatkozni... Persze h atvernek.

Rendes kozjegyzoi szerzodes 60 napos rendes felmondassal vagy event megujjulo. Ha hivatalosan csinalod akkor siman kitehetes gyerekestol is.

A legtobban osszemossak a magan es a onkormenyzati/allami berlemenyeket.

aug. 11. 12:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Az lenne nekik a legnagyobb segítség, ha szépen magukra lennének hagyva. Befogadtátok őket és rinyàlnak?!
aug. 11. 18:38
 18/18 anonim ***** válasza:
Sajnos elég pofátlan emberek. Lesznek még viták nálatok. Ti lesztek a hibásak mindenért.
aug. 11. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!