Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám alkoholista. Anyám vele...

Apám alkoholista. Anyám vele iszik néha. Ez annyira dühít, hogy néha magamra sem ismerek. Mit csináljak velük?

Figyelt kérdés
rendes családunk van, szép lakásunk, van egy csomó jó cuccunk, nem vagyunk lepukkantak, meg semmi. apám, amikor nem iszik, teljesen normális ember, mindenki dicséri, hogy milyen helyes apukám van, kb azt hiszik, tökéletesek vagyunk. aztán hazajön, és elkezd inni. senki nem gondolná, de egy agressziv állat lesz belőle. csapkod, borit, ordit, ugy kb. 10 éve még anyámat is ütötte (persze anyám akkor is vele ivott). hárman vagyunk tesók, én vagyok a legkisebb, nővéreim már nem élnek itt. a helyzet változatlan. apám vedel, anyám társul. a különbség az, hogy ha nincs itt fater, akkor anyám nem iszik, egy kortyot sem, és tündér háziasszony lesz belőle. apám pedig soha nem birja megállni, hogy ne igyon. lassan már ugy tekintek rájuk, mintha skizofrének lennének. az egyik oldalukat imádom, igazán, mert anno jó szülők voltak (bár kérdéses, melyik jó szülő hagyja, hogy a gyerek zokogva végignézze, ahogy egymást püfölik). lényeg, vannak szép napok. de a másik oldalukat már annyira gyűlölöm, annyira rühellem, annyira meg tudnám őket verni, falhozbaszni, térjenek már észhez, fogalmuk sincs arról, hogy mit tesznek a családdal. az összes energiámat abba fektettem, hogy anyámon keresztül közelitsem meg apámat, mert valójában szeretik egymást. folyamatosan elmondom neki a tényeket, hogy mik a következményei az alkoholizmusnak, hogy nem egy ember halt már bele, hogy mennyi család ment tönkre, és hogy hova vezet. lassan kezdem úgy érezni, hogy anyámon ez egyszerűen átfolyik. apám elé már rég nem álltam oda, mert annyi a válasz, hogy " a saját életedet tegyed már rendbe, te hülye majom gyerek". nem fogja fel, hogy éppen ezt akarom. már minden este zokogok, begubóztam. senkivel nem beszélem ezt meg, eléggé szégyellem őket, magamat is. elkezdtem erősen undorodni apámtól, anyámtól. rég valamelyik nővéremmel élnék, ha nem félteném őket. de közben én megyek tönkre, teljesen.
2010. nov. 1. 18:14
1 2
 1/19 anonim válasza:
24%
Igyá' velük
2010. nov. 1. 18:19
 2/19 A kérdező kommentje:
rendben
2010. nov. 1. 18:22
 3/19 anonim ***** válasza:
20%

Kajak azt akartam irni mint 1.

(Am kifejtést nemolvastam el.)

2010. nov. 1. 18:25
 4/19 A kérdező kommentje:
szuper. sokat segítettél. kajak!
2010. nov. 1. 18:29
 5/19 anonim ***** válasza:
68%
Én már rég elköltöztem volna valamelyik nővéremhez.Nem fognak megváltozni.
2010. nov. 1. 18:29
 6/19 anonim ***** válasza:
74%

én sajnálom a helyzeted tényleg :( abszolút együtt tudok veled érzeni és nagyon sajnálom amin keresztül mész :(

Csak kitartást tudok neked kívánni, én annyira nem vagyok otthon az ilyen témákban nálunk nincs ilyen hál istennek, az édesapám már 8 éve meghalt....

És még ha jobban belegondolsz mennyi ilyen családi problémák vannak szerte az országban, csak te nem tudsz róla, mindenhol vannak családi konfliktusok, gondolj erre, már ezzel is vigasztalod egy kicsit magad !

2010. nov. 1. 18:32
 7/19 anonim ***** válasza:
Szörnyű a helyzeted, de azzal, ha elköltöznél, nem segitenél, mert akkor éreznék, hogy téged is elveszitettek, és még többet fognak majd inni. Próbáld meg, hogy mikor együtt vagytok, minden kiabálás nélkül próbáld nekik elmagyarázni, hogy ez igy nem mehet tovább, mert már te szégyelled magad. Mond meg, ha nem hagyják abba, akkor átköltözöl valamelyik testvéredhez, és elveszitenek. Ettől meg kell jönnie az eszüknek, ha igazi szülők, és szeretnek téged. Egyébként milyen idős vagy?
2010. nov. 1. 18:41
 8/19 A kérdező kommentje:
18 vagyok. ezt már próbáltam, és megkérdezték röhögve, hogy haha, mégis hova mennél? akkor elmentem 3 napra egy barátomhoz, kikapcsoltam telefont, mindent. hát nem hatotta meg őket. sajnos ezeket a próbálkozásokat már a nővéreim is kitaposták, ezért tudják, hogy ez nem igaz. és tényleg pont azért nem lenne helyes elköltöznöm, mert adnék nekik még egy löketet. próbáltam rájuk hatni máshogy, család közeli barátja halt már meg alkoholizmusban. kiszakadt a nyelőcsöve. apám minden reggel kiadós hányással inditja a napot, tehát neki sem lehet messze ez a nyelőcső-gond, de ez sem érdekli, meggyőződése, hogy egyik alkoholista halott ismerősünk sem a piától halt meg.
2010. nov. 1. 18:44
 9/19 anonim ***** válasza:

ez nagyon szomorú dolog,az én apum nem alkoholista,de ha iszik,akkor nem keveset,és akk mindig kiabál.amit nem szeretek ilyenkor veszekednek anyával és anya meg engem csesztet idegességébe mindenért.na mind1.

sztem próbáld rávenni apud,h menjen el az anonim alkoholisták közé,és próbáljon változtani az életén.

2010. nov. 1. 18:48
 10/19 A kérdező kommentje:
gondoltam már arra, hogy elmegyek egy alteen gyűlésre. olyanoknak jött létre, akik alkesz családban nőttek fel. nemtudom, lenne értelme?
2010. nov. 1. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!