Hogyan segítsünk jól?
A párom és az exe leginkább azért váltak el, mert az exe szülei mérgező mértékben beleavatkoztak az életükbe, főleg az anyagiakba és ezzel szétzilálták a családot. A legkisebb gyereket a párom nem tervezte, de az exe abbahagyta a gyógyszert mert a szülei azt mondták, hogy ahol kettőnek van, ott jut a harmadiknak is, majd ők segítenek! Amire a párom azt merte mondani, hogy nem mert sokba kerül, gyűjtsenek rá stb. akkor már adták/vették is meg a gyerekeknek és a lányuknak, ezzel elérve, hogy iszonyúan eltorzult az értekrendjük. 9-13 év közöttiek a gyerekek, az anyjukkal élnek a nagyszülők hazában. Sajnos a nagyszülők 4 hónap különbséggel meghaltak és borult a bili. Bizony nekik sem ment olyan egyszerűen azt az életszínvonalat fenntartani nyugdíjazás után. Hitel hitel hátán és kiderült, hogy jobb lesz lemondani az örökségről, mert több a tartozás, mint az örökség. Így viszont az a helyzet állt elő, hogy anyuka ottmaradt 3 gyerekkel, pucér s*ggel. Se munka, se pénz, csak kiadások.
A párom szívesen magához venné a gyerekeket, de fizikailag nem tudjuk őket hová tenni, mert kicsi a ház, amiben lakunk, nekem is van 3 gyermekem az előző kapcsolatomból és a testvérem is velünk él. Ideiglenesen természetesen megoldjuk, de a láthatások alapján mondhatom, hogy 6 gyerek piszok sok egy szobában.
Hogyan tudnánk jól segiteni, hogy tényleg a legjobb döntést hozzuk?
Annyi mindent átbeszéltünk már, felmerült az albérlet is, de se pénzünk nincs rá se olyan albértetet nem találtunk, ahová 6 gyerekkel be lehétne költözni. A bérleti díj több lenne, mint a párom fizuja.
Szükségünk lenne néhány pártatlan véleményre is. Nyilván nem ezek alapján fogunk dönteni, de úgy érzem, ártani sem fog néhány más szemszögből érkező ötlet!
Hát... részemről ez az a rész, amikor a józan ész felülírja a szerelmet.
7 gyereket értelmezhető módon két átlag fizetésből eltartani szerintem itthon ma nem lehet.
Nekem az nem felelős gyermekvállalás és egyáltalán életfelfogás egy egy fél ingatlan ára csak úgy "elkopik", mert van hol lakni, hogy a nagyszülőkre támaszkodunk és fenntarthatatlan életszínvonalat tartunk. Mindenki egye meg, amit főzött magának. Ha te most éppen azt főzögeted, hogy magatokhoz veszitek a három gyereket is, sok sikert! Vegyetek nagyobb ingatlant, a párod vállaljon plusz munkát és te is, az ex fizesse a tartásdíjat, aztán hajrá. Én ebbe nem mennék bele, szerintem rendkívül önsors rontó, amikor két (már bocsánat) ekkora sz*rkupaccal érkező fél egymásra talál. Abból sosem sül ki semmi jó/jobb.
A pocaklakó szóért elnézést kérek! Mi annak idenén jókat derültünk rajta a férjemmel, szóval nekem örökké tetszeni fog.
A ház kibővítese bajos és csak hitelből menne, azt meg nem lehet és értelmetlen is lenne. Osztatlan közös tulajdon lenne 5 tulajdonossal...
Most azon törjük a fejünket, hogy a volt anyósomék telkén van egy kisebb ház, régen ott éltek a szüleik és átmenetileg még mi is éltünk ott a férjemmel. Nem a legmodernebb és kicsi is, mert 1,5 szobás, de külön mérőórás és ott meg tudnának élni a gyerektartásból és a csp-ból átmenetileg, amíg jobb nem lesz. A nadrágszíjat össze kell húzniuk, mert azért 350 nem sokra elég, de de legalabb ennyi fixen van.
Nem az az eltökélt célunk, hogy elvegyük anyukától a gyerekeket. Szeretnénk tényleg úgy segíteni nekik, hogy mindenkinek a legjobb legyen a lehetőségekhez mérten.
Nem értem, miért kell kéthavonta kiírogatni ugyanazt a kérdést más köntösben, amikor kapsz vagy 50 választ. Vagy nem tetszenek?
Pech, de ezért nem kell csupasz sggre gyereket csinálni.
Ha a párod nevelné hivatalosan a 3 gyerekét, akkor adómentes lenne, több lenne a fizetése, kapna 48 ezer csp-t + anyuka fizetne gyerektartást is, szóval több lenne a bevétele. Nyilván a kiadás is több lenne, de utána kell nézni a lehetőségeknek pl. rendszeres gyermekvédelmi támogatás, ingyen étkeztetés stb.
Kié a kis ház? Esetleg azt nem lehet bővíteni?
Párod exe a 3 gyerekkel nem jogosult valamilyen csok-félére, amiből a szülei után maradt hiteleket rendezni tudná és maradhatnának a házban?
Nekem furcsa, hogy a nyugdíjas szülei annyi hitelt fel tudtak halmozni, ami a ház értékénél is nagyobb. Nyugdíjasoknak már nehezebben osztogatnak nagy összegű hiteleket. Lehet, hogy egy hozzáértővel jobban körül kéne járni az örökség kérdését, mielőtt visszautasítják. Ha még nem tették.
Milyen kéthavonta? 10-én volt a hagyatéki a közjegyzőnél, ahol kiderültek a tartozások.
A gyerekeim apjával pedig nem pucér s*ggel vállaltunk gyerekeket, de köszi az értelmes hozzászólást!
5 tulajjal osztatlan közös tulajdon?! Jézus isten. Hol laktok ti? Valami ezer éves cselédházban?
Anyuka mellett nincsenek biztonságban a gyerekek, pláne havi 350e ft bevétellel. Anyuka nem is dolgozik, akkor ugyan mi a fenére is lenne előrelépés?!
Komolyan nem értem, hogy minek kellett ezt a pasit a nyakadba venned, mert csak egy halom problémával költöztél össze. Most meg nem hagyod ott, mert te se bírnád anyagilag a 3 gyereket. Pont ez a csupasz popsira szülés. Annyit szabad csak vállalni, amennyit egyedül is el tudnál tartani. Te meg ezek szerint magadat se tudnád, ha egy ilyen helyzetben benne kell maradnod, nehogy éhen halj gyerekestül meg legyen hol héderelnetek.
Apukának kell megoldani a dolgot, tessék szépen magához venni a pereputtyot és rákényszeríteni anyukát a munkára. Ha jól számolom, anyuka legalább 35 éves, ha a diploma mellett szült és a legidősebbje 13 éves. Ennyi idősen egy perc szolgálati ideje sincs? Apukának meg teljesen oké volt az, hogy eltartja ezt a semmirekellőt és csinál neki 3 gyereket, majd lelép mellőle? Mégis milyen jellemtelen hólyag csinál ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!