Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segítsünk jól?

Hogyan segítsünk jól?

Figyelt kérdés

A párom és az exe leginkább azért váltak el, mert az exe szülei mérgező mértékben beleavatkoztak az életükbe, főleg az anyagiakba és ezzel szétzilálták a családot. A legkisebb gyereket a párom nem tervezte, de az exe abbahagyta a gyógyszert mert a szülei azt mondták, hogy ahol kettőnek van, ott jut a harmadiknak is, majd ők segítenek! Amire a párom azt merte mondani, hogy nem mert sokba kerül, gyűjtsenek rá stb. akkor már adták/vették is meg a gyerekeknek és a lányuknak, ezzel elérve, hogy iszonyúan eltorzult az értekrendjük. 9-13 év közöttiek a gyerekek, az anyjukkal élnek a nagyszülők hazában. Sajnos a nagyszülők 4 hónap különbséggel meghaltak és borult a bili. Bizony nekik sem ment olyan egyszerűen azt az életszínvonalat fenntartani nyugdíjazás után. Hitel hitel hátán és kiderült, hogy jobb lesz lemondani az örökségről, mert több a tartozás, mint az örökség. Így viszont az a helyzet állt elő, hogy anyuka ottmaradt 3 gyerekkel, pucér s*ggel. Se munka, se pénz, csak kiadások.

A párom szívesen magához venné a gyerekeket, de fizikailag nem tudjuk őket hová tenni, mert kicsi a ház, amiben lakunk, nekem is van 3 gyermekem az előző kapcsolatomból és a testvérem is velünk él. Ideiglenesen természetesen megoldjuk, de a láthatások alapján mondhatom, hogy 6 gyerek piszok sok egy szobában.

Hogyan tudnánk jól segiteni, hogy tényleg a legjobb döntést hozzuk?

Annyi mindent átbeszéltünk már, felmerült az albérlet is, de se pénzünk nincs rá se olyan albértetet nem találtunk, ahová 6 gyerekkel be lehétne költözni. A bérleti díj több lenne, mint a párom fizuja.

Szükségünk lenne néhány pártatlan véleményre is. Nyilván nem ezek alapján fogunk dönteni, de úgy érzem, ártani sem fog néhány más szemszögből érkező ötlet!

júl. 16. 15:45
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
95%

Jézusom. Először is, anyukának sürgősen munkahely kell. 13 a legidősebb. Ezek szerint sosem dolgozott? Így tényleg nehéz lesz.

Igazából azon kellene elgondolkodni, hogy esetleg vesztek egy házat mindenféle támogatásokkal és abban elvagytok a gyerekekkel. A párodnak viszont teljes felügyeleti joggal kell rendelkeznie a gyerekei felett, illetve elvileg örökbe is kell fogadjátok egymás gyerekeit. 6 gyerekkel albit találni tényleg nehéz.

A testvéred fizeti a saját részét vagy ő is gondozott? Mert ez sem elhanyagolható.

Esetleg a családsegítővel lehetne még tárgyalni erről, de anyukának mindenképpen kötelessége lesz fizetni a gyerektartást, tehát munka után kell néznie.

júl. 16. 15:55
 2/45 anonim ***** válasza:
73%

Ez a 6 gyerekes családmodell a fétised?

Minden hónapban van ez a kérdés, hogy apukának van 3 gyereke, akinek különböző okokból oda kellene költöznie hozzátok, de nem férnek el a ti 6 gyereketektöl.

Uncsi.

júl. 16. 15:58
 3/45 anonim ***** válasza:
97%

Nem értem, milyen tanácsot vársz.

Ha anyukának nincs hol élnie a gyerekekkel, se bevétele, akkor elmehet ideiglenesen anyaotthonba, de mivel úgysem fog tudni fenntartani albérletet meg 3 gyereket munkából, így ki fogják emelni a gyerekeket tőle, aztán vagy mennek intézetbe vagy a párod megoldja a lakhatásukat, tekintve, hogy mivel az ő gyerekei, kötelessége lenne.

júl. 16. 16:01
 4/45 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem vállaljazok be közös gyereket.

Viccet félretéve, menekülj, mi tart egy ilyen helyzetben? Ne tedd tönkre a gyerekeid életét, akármilyen aranyf**ú is ez a csodabogár..

júl. 16. 16:07
 5/45 A kérdező kommentje:

A testvérem is eltartott, én vagyok a gondnoka. Az anyuka az egyetemről ment szülni, de azt nem fejezte be, nem volt még munkaviszonya.

Nem fétisem, nem ez alapján választottam a páromat.

Intézetbe nem engedjük őket, akkor inkább átszervezzük, hogy ki, hol alszik.

Azért ilyen könnyen nem adom fel, hogy ezért szakítsak. Én sem vagyok egyszerűbb eset, csak másabbak az elfogadni való problémáim mint neki.

júl. 16. 16:19
 6/45 anonim ***** válasza:
87%

Én nem értem, hogy ha ilyen csórók vagytok mindketten, minek kellett a 3-3 gyerek...?

A két éles eszű egymásra talált.

júl. 16. 16:23
 7/45 anonim ***** válasza:
94%
Tanúlság: ameddig nem bújunk ki anyuci meg apuci poppolójából nem, hogy anyagilag, pszichésen sem, addig nem pujálunk le. Pont. Az vonatkozik az exre és persze Rád is...
júl. 16. 16:33
 8/45 A kérdező kommentje:

Most úgy őszintén! Velem mi a bajotok? Van egy 3 szobás házunk a gyerekeimmel. Bocsánat, de mikor megvettük, a férjemmel még úgy voltunk, hogy lesz időnk bővíteni. A sors másként döntött.

Mégis mit kellett volna vagy kellene másként csinálnom?

júl. 16. 16:49
 9/45 anonim ***** válasza:
34%
Vót mán vagy ötször.
júl. 16. 16:53
 10/45 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök, akkor ne olvasd, ha neked unalmas vagy ennyire sivár az életed, hogy ez a napod fénypontja? Ebben az esetben olvasgass, oltsál le mindenkit és legyen gyönyörű napod! ❤️
júl. 16. 16:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!