Most tényleg én vagyok a rossz?
Anyukámék voltak vásárolni, és megkérdeztem miket vettek, és hogy majd ezekből milyen kaja fog készülni. Ezeket tök szépen megkérdeztem.
Aztán anyukám elkezd morogni velem és csapkodni, később is jön be a szobába és csapkodja az ajtót. Megkérdezem, hogy most mi a baj? Erre: Semmi, engem nem fogtok elszámoltatni..(hangosan, morogva mondva ezt is)
Ezt most mégis miért kaptam? Nem kérdeztem én szerintem semmi olyat.
Miért nem mondtad neki, hogy nem elszámoltatni akarod, hanem szimplán kíváncsi vagy mi lesz a menü hétvégén, jövő héten. Vagy csak szimplán kíváncsi vagy melyik alapanyag milyen ételhez kellene, ha a jövőben véletlenül főzésre vetemednél.
Amúgy lehet, hogy nem te vagy a rossz csak éppen belenyúltál egy darázsfészekbe amit valaki előtte kicsit megpiszkált.
Szóval mondd meg neki, hogy pusztán kíváncsi voltál.
Azt a választ kaptam: ott van nézd meg…
És továbbra is azt mondja elszámoltatás, meg, hogy mennyit költött és, hogy kár volt.
Rossz kedve van és rajtad veri le...
Nem volt ebben a kérdésben semmi bántó, sima mindennapi small talk. Majd megnyugszik, gondolom.
De nekem nagyon rosszul esik, hogy így beszél velem. Mikor én tök szépen kérdeztem. :(
Sztem egész nap ilyen lesz.
Nem, nem vagy rossz.
Anyádnak elkéne egy atyai pofon, amiért így bánik és beszél a gyerekével.
Ez nálunk általános volt. Kérdeztem bármit és HA épp jókedvében találtam, akkor értelmesen válaszolt.
Ha nem - és ez volt a sűrűbb - akkor csapkodott, morgott, beszólt, bunkózott, stb.
A költözés prímán megoldotta a helyzetet, azóta nem kell a heppjeihez alkalmazkodnom és tojáshéjon lépkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!