Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig tolerálja a munkáltató,...

Meddig tolerálja a munkáltató, ha a kisgyermekét tragikus módon elvesztő szülő táppénzen van idegi okból?

Figyelt kérdés

júl. 8. 16:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

10

A vilagon semmi köze nincs a jófejséghez. Teny: ha van megfelelő idejű munkaviszonya, egy évig maradhat táppénzen. Másik teny: tappenz alatt nem lehet kirugni.

júl. 9. 12:08
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Az én történetem más, de tanulságos.

Amikor felvettek a céghez, megtudtam, hogy azért kellett sürgősen ember, mert az elődöm, aki 33 éves fiatal lány volt, elhunyt rákban. Sokáig szenvedett szegény, másfél évig, mégis végig dolgoztatták. Persze utólag azt mondják, az ő kérése volt, hogy dolgozhasson, de ha a munkáltató oldaláról nézem a dolgokat, az undor fog el. És sajnos már elég ideje dolgozom a cégnél ahhoz, hogy már tudjam, ez bőven kitelik tőlük. Szegény lány az utolsó lehelletéig dolgozott, de ezt úgy kell érteni, hogy délelőtt még dolgozott, délután elhunyt.

Nagyon sokszor eszembe jut. Persze tudom, könnyen mondd az ember dolgokat, ha nincs abban a cipőben, de ha én olyan szinten tele lennék pénzzel, mint a főnökeim, tuti nem engedtem volna dolgozni és kifizettem volna a bérét. Szerintem ez a minimum azért, hogy évekig gürizett a cégnek. De nem vagyunk egyformák.

júl. 9. 15:30
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

"...de ha én olyan szinten tele lennék pénzzel, mint a főnökeim, tuti nem engedtem volna dolgozni és kifizettem volna a bérét."

Biztos. Ennyi erővel a gyerekét egyedül nevelő Katinak is kifizetheti a bérét, miközben ő otthon van a gyerekkel. Vagy a két gyerekes Janinak, akinek a felesége munkanélküli, simán adhatna dupla fizetést, hiszen neki annyi pénze van. Vagy a 60 éves Mancikanak se kellene bejárnia mar, hiszen le van robbanva, úgyis nyugdíjba megy, nekinis fizessenek csak úgy.

júl. 9. 16:29
 14/17 Senior Séf ***** válasza:
Munkahelye válogatja. Nyilván pl egy termelő üzemben nem veszik jónéven, ha valaki beláthatatlan időre kiesik a szalag mellől.
júl. 11. 15:29
 15/17 anonim válasza:
Részvétem.
júl. 15. 04:44
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

"Biztos. Ennyi erővel a gyerekét egyedül nevelő Katinak is kifizetheti a bérét, miközben ő otthon van a gyerekkel. Vagy a két gyerekes Janinak, akinek a felesége munkanélküli, simán adhatna dupla fizetést, hiszen neki annyi pénze van. Vagy a 60 éves Mancikanak se kellene bejárnia mar, hiszen le van robbanva, úgyis nyugdíjba megy, nekinis fizessenek csak úgy."

Gratulálok, hogy egy végstádiumú rákos beteget ezekhez hasonlítasz!

júl. 16. 08:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

16

Kinek mi a legnagyobb problémája. A betegnek q betegsege, a szülőnek a gyereke eltartasa.

júl. 16. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!