Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig tolerálja a munkáltató,...

Meddig tolerálja a munkáltató, ha a kisgyermekét tragikus módon elvesztő szülő táppénzen van idegi okból?

Figyelt kérdés

júl. 8. 16:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%

Attól függ, milyen a munkáltató. Nekem édesapám halt meg tragikusan fiatalon, egyik napról a másikra. Édesanyám mély depresszióba esett, a cuccaiért is én mentem a kórházba, temetést szerveztem.

2 hetet töltöttem itthon, kirúgással fenyegettek. De ez egy szenny hely volt.

júl. 8. 16:37
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Ui; nagyon sajnállak.
júl. 8. 16:38
 3/17 anonim ***** válasza:
84%
Mindegy ő meddig tolerálja, max egy évig maradhat táppénzen, ha van megfelelő idejű munakviszonya. Tappenz alatt pedig nem lehet elküldeni
júl. 8. 16:38
 4/17 anonim ***** válasza:
35%
Már el lehet küldeni tp alatt sajnos
júl. 8. 16:40
 5/17 anonim ***** válasza:
98%

4

Közölni lehet, de a munkaviszony megszüntetése csak a tappenz lejárta után kezdhet meg. Tehát ha teszem azt ma tappenzre megy valaki, holnap közolheti a munkáltató, hogy felmond, de csak akkor lesz konkrétan elinditva a felmondási idő es megszüntetve a munkaviszony, ha vissza megy a tappenzrol

júl. 8. 16:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez megtörtént. Nagyjából fél évig volt táppénzen a kollégánk. Senki nem siettette vissza, a főnökünk is megvárta amíg ő jelentkezik, nem zaklatta.
júl. 8. 17:12
 7/17 anonim ***** válasza:
91%

Júliusban szültem, augusztusban halt meg a gyermekem.

5 hónapig voltam tappenzen, a munkáltató nem sürgetett, a háziorvos volt egy kocsog, ott voltam friss császáros sebbel, a gyerekem meghalt, és ahelyett hogy segített volna, vagy küldött volna valahova hogy segítsen feldolgozni, csak gyógyszereket írt fel hogy szedjem (nem, nem szedtem be őket..), és szeptembertől már küldeni akart vissza dolgozni..mondtam hogy biztos hogy nem...

Őszinte részvétem kérdező 🖤

júl. 8. 17:32
 8/17 anonim ***** válasza:
92%
#7🖤🖤🖤
júl. 8. 17:51
 9/17 anonim ***** válasza:
87%
#8🖤💔
júl. 8. 20:02
 10/17 anonim ***** válasza:
32%

Ha jófej, akkor max egyéven lehetsz tp-n.

Ha nem jófej, akkor kirúgat, vagy kirúgással fenyeget majd. Te tudod, milyen a munkáltatód.

júl. 9. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!