Mennyi nászajándékot adnátok a helyemben, adnátok egyáltalán?
Unokatestvéremnek lesz az esküvője 2 hét múlva, én megyek csak, szüleim nem (hosszú).
Koszorúslány is leszek.
Unokatesómtól tudom, hogy a vacsora + italcsomag 35.000/fő, plusz még állják a vendégek szállását és másnapra a reggelit (vidéken lesz). Nekem ő állta a koszorúslány ruhámat, plusz egy aranyos ajándékcsomaggal kért fel.
Én 50.000 Ft-ot gondoltam, mint nászajándék.
Anyám szerint ez sok, nekem nem is kéne adni, hiszen még tanulok. Egyetemre járok, de ettől én még felnőttnek érzem magam, meg cikinek is érezném, hogy mindenki ad valamit, én meg elmegyek enni-inni.
Ők nem a nászajándékért csinálják amúgy, nem arra számítanak, hogy az esküvő költségét megtérítik a vendégek.
10es igen, ezt szokták mondani. de gondolj bele, ha mindenki jóval kevesebbet adna, akkor mekkora minuszban lennének. Ma már egy esküvő, kb 100 főre, ha nem szállnak el az elvárások akkor is 6-8 millió körül mozog.
Nekem a bőr lesülne a képemről, ha meghívnának és még azzal is kellemetlenséget okoznék hogy legalább a saját részem nem fizetem.
11
Olyan mindegy, hogy TE mit gondolsz, az átlag ember azért hív vendéget, hogy élvezze a társaságot.
Kérdező, ha dolgoznál és nagyjából kiegyensúlyozott anyagi helyzetben élnél, akkor az 50e Ft korrekt és reális összeg lenne.
Ha egyetemistaként adsz ennyit, akkor kifejezetten gáláns vagy. Itt kb. 30e Ft a korrekt-reális összeg.
Én azt mondom, mérlegeld a következőket:
- mennyire áll közel hozzád ez a rokonod;
- anyagilag mennyire számít, hogy 30e vagy 50e Ft-ot adsz;
- mennyire gyakran adódik ilyen jellegű kiadásod.
Egy apró megjegyzés, mint szülőtől: ha az unokahúgomnak, vagyis a testvérem gyerekének az esküvőjére nem tudnék menni (pedig hívnának, szívesen látnának), akkor adnék az esküvőre ill. lakodalomba elmenő lányomnak 100e Ft-ot azzal, hogy ezt úgy adja oda, hogy a saját maga és szülei nevében közösen adja. És ehhez neki már nem kell semmit hozzátennie. Így a gyerekemnek nem kell ajándékra pénzt szánnia, az unokahúg gáláns ajándékot kap a mi családunktól (figyelembe véve, hogy csak a gyerekünk fog ott fogyasztani és megszállni), és mi (szülők) is ki tudtuk fejezni, hogy gondolunk rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!